24 Ιουνίου 2022- Χ.Α: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ’ εν ολίγοις πολλά”

@11:45

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν χθες ο ΓΔΧΑ και οι βασικοί μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 
 
Η κατάθεση Πάουελ ανέδειξε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η κεντρική τράπεζα να μην οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση με την απότομη άνοδο των επιτοκίων, αλλά και την δέσμευσή της να επαναφέρει τον πληθωρισμό στα επίπεδα του 2%. 
 
Η εξίσωση της κατεύθυνσης παραμένει δύσκολη για την επενδυτική κοινότητα και η αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια. 
 
Σημαντική βαρύτητα δίνεται στην ενεργή διαχείριση των μετοχικών χαρτοφυλακίων και την διατήρηση της ρευστότητας σε ικανοποιητικά επίπεδα. 
 
Μικρές διακυμάνσεις εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας αναμένουμε και για την σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ.
 
Ωστόσο, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι προς ανακοίνωση μετρήσεις του δείκτη S&P Global για μεταποίηση και υπηρεσίες Ιουνίου (αρχική μέτρηση) σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αναλόγως.

@12:10

ΕΧΑLCO(ΒΙΟΚΑ*) – Γ.ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ: Πάμε στοίχημα πως θα πέσει σήμερα; (γέλια)
Θα πληρώσουμε πολύ άσχημα σε αυτή τη χώρα… τον μαθηματικό και οικονομικό αναλφαβητισμό…..
*Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ αύξηση του κύκλου εργασιών από τα 74 εκατ. σχεδόν στα 110 εκατ. ευρώ και απογειώνει τα προ φόρων κέρδη από το 1,5 εκατ. στα 7,5 εκατ. ευρώ περίπου.

@12:35

ΓΔ- HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Μέχρι στιγμής το 830 συντηρεί την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση του ωριαίου. Μία κατοχύρωση έχει και πάλι όλες τις πιθανότητες να δοκιμάσει την ζώνη των χαμηλών που είναι και το στοπ σε intraday στην παρούσα. Η αγορά κάνει προσπάθεια να κλείσει το χάσμα στην ζώνη του 847-859 με το 867 να είναι και επόμενη σοβαρή αντίσταση και πιθανή επιβεβαίωση της διάσπασης…

@12:45

(2) ΕΧΑLCO(ΒΙΟΚΑ*) – από Γ.ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ: Παράλληλα, «τρέχουν» οι επενδύσεις που αφορούν την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της Exalco (νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου ετήσιας δυναμικότητας 11.000 τόνων), ενώ απώτερος στόχος είναι η συνένωση των 2 σημερινών εργασιών σε ένα με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας***

Tα 10 εκατ. καθαρά κέρδη τα έχει φέτος, με μικρή επιφύλαξη.

*** Αλλαγή ονόματος σε Εxalco….να γίνει και το χατήρι σου (γελια)

@12:50

H ENTERSOFT μαζί με όλο τον κλάδο έκανε την πρώτη σοβαρή διόρθωση στην διετία δίνοντας ευκαιρία σε μεσοπρόθεσμους να πάρουν θέσεις. Ο κλάδος είναι και ο πιο hot για το μέλλον και για τα έργα που έρχονται. Στην περίπτωση της entersoft φέτος αναμένουμε την χρονιά κοντά στα 10 εκ. κέρδη ενώ με βάση τις δηλώσεις του CEO της την επόμενη τριετία αναμένει διπλασιασμό κερδών!

