23 ΝΟΕ 2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά

  • Και γιατί να ενδιαφερθούν οι μεγάλοι για τις μετοχές τους; Αφού υπάρχουν τα Ομόλογα…

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες πλην όμως η σιωπή των κρατούντων είναι εκκωφαντική, με συνέπειες που βιώνει η επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα.

Τελευταία συμπτώματα αυτής της αγοράς, τα όσα…τραγελαφικά συνέβησαν με την εκτίναξη της αποτίμησης της Attica Bank σε μεγέθη Εθνικής Τραπέζης ή η φτηνή δικαιολογία πως το χρηματιστήριο μας επηρεάστηκε από τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Σύμφωνοι, ο ολικός αποκλεισμός στην Αυστρία, τα νεότερα στην Βαυαρία, τα επεισόδια σε Ολλανδία, Βέλγιο κ.α επηρεάζουν και το επενδυτικό περιβάλλον ωστόσο το ΧΑ ήταν από τα ελάχιστα χρηματιστήρια που-κόντρα- στα περισσότερα συνέχισαν να απαξιώνονται.

Και με την Νέα Υορκη στην…στρατόσφαιρα.


Η ΑΓΟΡΑ θα κάνει πάντα το δικό της. Είναι πολύ μεγαλύτερη από όλους μας. Δεν θέλει αγριάδες, ενθουσιασμούς ή κλάμματα. Απαιτεί σύνεση, λογική και σεβασμό πάνω από όλα στα κεφάλαια που επενδύουμε.

  • Οι παλαιότεροι έχουν πληρώσει πανάκριβα δίδακτρα, γι αυτό σας γράφουν μην ανοίγεστε, μην χρησιμοποιείτε εργαλεία μόχλευσης, κάντε χρήση stop loss, κατοχυρώνετε κέρδη και μην μπαινοβγαίνετε. Κάτι ξέρουν παραπάνω.

Ο ΛΟΓΟΣ που εδώ και μερικούς μήνες αρκετοί επενδυτές διατηρούν ρευστότητα, δεν είναι ότι δεν θέλουν να κερδίσουν κι άλλα. Αλλά το πως να διαφυλάξουν τα κεκτηθέντα τους. Φυσικά, σε ακραίες περιπτώσεις την αυξομειώνουν κατά το δοκούν.

  • ΤΩΡΑ, γιατί δεν ανέβαινε η αγορά; Μα είναι απλούστατον… Ολοι ήθελαν και θέλουν να πουλήσουν και περιμένουν από τους υπόλοιπους να την ανεβάσουν για να ξεφορτώσουν πάνω τους. Kαι όλοι διαμαρτύρονται, επειδή οι… άλλοι δεν την ανεβάζουν αγοράζοντας.

ΒΕΒΑΙΑ η μεγαλύτερη καταστροφή για το Χ.Α είναι οι επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ. Κανένα ενδιαφέρον, προκλητική αδιαφορία, πρωτοφανές σνομπάρισμα απέναντι στον Θεσμό. Απίστευτα πράγματα από μία κυβέρνηση που έφερνε μαζί της τόσες ελπίδες για την αναγέννηση του.

  • ΑΥΤΑ – εξυπακούεται – ισχύουν για την γενική εικόνα του. Για την ειδική εικόνα του φροντίζουν οι συνειδητοποιημένοι επενδυτές.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ … υποτιθέμενης Αγοράς @12:50

  • ΜΟΛΙΣ μία μετοχή – ναι μία – κινείται ουσιαστικά ανοδικά! Περί της ΝΑΚΑΣ ο λόγος…

μ/μ