(25/1-Νο.14) ΧΑ: Πολλά μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 4,19 +2,04
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,01 +0,86
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,12 +0,97
ΙΤΑΛΙΑ 3,91 +1,76

ΦΟΥΡΛΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Στη διαγραμματική ανάλυση να τονίσουμε ότι η τιμή της μετοχής το 2020  λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια πανδημία ήταν στα 5,90 ευρώ ενώ τώρα συναλλάσσεται με ένα αδικαιολόγητο discount της τάξεως του -40% παρόλο που ο όμιλος έχει ξεπεράσει τα οικονομικά μεγέθη του 2019 ενώ η ταχύτητα της ανάπτυξής του  είναι χιλιόμετρα μπροστά από την τότε, γεγονός που δικαιολογεί τιμές υψηλότερες ακόμα και από τα 6 ευρώ.

πιν

  • Προς το παρόν η μετοχή μπορεί να το πηγαίνει αργά – αργά προς το σημείο αντίστασης των 3,875 ευρώ αλλά πάνω από εκεί η κίνηση θα πάρει στροφές καλύπτοντας πολύ γρήγορα το έδαφος έως την επόμενη αντίσταση των 4,50 ευρώ. Ακόμα όμως και εκεί να φτάσει η κεφαλαιοποίηση των 235 εκατ. ευρώ θα συνεχίζει να είναι υποδεέστερη της θυγατέρας  ΑΕΕΑΠ.

ΤΕΧΝ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Διαγραμματικά τώρα η κατάσταση έχει αρχίσει και μυρίζει μπαρούτι καθώς η συνεχής «απορρόφηση» μετοχών έχει σπρώξει τη τιμή μετά από ένα διάστημα 1050 ημερών πάνω από το πολύ σημαντικό όριο αντίστασης των 1,95 ευρώ.

  • Μάλιστα όπως αποτυπώνονται οι ενδείξεις στο chart  από τον όγκο συναλλαγών που έχει πραγματοποιηθεί ανά επίπεδο τιμής η περιοχή έως τα 2,14 με 2,18 ευρώ δεν έχει σχεδόν καθόλου τεμάχια προς ρευστοποίηση από τους εν δυνάμει πωλητές μιας  που από ότι φαίνεται τα αποδέσμευσαν σε χαμηλότερες τιμές.

pin

Θεωρητικά πάντως μετά την επιβεβαίωση της ανοδικής κατάκτησης των 2 ευρώ το επόμενο σοβαρό επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται μέσα στη ζώνη των υψηλών του 2019 στα 2,60 με 2,90 ευρώ.

***

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Τέτοια διακύμανση έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια. Ο τίτλος το πρωί διαπραγματευόταν με σημαντικούς όγκους στο +20% πλησίασε στο -27% και έκλεισε στο -22%. Θυμίζουμε ότι ακολουθεί τεράστια ΑΜΚ αισθητά χαμηλότερα, με reverse split και ας μπει μέσα ακόμα και ο Buffet σαν μέτοχος…

  • Με όποια αλχημεία ακόμα και με απορρόφηση της Παγκρήτιας, η ΑΜΚ είναι επιβεβλημένη. Τα  20 λεπτά  που έγραψε ως υψηλό ήταν η τιμή της προηγούμενης αύξησης που είχε συμμετάσχει και το Ellington.


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Μετά από  9 χρόνια ο ΓΔ κατάφερε να δει μπροστά τις 1000 μονάδες καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό 1004,95. Το κλείσιμο τον βρήκε στις 993,91 μονάδες κοντά στα χαμηλά ημέρας. Το πολύ σημαντικό νέο δεδομένο είναι ότι τα ημερήσια Stops σε τραπεζικό, ftse25 και γενικό ανέβηκαν πλέον πολύ κοντά στις 710, 2342 και 966 αντίστοιχα σε κλείσιμο ημέρας.

