24/7- Τα 95 λεπτά της συνάντησης Μητσοτάκη- Τσίπρα και η νέα ηγετική ομάδα του Αλέξη

ΒΗΜΑτοδότης

Τα 95 λεπτά της συνάντησης Μητσοτάκη- Τσίπρα
Δεν θυμάμαι άλλη φορά να κράτησε τόσο πολύ συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενενήντα και πλέον λεπτά, μόνοι τους στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού στο ισόγειο της Βουλής. Είχε, βλέπετε, προϊδεάσει ο κ. Τσίπρας ότι θα αργούσαν στη συνάντηση, αφού μπαίνοντας στο πρωθυπουργικό γραφείο είπε ότι «έχουμε πολλά να πούμε».
  • Και όντως είπαν πολλά. Οχι μόνον για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, αλλά αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός ζήτησε και τις προτάσεις του κ. Τσίπρα. Ετσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις προτάσεις που έκανε, τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
  • Δηλαδή: Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και νοτίως της Κρήτης, εντατικοποίηση των συνομιλιών με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ, να εμποδιστεί το τουρκικό πλοίο να διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και πολλά άλλα, για τα οποία όμως δεν ρωτήθηκε από κανέναν γιατί δεν τα έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση.
***
Η νέα ηγετική ομάδα του Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας  ήταν ακριβής στην ώρα του. Προσήλθε στο ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό συνοδευόμενος από μέλη της νέας ομάδας που δημιουργεί μέσα στο κόμμα. Ήτοι, τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου και τον διπλωματικό του σύμβουλο Βαγγέλη Καλπαδάκη. Πού άλλες φορές που συνοδευόταν από τους (λεγόμενους σκληρούς) Δημήτρη Τζανακόπουλο ή τον Νίκο Παππά, που φαίνεται ότι στη νέα ηγετική ομάδα που δημιουργεί δεν έχουν πλέον καμία θέση. Μαζί με τον κ. Τσίπρα ήταν  και ο Αλέξης Χαρίτσης, οποίος όμως έμεινε στο γραφείο του κ. Τσίπρα (από την άλλη μεριά από το πρωθυπουργικό γραφείο) για να προετοιμάσει τις δηλώσεις τους αρχηγού του.