26/2/2021- X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές (Νο.1)

1

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΧΡΗΣΗ 2020

ΖΗΜΙΕΣ 395 εκατ. ευρώ από κέρδη 163,6 εκατ. ευρώ στη προηγούμενη χρήση τους,

 • ΜΕΙΩΣΗ ιδίων κεφαλαίων κατά 475 εκατ. ευρώ (από 2,26 δισ. σε 1,79 δισ. ευρώ)
 • ΑΥΞΗΣΗ καθαρού δανεισμού από 1,74 δισ. σε 1,87 δισ. ευρώ και
 • ΑΡNHTIKA ebitda 253,4 εκατ. ευρώ από θετικά 573,8 εκατ. ευρώ το 2019.


ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ήταν οι πλέον τοκογλυφικές στην Ευρώπη και να δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην οικονομική εξέλιξη της χώρας μας, όπως και στους δανειολήπτες τους. Όμως αυτές οι παρατηρήσεις δεν αναιρούν το γεγονός ότι θεωρούνταν πριν το 2010 τα πλέον υγιή τραπεζικά ιδρύματα συγκριτικά με αυτά των υπόλοιπων χωρών. Ενώ δεν ήταν καθόλου εκτεθειμένα στους κινδύνους που προκάλεσαν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

 • Στα πλαίσια αυτά, όλοι γνωρίζουν πως ήταν τα θύματα δύο πολύ μεγάλων εγκλημάτων εκ μέρους της πολιτικής, λόγω των οποίων χρεοκόπησαν δύο φορές.

Το πρώτο ήταν το αποτέλεσμα της υπογραφής του PSI – όπου έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν υποχρεωτικά.

 • Το δεύτερο, όταν η ΕΚΤ τις οδήγησε παράνομα στο κλείσιμο το 2015 – αν και έκανε τεράστια λάθη ο τότε υπουργός οικονομικών, μεταξύ άλλων μη εμποδίζοντας τις μεγάλες εκροές καταθέσεων προς στο εξωτερικό, με την έγκαιρη επιβολή ελέγχων κεφαλαίων.

Έτσι, «κάηκαν» τα τεράστια ποσά με τα οποία είχαν κεφαλαιοποιηθεί από τους φορολογουμένους της τάξης των 41 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πως είχαν επιπλέον (2) φορές κεφαλαιοποιηθεί από τους μετόχους τους, ενώ τους είχαν δοθεί τεράστιες εγγυήσεις από το κράτος και ήρθε κι αυτό για να… δέσει το… γλυκό: Τους επιβλήθηκαν εκ των υστέρων έλεγχοι κεφαλαίων, οι οποίοι μετέτρεψαν την χώρα μας σε τριτοκοσμική.ΣΧΟΛΙΟ: Οι ετήσιες διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη προοδευτικά έπαψαν να έχουν καθολική επίδραση στην χρηματιστηριακή συμπεριφορά των εταιριών.

 • Η επενδυτική κοινότητα εκπαιδεύτηκε στο να ξεχωρίζει τον συστημικό κίνδυνο και να επιβραβεύει τα επιχειρηματικά δεδομένα.
 • Ο Δείκτης εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την χρηματιστηριακή κατεύθυνση του πλήθους των εταιριών, όχι όμως για την απόδοση τους.

ΤΑΜΠΛΟ – Χ.Α: Οι επαγγελματίες επενδυτές (αυτοί δηλαδή που ξέρουν πολλά περισσότερα από τον μέσο επενδυτή) λαμβάνουν πολύ υπόψη τους και το κόστος παραμονής σε μία μετοχή. Και αν κάπου αλλού υπάρχουν εμφανώς πιο ελκυστικά αποτιμημένες μετοχές, τότε χωρίς δισταγμούς προχωρούν σε αλλαγές…

AEGEAN AIRLINES: Η ΜΕΤΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΗΡΕΣ και ΟΡΦΑΝΑ – ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΞΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ;;;


ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΡΑΧ από τις 14.000 μονάδες, αλλά και στις… 10.500 λίγο ενωρίτερα! Παραμένουν γραφικοί, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Πρέπει να δίνουμε πρωτίστως ιδιαίτερη προσοχή στην τρέχουσα αποτίμηση της κάθε εταιρείας που μας ενδιαφέρει/απασχολεί.

 • Μπορεί να είναι η καλύτερη, αλλά η κεφαλαιοποίηση της να έχει προεξοφλήσει ή και υπερ-προεξοφλήσει όλα τα καλά και… βέλτιστα!
 • Και αντίθετα, μπορεί να είναι η χειρότερη αλλά η αποτίμηση της να απέχει παρασάγγες από την πραγματική αξία της.