  • Η εταιρία είναι αδάνειστη με ταμείο ενώ εκτός από την πρόσφατη εξαγορά στην Ρουμανία σχεδιάζει να κάνει και άλλες στο κοντινό μέλλον. Τεχνικά το στοπ στο short είναι στο 397 σε κλείσιμο μέρας. Το 380-384 πρέπει να συντηρηθεί σε κλείσιμο ημέρας αν θέλει να μην δώσει μεγαλύτερη διόρθωση ενώ Κατοχύρωση του 397 μπορεί να δώσει στόχο στο 446

@12:55

ΔΕΗ: Πολύ βιαστικά δοκίμασε την ελάχιστη αντίδραση στην ζώνη 6 και 23% της κίνησης δίνοντας και πάλι διόρθωση. Πλέον το στοπ στο Long σε intraday ανεβαίνει στο 532 σε κλείσιμο ώρας, ενώ το stop στο short του ημερησίου κατέβηκε στο 593 σε κλείσιμο μέρας.

@13:00

IKTINOΣ: Κάποιοι ξεχνούν ότι o όμιλος δεν είναι μόνον τα μάρμαρα… Και το Urban Development etc στη Μεγαλόνησο γνωρίζει μέρες έντονης ανάνηψης. Και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί του λοιπού και στη δική του περίπτωση.
ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 2022 στα 0,4990 με 0,8200 και 12ΜΗΝΟΥ στα 0,4990 με 0,9480… Στα 0,5300 σήμερα, όπου υπάρχει ισχυρό για τα νυν δεδομένα του αγοραστικό ενδιαφέρον…
Τεχνικά έχει αντιστάσεις στα 0,564 –  0,58 – 0,60 – 0,657  (ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΝΤΙΝΕΣ)

@13:15

ΦΒΜΕΖΖ – απάντηση: Ουδείς μάγος προκειμένου περί αγορών… Αλλά στη δική του περίπτωση, έχετε αντιληφτεί ότι μπορούν να μοιράζουν κάθε χρόνο 18 εκατ. ευρώ;
Και ότι αγοράζοντας ακόμη και εδώ μετά το +30% του 2ΗΜΕΡΟΥ, μπορεί να γίνεται απόσβεση του κεφαλαίου στη 4ετία και ας παραμένει η μετοχή λ.χ στα 7 σεντς;;; Και έχουν την δυνατότητα, άλλο τώρα αν μπορούν να την μετουσιώσουν σε πραγματικότητα. Οπότε, 50/50 η δική μας εκτίμηση.

@13:25

ΚΑΙ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ στο βασικό θέμα του μ/μ
  • FRIGOGLASS
  • 1η στη σχετική λίστα

22.6.2022- OAK: Δύο εξαιρετικά νέα σήμερα… ΦΒΜΕΖΖ και ΙΝΛΟΤ. Το καλό θα τριτώσει προσεχώς με την πιο “αμαρτωλή μετοχή” του ελληνικού χρηματιστηρίου (πλην Συστημικών και ΜΙΓ). Και η οποία μετοχή μας θυμίζει και έναν Οσιο (με το ξακουστό μοναστήρι του στην Βόρεια Εύβοια)…

21.6.2022: ΝΑΣΑΙ ΤΩΡΑ ο Χάρης ο Δαυίδ, να σου κάνουν πλάκα στο ταμπλό με 2 και 3 χιλιάδες ευρώ και να μην σου καίγεται καρφάκι… Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου…

20.6.2022: ΚΑΛΑ και η ΦΡΙΓΟ, αυτή κι αν δεν έχει ταράξει κόσμο και κοσμάκη από τα υψηλά της στα 20 ευρώ και εντεύθεν… Μαζί με την ΜΙΓ (πλην των Λατρεμένων που είναι εκτός συναγωνισμού) κόστισαν απώλειες μερικών δισ. ευρώ στο Χ.Α.

20.6.2022: ΦΡΙΓΟ: Είπαμε κύριε Χάρη… Ε, όχι και στα 9 σεντς… Αλήθεια, πως κοιμάστε τα βράδυα; Εμείς θα ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Και ο ύπνος μας… εφιάλτες!

