25 ΝΟΕ 2021 – Πρωϊνά σφηνάκια κερασμένα από τον ΟΑΚ

Πρωϊνά σφηνάκια κερασμένα από τον ΟΑΚ

  • ΑΣΚΟ – Ανοδο Ebitda, τζίρου και κερδών. Κεφαλαιοποίηση εξαιρετικά χαμηλή, χωρίς δανεισμούς και με ένα μαξιλαράκι στα 20 εκατομμύρια.

ΜΠΕΛΑ– Αγρια παιχνίδια με το παιχνιδάδικο. Εμείς πάντως αναμένουμε… 

  • ΠΡΟΦ– Άλλο ένα θαύμα της επιστήμης εδώ. Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια στρέβλωση στις κεφαλαιοποιήσεις, την στιγμή που ο όμιλος (θα) διαθέτει σε μετρητά τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ; Με τις εξελίξεις στην Σκανδιναβία (συν τοις άλλοις) να τρέχουν;; 

ΡΕΒΟΙΛ – Εχει κάνει γερό πάτο στα 1,30. Μας θυμίζει τα 0,60 όπου για 2 χρόνια γινόταν η φασίνα του αιώνα για να πάει σε λίγους μηνες στα 1,5000 ευρώ. 

ΧΑΑ–  Η Τουρκία είναι μια οικονομία των 800 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ με τεράστια ανοίγματα σε δεκάδες θέματα. Η κατάρρευση της μπορεί να οδηγήσει σε συστημικό θέμα για τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες και τεράστιες εταιρίες. Κάτι τέτοιες αφορμές, ψάχνει το παγκόσμιο σορτοκατεστημένο για να ξεκινήσει ένα καλό Bear market. Ας το έχουμε ως alert στα αυτιά μας, όσο αισιόδοξοι και αν είμαστε. 

ΑΤΤ– Καλά, εδώ μιλάμε για το ανέκδοτο του μήνα. Κάτι ΔΙΣ την πήγαν την κεφαλαιοποίηση και αναρωτιέμαι αυτό το κουμπάκι που λέγετε ΑΝΑΣΤΟΛΗ γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Κάνεις αυξηση; Μέχρι να πέσει η σκόνη, μένεις εκτός ταμπλό για να μην χάνουν πολλοί και κερδίζουν μερικοί. Βέβαια, δεν είναι να λυπάσαι κανέναν που ασχολείται με εταιρία που εχει μηδενίσει 2-3 ασφαλιστικά ταμεία και που έχει χρηματοδοτήσει μέχρι και υποψήφιο καναλάρχη. 

Να μην γίνομαι και ρεβανσιστής, αλλά όταν μίλησα για μηδενισμό όλων των παλαιών μετόχων στις τράπεζες προ εξαμήνου βγήκαν μερικοί Αττικοκαμένοι να μου πουν ότι η Αττικής δεν θα κάνει αυξηση. Αμ πώς…. 

ΔΕΗ– Πλέον το στοίχημα έγκειται στην υλοποίηση του Business plan. Χρήματα υπάρχουν, προοπτικές φοβερές και αναμένουμε τι θα πράξει η διοίκηση. Εκ του αποτελέσματος πάντως, μικρά πράγματα μέχρι τώρα. Κάτι αλλαγές σημάτων, διαγραφές κόκκινων υποχρεώσεων που θα εισπραχθούν τελικά (;;) και αναμένουμε το μεγάλο πράσινο μπάμ της εταιρίας. Διατηρώ πάντως, σοβαρές επιφυλάξεις. 

ΙΝΛΙΦΕΥΠΙΚ, Κέρδη ρεκόρ, αποτελέσματα ρεκόρ, άνοδος σε όλα εκτός από τις μετοχές τους που προφανώς δεν συγκινούν το κοινό. Είπαμε στην Χώρα μας προτιμάται το… ΜΙΓΟΑΤΤΙΚΟ στοίχημα! 

Φιλικά

ΟΑΚ

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.