Να προσέχετε τις εκάστοτε κεφαλαιοποιήσεις και να εξετάζετε το προιστορικό της κάθε μετοχής αναφορικά με τον χαρακτήρα των υποθετικών διαχειριστών – βιτρινών της.

ΞΑΝΑ… ΕΠΙΚΑΙΡΟ: ΧΘΕΣ το πρωί… ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΡΕΚΟΡ καταγράφει ο Dow, μία ανάσα από νέα ιστορικά υψηλά ο S&P500, πολύ κοντά στα δικά του ο DAX και έτσι και διορθώσουν (λογικό και αναμενόμενο) τι θα ξαναδιαβάζουμε;

 • Ό,τι το ΧΑ διορθώνει, επειδή υποχωρούν οι ξένες αγορές;
 • Όπως σαν κι αυτά που διαβάζαμε, ότι το ΧΑ δεν ανεβαίνει γιατί φοβάται την διόρθωση των ξένων αγορών!!
 • Μία ζωή να γράφουμε χωρίς να σκεπτόμαστε, έτσι για νάχουμε κάτι να αναφέρουμε.
 • Λες και οι νοήμονες αναγνώστες καταπίνουν αμάσητο τον σανό που τους πλασάρουν.

****

****

WALL STREET: Σε εκτεταμένες πωλήσεις προέβησαν οι επενδυτές στη Wall Street καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επιμένουν ανοδικά (πχ Η απόδοση του 10ετούς σημείωσε νέο υψηλό έτους -αντίστοιχο του Φεβρουαρίου 2020- με άνοδο 16 μονάδων βάσης στο 1,54%.

 • Κι όλα αυτά παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό. Τα υψηλότερα επιτόκια θα ωθήσουν τους επενδυτές  στα ομόλογα. Επίσης τα υψηλότερα επιτόκια θα πλήξουν ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες λόγω υψηλού κόστους δανεισμού.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,75% στις 31.402,01 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 2,45%, στις 3.829,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 3,52%, στις 13.119,43. Οι μετοχές των Alphabet, Facebook, Apple υποχώρησαν άνω του 3%, η Microsoft στο -2%, ενώ κατά 8,1% υποχώρησε η μετοχή της Tesla.

 • ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΕΦΕΤΟΣ 

 • ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ το 2021

 • TIMEΣ ΣΤΟΧΟΥ – ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2021


 • ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Τρίτη σερί ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της Fourlis (+4,88%), που  κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά ενάμιση μήνα. Ο τίτλος έδωσε ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 3,78 – 3,76 ευρώ, από όπου διέρχεται ο απλός ΚΜΟ 50 εβδομάδων. Οι επόμενες αντιστάσεις στα 4,19 ευρώ, 4,30 και 4,66 ευρώ.

 • Επιστροφή των αγοραστών και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο για την μετοχή του ΟΤΕ (+2,81%), μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Σε περίπτωση επιστροφής των πιέσεων, η πρώτη στήριξη στα 12,08 ευρώ (ημερήσιο “stop long”) και οι αμέσως επόμενες στα 11,64 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 10,98 ευρώ (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 μηνών).

Η πρώτη αντίσταση στα 12,70 (διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων και οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών) και οι αμέσως επόμενες στα 12,80 (gap) και 13,00 – 13,18 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών, ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2020.

 • ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, δεκάδες μετοχές διεκπεραίωσαν και τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους αγοραστές στημένους σαφώς χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο, δυσκολεύοντας το “έργο” όσων ήθελαν να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, ανεξαρτήτως τελικού προσήμου.

 • Μεταξύ αυτών και οι Κυριακούλης (+7,04%), Ιντερτέκ (+2,70%), Revoil  (-2,36%), Ιντεάλ (+1,63%), Κορδέλλου (+2,33%), Χαϊδεμένος (+1,57%), ΒΙΟΚΑ (-3,75%), Μοτοδυναμική (0%), Τζιρακιάν (-4,23%), Σπύρου (-0,43%), CPI (+3,64%), Παϊρης (+1,52%), ΑΝΕΚ (+7,87%), Lavipharm (0%), Ναύπακτος (+8,73%) και Μουζάκης (+3,51%).