@15:40

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΤΕΝΕΡΓ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η αγορά εν αναμονή του deal με την Maquire εδώ και καιρό.. Οι διαρροές έχουν ορίσει το τίμημα εδώ και καιρό στα 2,5 bil. Η ερωτηση είναι αν είναι 2,5 bil εκτός το χρέος ή το χρέος προστίθεται στην συναλλαγή μιας και σε αυτή την περίπτωση η εξαγορά είναι κοντά στα 3 billion.
  • Ο τίτλος στέκεται στην ζώνη 17-18  με αποτίμηση κοντά στα 2 δις αφήνοντας ερωτηματικά για το τίμημα. Ένα δημοσίευμα τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα με μεγάλη σιγουριά έδωσε διόρθωση σε θυγατρική και μητρική.

Η αλήθεια είναι ότι αν το deal είχε χαλάσει, οι μετοχές θα ήταν ήδη σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Από την άλλη μπορεί οι αγορές να έχουν χαλάσει αλλά η αγορά διαδίδει ότι εκτός από την Maquire υπάρχουν και άλλα funds που ενδιαφέρονται

  • Τυχόν πώληση της Τενέργα θα δώσει πολύ μεγάλη ρευστότητα στην ΓΕΚ και ουσιαστικά ακόμα και αν το τίμημα είναι κοντά στα επίπεδα θα είναι ιδιαίτερα ωφελημένη.

@15:50

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΦΒΜΕΖΖ: Ηδη γράψαμε για τακτική 50/50… Βέβαια πριν 6 μηνες έγραφε στο ταμπλό 0,0740 ευρώ (6 ΔΕΚ 2021) με την προσδοκία επιστροφής ή διανομής μερίσματος, αλλά κανείς δεν περίμενε τέτοια … ευεργεσία. Που πρωτίστως ωφελεί τα μεγαλοστελέχη και στελέχη του ομίλου… Για να μην νομίζετε δηλαδή, ότι τους έπιασαν τα φιλανθρωπικά αισθήματα τους… (γέλια).
MARKET MAKERS: Εχετε δίκηο, έτσι και αναλάβει market maker σε μικρομεσαία και μικρά χαρτιά και χαρτάκια… ζήτωσαν και σώθηκαν!! Είναι αυτό που λέμε… «Όλα τα ΄χει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε!»

@16:05

ΤΑΜΠΛΟ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟΣ ο τζίρος σήμερα, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 35!! εκατ. ευρώ… ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ την ρευστότητα σε υψηλά ποσοστά επί του χαρτοφυλακίου μας και παράλληλα κοιτάζουμε να επωφεληθούμε από τις εκάστοτε υποσχόμενες περιπτώσεις. Hit & Run δηλαδή. Ο κάθε κανόνας έχει και τις δικές του εξαιρέσεις για να τον επαληθεύουν…
  • ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ μόνον οι ολιγαρκείς και όχι όσοι κυνηγούν το ανώτατο της κίνησης. Είδατε πόσο γρήγορα έπεσαν από τα βραχυχρόνια υψηλά τους οι μετοχές των ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΚΑΜΠ, ΙΝΤΚΑ, ΣΙΔΜΑ, ΡΕΒ, ΕΚΤΕΡ, ΒΙΟΣΚ, ΓΕΒΚΑ, ΤΖΚΑ κι αρκετές ακόμη…
Εδιναν άνετα ένα +5%, +10% και +15% σε χρόνο dt, αλλά όσοι ήθελαν περισσότερα τώρα αναμένουν στο τερματικό τους κι αν έχουν φυσικά την δυνατότητα. Και το πιο… “περίεργο” είναι το γεγονός, ότι οι περισσότeρες αξίζουν και με το παραπάνω.
  • Αλλά φρέσκο χρήμα δεν μπαίνει, ανακυκλώνεται διαρκώς το ίδιο από τις… καραμπίνες και τα εξάσφαιρα του Χ.Α. Το πιό γρήγορο πιστόλι κερδίζει…