25/2/2021- Θοδ.Σεμερτζίδης: Επενδυτική «άπνοια» στο Χ.Α. – Τι δείχνουν τα σήματα

Επενδυτική «άπνοια» στο Χ.Α.-Τεχνική εικόνα ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, και ΕΛΠΕ

Επέστρεψε στα κέρδη ο γενικός δείκτης, παραμένοντας κάτω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα και τριάντα ημερών, με τον όγκο να διαμορφώνεται χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 821 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 754 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να ακυρώνεταιΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 21,62 εκατ. τεμάχια, έναντι 26,84 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ολοκλήρωσε και χθες κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των τριάντα ημερών, με τον δείκτη RSI να διατηρείται κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, και με το σήμα πώλησης να παραμένει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.902 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.674 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας στο τέλος πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, συνεχίζοντας να μην καταφέρνει στις τελευταίες συνεδριάσεις να διασπάσει την αντίσταση των 1.146 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με την στήριξη να βρίσκεται στις 984 μονάδες (γραμμή ΓΔ)διατηρώντας όμως το σήμα αγοράς.

Κοντά στα χαμηλά ημέρας ολοκλήρωσε ο τραπεζικός δείκτηςο οποίος παρέμεινε πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (453 μονάδες), με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 535 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 370 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 16,04 εκατ. τεμάχια, έναντι 18,90 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

  • Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα strong buy, ο δείκτης S&P 500 με neutral, και ο δείκτης Nasdaq άλλαξε το σήμα του από strong sell σε sell
  • Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX 30 μετέτρεψε το σήμα του από strong sell σε neutral, ο δείκτης FTSE 100 διατήρησε το σήμα του σε neutral, ενώ ο δείκτης CAC 40 παρέμεινε με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Μικτά πρόσημα σημείωσαν και χθες οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,194με άνοδο 2,11%, και του δεκαετούς στο 1,002με άνοδο 7,63%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem