24.1.2022 – Λίγα λόγια και σταράτα από τον Λογικό- Cenergy ένα αστέρι… δημιουργήθηκε!

  • Cenergy ένα αστέρι… δημιουργήθηκε!

Το τελευταίο συμβόλαιο της με το μεγαλύτερο παγκοσμίως υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στη Μ.Βρετανία για επιπλέον προμήθεια-εγκατάσταση 240χλμ υποβρυχίων καλωδίων εκτός των ήδη εξασφαλισμένων 650χλμ την καθιστά τον μοναδικό προμηθευτή του τεράστιου αυτού project.

Με δουλειές πια κλεισμένες τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια τα ebitda των άνω των 100εκ. του 2021 μόνο ψηλότερα κοιτάνε κάτι που με το συντηρητικό πολλαπλασιαστή 8 δικαιολογούν αυτή την στιγμή τουλάχιστον 800εκ. κεφαλαιοποίηση.(4,20€)

  • Ο άγνωστος Χ που περιμένουμε να απαντηθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Δανούς είναι η έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου και τα προσδοκώμενα κέρδη που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών και το μέγεθος της Ørsted θα διπλασιαστούν οπότε μιλάμε για διπλάσια κεφαλαιοποίηση. Η από κοινού κατασκευή του εργοστασίου με τον κολοσσό της Ørsted εξασφαλίζει στη Cenergy να κατασκευάζει, να προμηθεύει και να εγκαθιστά τα γνωστά πια inter-array υποβρύχια καλώδια σε όλα τα projects που αναλαμβάνουν οι Δανοί.

Και επειδή η αγορά προεξοφλεί, δεν νομίζω ότι θα περιμένει την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου για να ξεπεράσει τα 800εκ. κεφαλαιοποίηση. 

  • Η εξαιρετική εικόνα της μετοχής στην πτωτική συνεδρίαση της Παρασκευής λόγω της πτώσης των ξένων αγορών δείχνει ότι τα χαρτιά έχουν μαζευτεί από θεσμικούς και μεγάλους ιδιώτες. Μάλιστα την ίδια μέρα πέρασε και προσυμφωνημένο πακέτο 50 χιλιάδων μετοχών στο 3,60 κάτι που δεν περνά απαρατήρητο αφού η μετοχή ένα πακέτο έχει κάνει στην ιστορία της πριν αρκετούς μήνες στην τιμή του 2,70.

Στη πρόσφατη έκθεση της η Optima Bank έδωσε τιμή στόχο 4,5€ εκ των οποίων τα 4 αφορούν τον κλάδο των καλωδίων και μόλις το 0,5€ των σωληνουργείων. Εδώ να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο report δεν λαμβάνει υπόψιν του την κατασκευή εργοστασίου στις ΗΠΑ με την Ørsted αφού όταν βγήκε δεν είχε επισημοποιηθεί η συμφωνία. Συνεπώς περιμένουμε αναθεώρηση της τιμής στόχου ή κάποιο νέο report με αυξημένο target price.

  • Το μέλλον του κλάδου καλωδίων είναι λαμπρό για την επόμενη πενταετία αλλά εδώ θα προσθέσω την κρυμμένη αξία των Σωληνουργείων Κορίνθου που έρχεται να απογειώσει την Cenergy. Η κατάργηση των δασμών που είχε επιβάλει ο Τράμπ ξανανοίγει την αγορά χαλύβδινων σωλήνων στις ΗΠΑ που ουσιαστικά από το 2016 είχε ατονίσει. Από την άλλη η μετάβαση στην εποχή του υδρογόνου ανοίγει την πόρτα για μεγάλα συμβόλαια προμήθειας, κατασκευής, εγκατάστασης σωλήνων.  

Η έλευση του υδρογόνου θα δημιουργήσει ζήτηση για σωλήνες μεγαλύτερου  διαμετρήματος και πάχους. Σήμερα οι παγκόσμιες πωλήσεις υδρογόνου ανέρχονται στα 175 δισ.$ ξεπερνώντας ακόμα και αυτές του LNG. Η αλυσίδα και οι επενδύσεις πράσινου υδρογόνου μπορούν να φτάσουν τα 12τρις $ εως το 2050. Συνεπώς υδρογόνο και φυσικό αέριο θα εκτοξεύσουν την ζήτηση σωλήνων κάτι που θα μεταφραστεί σε εκτίναξη τζίρου και κερδών για την Σωληνουργεία Κορίνθου.

  • Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η όλη συγκυρία της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια ώστε να επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος του 1,5ο βαθμού C καθιστά την Cenergy Holdings σε πρωταγωνιστή αφού όλες οι πράσινες μορφές ενέργειας χρειάζονται τους κλάδους των καλωδίων και των σωλήνων.
  • Όσον αφορά τα υποβρύχια καλώδια το εργοστάσιο της Fulgor είναι το πιο προηγμένο από τα 4-5 που υπάρχουν παγκοσμίως και αποτελεί κόσμημα για τον όμιλο της Βιοχάλκο. Από την άλλη οι χαλύβδινοι σωλήνες που κατασκευάζει η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι μοναδικής ποιότητας και καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών και μορφών ενέργειας.

Τέλος να σημειώσω ότι από την φιλόξενη στήλη του Μικρομέτοχου έχουμε επισημάνει την Cenergy εδώ και λίγα χρόνια από τα επίπεδα του 1€, χαριτολογώντας ότι οι μέτοχοι θα χρειαστούν κολλύριο όταν θα βλέπουν την άνοδο της μετοχής και την γιγάντωση των μεγεθών της εταιρείας. Ρίξαμε την πρώτη σταγόνα… Ακολουθεί η δεύτερη…

Καλή εβδομάδα,

O Λογικός

***
ΥΓ μ/μ: Ο ΛΟΓΙΚΟΣ έχει 22 χρόνια υπηρεσίας στον χώρο και είναι στέλεχος μίας εκ των μεγαλυτέρων ιδιωτικών ΑΕΠΕΥ του Χ.Α, εκ των πλέον ποιοτικών και ανερχόμενων του κλάδου.

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.