25.1.2022- Χ.Α: ΣΦΗΝΑΚΙΑ της Κακοκαιρίας σερβιρισμένα από τον ΟΑΚ

  • ΣΦΗΝΑΚΙΑ της Κακοκαιρίας                    

Από την μία είδαμε άσπρη μέρα όπως ποτέ, έχοντας βασικά αποκλειστεί στην Κηφισιά και από την άλλη το ταμπλό να έχει γίνει κατακόκκινο. 

Θα θυμόμαστε τις βασικές αρχές του «παντελονιάστε και κάτι » και όσοι το έχετε κάνει πράξη είμαι σίγουρος ότι είσαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη και αναμένετε πότε θα αγοράσετε. Υπομονή λιγάκι παιδιά.

Ο Nasdaq μέρες τώρα διορθώνει με μερικά εκ των πιο hot χαρτιών του να γράφει 4%-5% απώλειες κάθε μέρα. Την Παρασκευή μια εικοσάδα χαρτιών του που παρακολουθώ διόρθωνε μέχρι και 12%.

Το βασικό πρόβλημα η ρευστότητα που πάει να κόψει η FED από το σύστημα. Σαν τα πρεζάκια που τους ενημερώνεις ότι τελειώνει το κοκό και αρχίζουν τα τρελά τους.

Σημαντική μέρα η αυριανή που θα ξεκαθαρίσει το πράγμα και κάτι ίσως μας πει ο θείος SAM από την Αμερική. Στο παρελθόν είχαμε πολλές φορές παρόμοιες περιόδους όπου λίγο πριν τις ανακοινώσεις είχαμε ισχυρές πιέσεις. Λες και κάποιος τους προειδοποιεί και τους φοβερίζει. Για να δούμε αν πιάσει τόπο και αυτή την φορά. 

Προσωπικά με όση ρευστότητα δημιούργησα το προηγούμενο διάστημα θα αποφασίσω μετά την Τετάρτη τι και αν ψωνίσω. Συνεπώς αναμένω και εγώ τις ανακοινώσεις και προφανώς δεν θα πιάσω τα χαμηλά, αλλά ίσως γλυτώσω τα πολύ χαμηλά.

  • Στα εγχώρια λοιπόν.

ΜΟΤΟ, με υψηλό στα 2.34 διόρθωσε και αυτή στα 2.1000 αλλά εδώ βγαίνουν σωρηδόν αγοραστές. Συνεπώς μάλλον ξεχάστε τα χαμηλά που ξέρατε.

ΟΠΑΠ, κύριος και στην άνοδο και στην πτώση. Χωρίς πολλά πολλά και στεναχώριες.

ΚΤΗΛΑ, ΥΠΝΟΣ παιδία βαθύς. Εκεί στην Δράμα ζούνε σε άλλον πλανήτη. Αρκετά με το χαρτί. Μέρισμα δεν δίνει παρόλες τα θετικά αποτελέσματα. Καιρός να βρεθεί κανένας σοβαρός μικρομέτοχος να τους τρίξει τα δόντια.

ΑΣΤΑΚ, και εδώ τα ίδια. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και καλά ξυπνητούρια. Αν είχε λίγη συναίσθηση της ζημιάς που κάνει στο όνομα της με το χαρτί αυτό θα είχε ξηλώσει όλη την διοίκηση της ΑΣΤΑΚ, θα είχε ρευστοποιήσει την εταιρία και θα έδινε στους μετόχους τις πραγματικές τους αξίες δηλαδή πάνω 12 ευρώ ανά μετοχή. Αλλά κρατάει στο ταμείο της τράπεζας τα διαθέσιμα της ΑΣΤΑΚ οπότε άστα να πάνε. Κρίμα για τους μικρομετόχους.

Τράπεζες, όπως πάντα άθλιες. Είναι δυνατόν να γράφουν όλες -3 έως -5%.

ΔΕΗ, καλά εδώ γελάμε. Ακόμα στα 8.8 είναι; οκ.

ΙΝΤΚΑ, πάει και το 1.80, πάμε για αλλα…

ΠΑΙΡΕΣΥΜΒ έχουν αγοραστή και φαίνεται. Τους λόγους θα τους μάθουμε σύντομα. Στην ίδια κατηγορία η ΒΙΟΤ

ΙΚΤΙΝΟΣ, χρωστάει απαντήσεις αλλά θα τις πάρουμε με τον ισολογισμό μάλλον. Εμείς πάντως θα περιμένουμε.

ΕΠΣΙΛ, τώρα που διορθώνουν όλες οι τεχνολογικές αυτή με κεφαλαιοποίηση στην στρατόσφαιρα άραγε τι θα κάνει;

Κολωνάκι, Την Καλησπέρα μου στα παιδιά του Κολωνακίου. Οποτε θέλετε σήμερα περνάτε για καφέ Κηφισιά. Και μην ακούω για δικαιολογίες περί αποκλεισμού δρόμων κλπ. 

Συνάλλαγμα, σύντομα ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε κανα trade στα νομίσματα. Μην χαθεί το τρίμηνο τζάμπα. 

Φιλικά

ΟΑΚ


Σ.Σ μ/μ: 
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.