Από εκεί και πέρα, σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Κρι Κρι (+3,06%), μία ανάσα από το ιστορικά υψηλότερο σε κλείσιμο η Quest (+1,84%), προσπάθεια αντίδρασης μετά τα συνεχόμενα χαμηλά για την Interlife (+1,27%), δεύτερη μέρα κατοχύρωσης κερδών για την Pasal (-5,94%), επιστροφή αγοραστών σε Reds (+1,76%), ΕΛΧΑ (+0,43%) και Ελλάδος (+0,91%), ενώ “ντουμπλάρισαν” τις ανοδικές συνεδριάσεις Τεχν. Ολυμπιακή (+1,72%) και Ευρωσύμβουλοι (+3,81%).

 • Παρουσία πωλητή σε Mevaco (-2,34%) και Doppler (-2,97%), ήπιο “profit taking” στην Epsilon Net (-1,32%), όλο και χαμηλότερα Fieratex (-0,51%) και ΟΛΘ (-2,29%), αύξησαν συναλλαγές BriQ (+1,52%) και Κέκροψ (+2,33%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Cairo Mezz (+7,70%, χθες με τον υψηλότερο όγκο των τελευταίων 14 συνεδριάσεων), ενώ έδωσε και σήμα τοποθετήσεων, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 0,126 – 0,13 και 0,1439 ευρώ.

*****

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 

Κ.Λ: Ελπίζω σε δημοσίευση… Εκατοντάδες εκατ. ευρώ ζημίες είχε ο όμιλος (σχεδόν 400 εκατ.!!!) και μας γράφουν σε τίτλους “Κερδοφόρα τα ΕΛΠΕ”. Ημαρτον! Σε ποιούς άραγε να  απευθύνονται, σε τίποτα μάου μάου;;

Γ.Κ: MIG.…. Ειμαι αγορασμένος στα 0,40 με 22000 ΤΕΜ …Τι να κάνω να τα πουλήσω και να πάω σε καμιά άλλη( ΚΑΙ ΠΟΙΑ ) με  αυτα  που μου έμειναν ….. η να κάνω  Επαναγορά  εδω κάτω; Σας ευχαριστώ !!! ΜΑΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ & ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ !!! Λετε να “επανέλθει;;Σας ευχαριστώ!

 • Φίλε Γιώργο, Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Η εταιρεία έχει βυθιστεί σε ένα βουνό χρεών. Είναι στα χέρια της Πειραιώς, για το αν προσφέρει κάποιο είδος ελάφρυνσης, διευθέτησης ή γενικά τι θα γίνει με την ΜΙΓ. Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα 0,4000 δεν θα το ξαναδείς εύκολα, αλλά και τα 3 λεπτά είναι σχεδόν μηδέν. Οπότε;

Π.Α: ΠΑΙΡΗΣ”….”– Το τι διαβάσατε και που, δεν μας αφορά.

 • Φίλε Πάνο, Αν σπάσει ανοδικά τα 1,0500 κοιτάζει μετά προς τα 1,4000 ευρώ – ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ – επίμονοι οι ΠΩΛΗΤΕΣ…. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ αρκετά μεγαλύτερη. ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ μία  τέτοια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ δεν φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε και τι λέμε και τι γράφουμε και τι μας γίνεται…
 • Για μια εταιρεία που έχει αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της και που σημείωσε στο πρώτο μισό του 2020 καθαρά κέρδη 435 χιλ. ευρώ (στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε άνοδο EBIT κατά 37,7%), το διαφαινόμενο P/E δείχνει σαφώς ελκυστικό, ακόμη και με τη μετοχή να έχει σκαρφαλώσει στο ένα ευρώ.
 • Και δεν έχει τόση σημασία αν θα το επαναλάβει όσο το ότι έδειξε τι προοπτικές έχει… Και που μπορεί να φτάσει με ένα σωστό, αποδοτικό management λαμβανομένης και της πελατείας first class που διαθέτει.

ΔΗΜ.ΣΑΚ: Καλησπέρα σας. Σε σχόλιο της 16ης Νοεμβριου είχατε χαρακτηρίσει την ΑΒΕ “χαμηλοβλεπούσα” στα 0,24€ και επίσης περιξ της τιμής αυτής σχολιάσατε ότι οι μεγαλομέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα για να τα κάψουν. Σε σημερινό σας σχόλιο (25-2-2021) την χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα υπερτιμημένης μετοχής παρέα με την προντεα και την αραιγ. Είναι η 3η φορά που ζητάω να σχολιάσετε πώς από χαμηλοβλεπούσα στα 0,24€ έχει μετατραπεί σε υπερτιμημένη μετοχή στα 0,26€. Τί άλλαξε? Τί πιστεύετε? Πραγματικά ελπίζω σε απάντησή σας και εύχομαι να δω κάποιο σχόλιο σχετικά με την μετοχή.

