23/7- Καβγάς Γεωργιάδη – Πολάκη: Κατσαπλιάδες και Γερμανοτσολιάδες

«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, κατά τη συζήτηση για τη δικαστική παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

  • «Μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χρήση της κασέτας ήταν παράνομη. Ποιο κόμμα την έκανε νόμιμη; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα λέτε για κασέτες. Τόσο γελοίοι είστε. Κύριε Παππά, δεν κάνεις μήνυση στον Καλογρίτσα… βλέπω να έχεις ένα σφιξιματάκι. Σκευωροί ήσασταν. Ικανοί δεν ήσασταν. Ευτυχώς για τη Δημοκρατία» σχολίασε.

«Η σκευωρία θα ερευνηθεί σε βάθος. Οι ένοχοι θα πάνε στη φυλακή. Όχι για προσωπικούς λόγους εκδίκησης, αλλά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από την πίστη μας στο Σύνταγμα. Να γνωρίζει κάθε επόμενος που θα πάρει την εξουσία ότι όποιος διανοηθεί να χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να διώξει πολιτικούς αντιπάλους, θα καταλήξει στη φυλακή» επισήμανε.

Τον κ. Γεωργιάδη διαδέχθηκε στο βήμα ο κ. Πολάκης, ο οποίος απάντησε στα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.
  • «Την επόμενη φορά θα είμαστε αλλιώς. Χωρίς αυταπάτες. Πιο ώριμοι και αποφασιστικοί και προπαντός πιο αποτελεσματικοί. Εμείς δεν είμαστε με τον Παττακό είμαστε με τον Βελουχιώτη. Αυτή η κοινωνία σαφώς και θέλει να τιμωρηθούν αυτοί που την χρεοκόπησαν και αυτό θα γίνει. Ίσο και αν είναι σκοτεινιά και καταχνιά μεγάλη θα την εβρει ο Ήλιος την πατησιά για να προβάλει πάλι» είπε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

  • «Είπε ο κ. Πολάκης ότι τη γλιτώσαμε λόγω παραγραφής και απιστίας. Απιστία διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την μη έκδοση δελτίου τιμών. Η τιμή του Λουσέντις επί 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε μειώθηκε και άλλαξε τρόπο τιμολόγησης. Αν είναι απιστία η δική μου ενέργεια, είναι απιστία και τα δικά σου τέσσερα χρόνια. Αν εγώ δεν το έκανα για την τιμή της μάνας μου. Το ίδιο έκανες και εσύ, κλέφτη και ψεύτη Πολάκη. Είστε ψεύτες και υποκριτές. Είστε ανθρωπάκια. Εμείς, κύριε Πολάκη, δεν θαυμάζουμε ούτε τον Παττακό ούτε τον Βελουχιώτη. Είμαστε με την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Η νέα τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσε την οργή του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • «Εδώ ο άλλος μας είπε κατσαπλιάδες και θα το αφήσουμε έτσι; Έχεις το θράσος και λες ότι δεν αποδείχθηκε τίποτα. Υπάρχουν πορίσματα. Δεν ντρέπεστε;» είπε ο κ. Πολάκης.