(25/10)- Πέτρος Στεριώτης: Tι δείχνει η τεχνική προσέγγιση των μετοχών ΟΤΕ & ΔΕΗ

ΟΤΕ

Λεπτές ασκήσεις ισορροπίας για τη μετοχή του ΟΤΕ, πάνω στη γραμμή στήριξης που δημιουργεί η διαγραμματική σύνδεση των σημαντικότερων χαμηλών του τρέχοντος έτους (βλ. γράφημα τιμών).
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις και με δεδομένη τη σημαντική εν εξελίξει διόρθωση, το αγοραστικό σενάριο απαιτεί από τη μετοχή άμεσα σημάδια αντίδρασης.
Σε περίπτωση συνέχισης της διόρθωσης, η περιοχή των 14,50 Ευρώ θα μπορούσε να δώσει μία νέα ευκαιρία εισόδου.
Ας μην ξεχνούμε ότι πριν λίγες εβδομάδες η μετοχή βρέθηκε σε πολυετές υψηλό επιβεβαιώνοντας την καλή της πορεία.
ΔΕΗ

Τις <πληγές> του Σεπτεμβρίου προσπαθεί να επουλώσει η μετοχή της ΔΕΗ και το έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό με την επιστροφή της υψηλότερα από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών.

Η περιοχή των 8 Ευρώ έχει μετατραπεί πλέον σε <σταυροδρόμι> για τη συνέχεια, αλλά η καταγραφή χαμηλότερων χαμηλών τους τελευταίους μήνες (βλ. γράφημα) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς αποτελεί πιθανή ένδειξη διανομής τίτλων.

Του Πέτρου Στεριώτη

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.