 • Φίλε Δημήτρη, απαντώ σε όλα τα ερωτήματα – δεν μένει κανένα αναπάντητο. Είτε μέσω της στήλης είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα όταν δεν είναι δημοσιεύσιμα λόγω δεοντολογίας (προσωπικά δεδομένα)
 • Το δικό σας μου το προώθησαν σήμερα – τα προηγούμενα ίσως παρέπεσαν. Με τι να πρωτοασχοληθώ άλλωστε… Είναι ανθρωπίνως αδύνατον.
 • Από τα 0,2400 πήγε στα 0,3200 και +45%, καθόλου άσχημα. Ηταν όντως χαμηλοβλεπούσα τότε…
 • Το “κακό” με την περίπτωση της είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι αυξάνεται ο αριθμός των μετοχών της. Πρόσφατα 5,4 εκατ. προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές (μη εισηγμένων) μετετράπησαν σε κοινές, πριν 5 μήνες άλλα 6,5 εκατ. τμχ από μετατροπή ομολογιών ενώ απομένουν κι άλλα 18 εκατ. τμχ προς μετατροπή προσεχώς.
 • Η εταιρεία όμως έχει πανίσχυρους μεγαλομετόχους, που έχουν όραμα και μην ανησυχείτε. Την έχουμε άλλωστε αναλύσει διεξοδικά, ατυχής εκ μέρους μου η κατηγοριοποίηση της σε υπερτιμημένη όταν υπάρχουν τόσες πολλές, πάρα πολλές στις οποίες ταιριάζει ο χαρακτηρισμός.
 • Απλά η σύγκριση εγένετο συγκριτικά με τις ΕΛΑΣΤΡΟΝ, REDS, ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και μερικές ακόμη που είναι όντως υποτιμημένες. Αλλά και που δεν έχουν την ισχύ των μεγαλομετόχων της AVE που έχουν ρίξει πραγματικά πολλές δεκάδες εκατ. ευρώ αντί να την… έριχναν στα βράχια τότε που είχε ξεφύγει η κατάσταση. Εξ ου και η ενασχόληση της στήλης μαζί της που συνοδεύτηκε μάλιστα και με… μειδιάματα. Μεγάλη η βελτίωση άλλωστε στο 9μηνό της… Εντυπωσιακή, θα λέγαμε.
 • ΥΓ: ΠΑΝΤΩΣ θα γινόταν διευκρίνηση εκ μέρους μου για το… υπερτιμημένη. Δεν αδικούμε κανένα. Ναστε καλά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΓΕΝΙΚΗ: Στα ερωτήματα…
 • Αν έχετε κάνει καλά που έχετε αγοράσει την τάδε ή την δείνα μετοχή, καθώς και τι τιμές μπορεί να περιμένετε μελλοντικά, δεν απαντάμε. Και είναι τόσα πολλά… Μην μας παρεξηγείτε, αλλά αυτά δεν άπτονται των … καθηκόντων μας.
 • ΕΠΙΣΗΣ για όσες εταιρείες έχουμε γράψει κατ’επανάληψη. Ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ελάχιστος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ (ρώτησαν αρκετοί φίλοι αναγνώστες)

 • (Διαβάστε το – γράφτηκε στις 12.11.2020)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…. 

 • ΔP. BAΣIΛHΣ Γ. AΠOΣTOΛOΠOYΛOΣ: O «πρωτοπόρος και οραματιστής επιχειρηματίας» που ανοίγει νέους «ορίζοντες»

ΔP. BAΣIΛHΣ Γ. AΠOΣTOΛOΠOYΛOΣ: O «πρωτοπόρος και οραματιστής επιχειρηματίας» που ανοίγει νέους «ορίζοντες» στην υγεία

Σε εποχές που η προστασία της υγείας θεωρείται η απόλυτη προτεραιότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Eλλάδα βάζει (και πάλι) ένα ισχυρό «στίγμα» στον «χάρτη» ενός τόσο νευραλγικού κλάδου για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσω ενός διεθνή leader της.
 • H απονομή του Kορυφαίου Bραβείο “Lifetime Achievement Award” του Bρετανικού Συμβουλίου στον Δρ. Bασίλη Γ. Aποστολόπουλο, συνδυάζεται σαφώς και με την μακρά και πετυχημένη παρουσία του Oμίλου Iατρικού Aθηνών, του οποίου ο ίδιος ηγείται υπό την ιδιότητα του CEO, «ανοίγοντας» διαρκώς νέους ορίζοντες, ακολουθώντας ή/και προλαβαίνοντας πολλές φορές τις εξελίξεις…

Για να καταστεί αντιληπτό το μέγεθος της νέας διάκρισης, του υψηλού συμβολισμού «Bραβείου Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award), αρκεί να αναφερθεί ότι το Bρετανικό Συμβούλιο, ένας από τους πιο έγκυρους ακαδημαϊκούς θεσμούς παγκοσμίως, που από την ίδρυσή του το 1934, προάγει συστηματικά την Bρετανική πολιτιστική και γλωσσική εκπαίδευση ανά τον κόσμο, το δίνει για πρώτη φορά στα χρονικά στην χώρα μας.

 • Eπικεφαλής του ισχυρότερου ελληνικού «πυλώνα» στην υγεία, ο Δρ. Bασίλης Γ. Aποστολόπουλος γίνεται, έτσι, ο πρώτος Έλληνας που παραλαμβάνει το σημαντικότερο βραβείο-αναγνώριση το οποίο απονέμει ο έγκριτος Bρετανικός θεσμός σε αποφοίτους Bρετανικών Πανεπιστημίων για τη συνολική τους προσφορά στις σχέσεις των χωρών τους με το Hνωμένο Bασίλειο!

«TO OPAMA MOY, H ΔEΣMEYΣH MOY»

Kατά την ανακήρυξη των νικητών, η υψηλού κύρους Eπιτροπή χαρακτήρισε τον Δρ. Aποστολόπουλο ως «έναν πρωτοπόρο οραματιστή επιχειρηματία που έχει προάγει τις Eλληνο-Bρετανικές σχέσεις σε μία σειρά από επίπεδα», και «έχει γεφυρώσει μία σειρά δικτύων αποφοίτων στην Eλλάδα και τη Bρετανία με σημαίνοντα επιχειρηματικά δίκτυα και οργανώσεις και υψηλής εμβέλειας και επιδραστικότητας δράσεις στην Eλλάδα και την Eυρώπη».

Tον συνεχάρησαν η Director του LSE Dame Minouche Shafik, ο Πρύτανης του Cambridge Judge Business School, Christoph Loch και ο Eπικεφαλής του Eλληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Kαθηγητή Kevin Featherstone, που στη δημόσια εκδήλωση του διαγωνισμού εξήρε «την πολυδιάστατη και πλούσια προσφορά του Πανεπιστήμιο, στην ακαδημαϊκή έρευνα και την κοινωνία, αντλώντας από την καλλιέργεια, ευφυία και ορθή κρίση του».

 • O Δρ. Aποστολόπουλος ανέφερε: «Oι σχέσεις μου σήμερα με τη Mεγάλη Bρετανία παραμένουν περισσότερο ενεργές από πότε σε όλα τα επίπεδα (ακαδημαϊκό, οικονομικό, επιχειρηματικό), και εγώ παραμένω πάντα ευγνώμων για όσα αυτή η σπουδαία χώρα έδωσε σε εμένα και την Eλλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.
 • Tώρα που η Mεγάλη Bρετανία δεν είναι πια μέρος της Eυρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύω απόλυτα ότι είναι η στιγμή, όχι απλά για την ενδυνάμωση, αλλά για την δημιουργία μιας νέας ιδιαίτερης, βαθιά προνομιακής και ειδικής σχέσης με το μέλος της Eυρωπαϊκής Ένωσης Eλλάδα.

Mια σχέση που θα εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών, επιχειρηματικών, διπλωματικών, πολιτιστικών και διακρατικών σχέσεων. Aυτή την σχέση ανάμεσα σε Eλλάδα και M. Bρετανία οραματίζομαι και δεσμεύομαι μπροστά σε όλους τους παραβρισκόμενους απόψε και ιδιαιτέρως εσάς κυρία Πρέσβη, ότι να την υπηρετήσω με πάθος και συνέπεια».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ της DEAL NEWS


Σ/Σ μ/μ

Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια 

ΟΜΩΣ

 • ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ μέτοχοι του ομίλου, μόνον πίκρες έχουν από το… επενδυτικό τους όραμα.

ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ τι σημαίνει μέρισμα – ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΣ – έχουν ξεχάσει τα κεφάλαια τους

 • ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ όταν αναλογίζονται τι τύχη είχαν οι του ΥΓΕΙΑ ΑΕ…  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΩ, πάντα αναλογικά και συγκριτικά…
 • ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ…
 • ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ των…0,80 ευρώ (ΠΙΟ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ: ΑΠΛΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ)…
 • ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΙΜΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΤΑ 70 εκατ. ευρώ.
 • ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ 120 εκατ. ευρώ παραχωρώντας το 32% ΣΤΟΥΣ γερμανούς της ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ…
 • ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ο μ/μ
 • ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ + ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ…

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

*****