(25/8) Χ.Α: Πρωϊνά σφηνάκια- Κάποια μέρα στο επόμενο εξάμηνο θα κλαίνε πάλι οι χήρες…

Πρωϊνά σφηνάκια- Κάποια μέρα στο επόμενο εξάμηνο θα κλαίνε πάλι οι χήρες…

ΠΕΤΡΟ, Αφού δημοσίευσε αποτελέσματα μαμούθ, σταμάτησε και η πορεία της μετοχής. Κάποια μέρα στο επόμενο εξάμηνο θα κλαίνε πάλι οι χήρες και θα λένε ότι δεν τους βγήκε η υποτείνουσα και χάσανε το ράλι της.

ΜΟΗ, ξεκίνησε η πορεία της μετοχής, φυσικά η εταιρία δεν εχει σταματήσει να αναπτύσσεται. Ο έτερος κρατικός γίγαντας βράχος. Δεν κάνει τίποτα. Ούτε στο ταμπλό ούτε εκτός ταμπλό. Για να δούμε αύριο τι έχει να μας πει για το δικό του 6μηνο.

ΡΕΒΟΙΛ, μέσα σε 2 χρόνια τώρα έχει αυξήσει τα βενζινάδικα της κατά 20%, μπήκε στις ΑΠΕ (αναμένουμε και νέες κινήσεις) και χωρίς καμία προειδοποίηση χτες ανακοίνωσε ότι μπήκε και στο εμπόριο φυσικού αερίου. Η οικογένεια φυσικά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Από τις διοικήσεις που μου αρέσουν. Κάτσε να βγάλει και αυτή νούμερα να καταλάβει ο κοσμάκης.

ΕΥΠΙΚΙΝΛΙΦ. Τι σας γράφαμε προ δέκα ημερών ανήμερα των πυρκαγιών όταν όλοι σας έλεγαν ότι θα καταστραφούν οι ασφαλιστικές; Ότι οι ζημιές θα αυξήσουν την αγορά και ότι θα ευνοηθούν οι εταιρίες. Και έκτοτε έχουν κάνει μια πορεία και οι δυο που θα τις ζήλευαν και τα άλογα του μικρομετόχου. Λοιπόν για να μην το πολυαναλύουμε και οι δυο ευνοούνται από την βελτίωση των οικονομικών συνθήκων (ομόλογα χρήμα κλπ ) Οσο το κλίμα βελτιώνεται, τόσο το χαρτοφυλάκιο τους θα υπεραποδίδει. Απλά τα πράγματα.

Ολιγοπώλια, σας άρεσε το άρθρο; Τι έγινε; Αποφασίσατε να γίνετε και εσείς καρχαριάκια;

ΑΣΤΑΚΚΤΗΛΑ. Όταν βλέπεις χαρτιά να ξεκολλάνε μετα από καιρό και να κολλάνε στα υψηλά τους μην τα φοβάσαι. Απλά βρίσκουν σκαλοπάτι να μπουν οι νέοι μέτοχοι και να φύγουν μερικοί παλαιοί. Μόλις βγάλουν το επόμενο εξάμηνο, θα έχουν και λόγο διαφυγής.

ΤΙΤΚ, μια εκτίμηση για τα κέρδη δεν έχουμε. Πάντως, ο κλάδος τσιμέντου και μαρμάρου (το γράφω για τον ΙΚΤΙΝΟ) πετάει στην Αμερική.

ΜΥΤΙΛ, τι σας λέγαμε προ εξαμήνου για το αλουμίνιο; Βγήκαν τώρα και οι αναφορές για +30%. Η εταιρία φυσικά, αν την δει κανείς στο ταμπλό θα νομίζει ότι παράγει κάτι άλλο και όχι αλουμίνιο. Θα έρθει και η σειρά της.   

Φιλικά

ΟΑΚ