  • Ο τραπεζικός οριακά κατέγραψε νέο υψηλό από αυτό που είχε καταγράψει στις αρχές του 2022.
  • Ο ΓΔ έχει στηρίξεις στην ζώνη 970 επίπεδο που είναι και προηγούμενο υψηλό. Επόμενος μεγάλος στόχος το 1037. Ο τζίρος χωρίς υπερβολές στα 93,7 εκατ. με 7.3 εκατ. πακέτα. Στο τελευταίο γράφημα που είναι και Intraday φαίνεται η διόρθωση του ταλαντωτή.

 


ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ Το εύρος των εκτιμώμενων τιμών για τον ΓΔΧΑ για το επόμενο διάστημα το τοποθετούμε μεταξύ των 1030 και 930 μονάδων εν αναμονή και των εγχώριων αποτελεσμάτων Δ’3μήνου  με την αρχή να γίνεται με τον Μυτιληναίο αυτή την Πέμπτη (26 Ιαν). Συστήνουμε προσοχή βραχυπρόθεσμα, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια διόρθωση τιμών.


EUROBANK EQUITIES: Στις κορυφαίες επιλογές οι μετοχές των ΟΠΑΠ (στόχος τα 15,90 ευρώ), Mytilineos (στόχος τα 25,60 ευρώ) και η Jumbo, με τιμή-στόχο στα 19,50 ευρώ. Σε αυτές πρόσθεσε τον τίτλο της ΑΛΦΑ δίνοντας τιμή-στόχο στα 1,6300 ευρώ.


EUROBANK EQUITIES: Τιμή-στόχο στα 2,9000 ευρώ για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ σε έκθεση της με σύσταση ΑΓΟΡΑ.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

  • ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων της Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. έχει συγκαλέσει γ.σ., ενώ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον δείκτη τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών για τον Δεκέμβριο.

ΑΥΡΙΟ Πέμπτη η Μυτιληναίος αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου / 12μήνου 2022 (Flash Note).

  • ΤΕΛΟΣ την Παρασκευή αναμένεται να πιστωθούν οι νέες μετοχές της ΒΙΣ που θα προκύψουν από ΑΜΚ, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει την τραπεζική χρηματοδότηση και τις καταθέσεις για τον Δεκέμβριο 2022.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  • ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη δημοσιεύονται στη Γερμανία τα αποτελέσματα της έρευνας του ινστιτούτου IFO για το επιχειρηματικό κλίμα με βάση τα στοιχεία του Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνουν οι Abbott Labs, Boeing (Dow Jones), Intel (Dow Jones – ΜτΚ), IBM (Dow Jones – ΜτΚ) και Tesla (ΜτΚ).

ΑΥΡΙΟ Πέμπτη ανακοινώνονται στις ΗΠΑ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Δεκέμβριο, η μεταβολή του ΑΕΠ δ’ τριμήνου, με τις εκτιμήσεις της αγοράς να κάνουν λόγο για ανάπτυξη 2,4% σε τριμηνιαία βάση, καθώς και οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Δεκέμβριο.

  • Την ίδια ημέρα είναι η σειρά των Caterpillar (Dow Jones), Altria, Dow (Dow Jones), McDonald’s (Dow Jones), Apple (Dow Jones – ΜτΚ), Mondelez και Visa (Dow Jones – ΜτΚ) να ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου / 12μήνου 2022.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ την Παρασκευή ανακοινώνεται ο δείκτης PCE, που μας δείχνει τη μεταβολή των τιμών στο καλάθι του καταναλωτή για τον Δεκέμβριο, οι πληθωριστικές και καταναλωτικές προσδοκίες σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα από το Πανεπιστήμιο του Michigan με βάση τα στοιχεία του Ιανουαρίου και οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών για τον Δεκέμβριο.

  • Την εβδομάδα κλείνουν οι δημοσιεύσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των American Express (Dow Jones), Chevron (Dow Jones) και Colgate-Palmolive.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.