(25.11.2021)- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Παρά την πτώση του ΓΔ αρκετές ήταν οι μετοχές που σημείωσαν αξιόλογη άνοδο, μια εικόνα δηλαδή εντελώς διαφορετική από εκείνη της προηγούμενης συνεδρίασης. Μια ακόμα απόδειξη ότι μετοχές πρέπει να ακολουθούμε και όχι δείκτες.

  • Αφήστε για παράδειγμα τον παραπλανητικό να ανεβοκατεβαίνει, το χαρτοφυλάκιό σας πού βρίσκεται; Αυτό και μόνο έχει σημασία. Σε τελική ανάλυση επικεντρώνομαι στην πορεία των μετοχών που έχω επιλέξει και ποσώς με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ΓΔ. Πάμε να δούμε κάποιους τίτλους που ξεχώρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση:

CENER: Από χθες γράφει το 3 μπροστά (σε αντίθεση με την ομόσταβλη που αγκομαχάει για να πιάσει το 2). Με τις ειδήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, με ανεκτέλεστο στα ύψη και τις προοπτικές ιδιαίτερα θετικές μια που στο χορό μετά τα ΕΛΚΑ μπαίνουν για τα καλά και τα ΣΩΛΚ, το μέλλον διαγράφεται ανθηρό.

  • Δυνατά χέρια εντός και εκτός Ελλάδας και καθημερινά υψηλός όγκος συναλλαγών οδηγούν εκ του ασφαλούς τη μετοχή σε ανώτερα επίπεδα. Πολύ ανώτερα, προς όφελος και της μητρός βεβαίως, βεβαίως

QUEST HOLDINGS: Ποιότης, αξιοπιστία, φοβερές αποδόσεις και επιδόσεις, με επιβράβευση όλων αυτών μέσω της ένταξης της στον FTSE25. Πέντε πέντε δέκα, δέκα δέκα ανεβαίνω τα σκαλιά…

  • LAVIPHARM: Και εγένετο ένας μικρός χαμός… Και λέμε μικρός, γιατί μάλλον ακολουθεί ένας μεγαλύτερος…

ΑΛΜΥ: Ισχυρότατο αγοραστικό ενδιαφέρον με άνοδο 6% που αυτή τη φορά φαίνεται να μην μπάζει από πουθενά. Με διπλά τζάμια και σε περιβάλλον ερμητικά κλειστό ελπίζει αυτή τη φορά να μείνει ανεπηρέαστη από πάσης μορφής ρεύματα εκεί στα ψηλά.. Δικαιώνονται όσοι παρέμειναν πιστοί. Κακό το timing για τους αποχωρήσαντες

  • ΜΟΝΤΑ: Δέχθηκε έντονη πίεση μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης, όταν έφτασε κάποια στιγμή να χάνει πάνω από 5,5%, αλλά το κλίμα αντιστράφηκε την τελευταία ώρα με την εμφάνιση επιθετικών αγοραστών με αποτέλεσμα να κλείσει στα 0,6400 με σημαντική άνοδο 4,07% και 29 χιλ.τμχ.

REALCONS: Ανάλογη πορεία με την παραπάνω αναφορά μας. Η αφύπνιση εδώ έγινε κατά τις 16:30 με πολλαπλάσιες συναλλαγές συγκριτικά με εκείνες που αρχικά την είχαν οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες. Ολοκλήρωσε στα 2,1990 (ούτε εκπτώσεις ενόψει Black Friday να είχαμε) με πάνω από το μισό όγκο να γίνεται στα 2,20!

  • ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέο αναμενόμενο limit down μετά τα αρχικά 500άρια. Εξηγήσεις, παρεξηγήσεις, ερμηνείες, παρερμηνείες, ένα και μοναδικό το σαφές και απόλυτα ασφαλές συμπέρασμα: Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα…για το αούγκιγκι θα φροντίσει από σήμερα το δικαίωμα στα 33 και κάτι…ευρώ όχι λεπτά. Ή είσαι large ή δεν είσαι.

Άντε τώρα να είχατε τις παραπάνω μετοχές (εκτός Αττικής βέβαια) στο χαρτοφυλάκιό σας και να σας έλεγαν ότι ο δείκτης έπεσε!

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Και σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.