23.7.2021- Χ.Α: Σκέψεις, στόχοι και μηνύματα (του Απόστολου Μάνθου)

  • Σκέψεις, στόχοι και μηνύματα

Τίποτα δεν φαίνεται προς το παρόν να σταματά την ανοδική πορεία,  που έχει πάρει εδώ και πολλούς μήνες η μετοχή των Πλαστικών Θράκης Α.Β.Ε.Ε.  (ΠΛΑΘ). Η δε ανακοίνωση του νέου επενδυτικού πλάνου ύψους 25,5 εκατ. ευρώ με έμφαση στους στρατηγικούς άξονες της περαιτέρω μείωσης του κόστους παραγωγής και αύξησης της ανταγωνιστικότητας, στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και στην καθετοποίηση επιμέρους παραγωγικών διαδικασιών  φουντώνει ακόμα περισσότερο τις σκέψεις για το μέλλον και την αναπτυξιακή πορεία της  εταιρείας. Η τιμή της μετοχής εν αναμονή και των πολύ θετικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου για το 2021 έχει βρεθεί με συνοπτικές διαδικασίες κοντά στον στόχο των 8 ευρώ,  που είχαμε θέσει στις αρχές Ιουνίου όταν και περνούσε επιτυχώς από τα διαγραμματικά διόδια των 6,50 ευρώ. Ο ανοδικός στροφέας “W” έχει αρχίσει και παίρνει έντονη ανοδική γωνία κλίσης πιέζοντας όλο και περισσότερο την τιμή σε νέα ιστορικά υψηλά. Θεωρητικά τώρα μετά τα 8 ευρώ θα ανοίξει  η θέα για το 10αρι  αν και το “χαρτί” θα πρέπει λίγο να… ξαποστάσει.

 

pin

 

Ιδιαιτέρως θετικά θα είναι τα μηνύματα  που θα έρθουν στις αρχές του Αυγούστου από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την κερδοφορία του ομίλου Ικτίνος Μάρμαρα Α.Ε. (ΙΚΤΙΝ).  Ήδη άλλωστε στο πεντάμηνο ο όμιλος τρέχει με ένα +37% στις πωλήσεις,  ανεβαίνοντας στα 15,2 εκατ. ευρώ από 11,1 εκατ. ευρώ  και ένα +117% στα EBITDA από τα 2,3 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ομίλου Ιουλία Χαΐδά η ζήτηση από τον κύριο πελάτη την Κίνα, τις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες έχει αρχίσει και ανακάμπτει ταχέως, στοιχείο που θα βοηθήσει σημαντικά την εξελισσόμενη κερδοφορία της εισηγμένης για το 2021. Σημαντικό είναι επίσης και το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 8,3 εκατ. ευρώ που ετοιμάζει η διοίκηση για την ανάπτυξη του ομίλου. Διαγραμματικά τώρα η τιμή της μετοχής μετά την ανοδική διάλυση της μακροπρόθεσμης καθοδικής γραμμής τάσης “Q” στα 0,77 ευρώ προσπάθησε να διατρήσει την περιοχή του 1 ευρώ αλλά μέχρι στιγμής δε το έχει καταφέρει. Αυτό το διαγραμματικό στοιχείο έχει επιφέρει από τα μέσα Ιουνίου  ένα pullback προς ανάκτηση δυνάμεων πέριξ των 0,81 ευρώ. Ο διαγραμματικός όμως  μεσοπρόθεσμος στόχος παραμένει η ανοδική διάσπαση  της φθαρμένης πλέον αντίστασης στα  1 ευρώ με κίνηση προς τα υψηλά του 2020 των 1,20 ευρώ.

pin

 

Η μετοχή της κατασκευαστικής ΕΚΤΕΡ Α.Ε.  συμμετέχοντας στο γενικότερο  διορθωτικό κλίμα διολίσθησε από την περιοχή των 1,30 ευρώ προς τη neckline του σχηματισμού Head and Shoulders στα 1,025 ευρώ. Ως εκεί όμως ήταν η κάθοδος, καθώς έπεσε στα χέρια των swing επενδυτών οι οποίοι εντοπίζοντας την ευκαιριακή τιμή που τους προσφερόταν την έσπρωξαν εκ νέου προς το διαγραμματικό όριο των 1,20 ευρώ. Πάνω από εκεί θα φανούν οι διαθέσεις των αγοραστών καθώς θα πρέπει να απλώσουν εκ νέου τη στρατηγική τους για την περιοχή στόχο του διασπασθέν σχηματισμού στα 1,46 με 1,50 ευρώ. Και εδώ τα νέα αναμένονται να είναι θετικά για το πρώτο εξάμηνο του 2021 αλλά για τα περαιτέρω θα μας καθοδηγήσουν οι δηλώσεις της διοίκησης στην Τακτική Συνέλευση των Μετόχων την επόμενη Παρασκευή.

pin

 

Η εταιρεία   ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.Α. – “DROMEAS” (ΔΡΟΜΕ) παρά την πολύ καλή της πορεία το 2020 (+18,9% στο κύκλο εργασιών και +82% στα μετά φόρων κέρδη) και το υψηλό ανεκτέλεστο έργο ύψους 51 εκατ. ευρώ με τον γερμανικό στρατό  (12,5 εκατ. ευρώ ανά έτος για την επόμενη τετραετία) παραμένει σε κεφαλαιοποίηση  λίγο κάτω από τα 16 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 27,23 εκατ. ευρώ) δεχόμενη “ανυπόμονες” ρευστοποιήσεις από τις αρχές σχεδόν του Ιουνίου. Διαγραμματικά η μετοχή μετά και το μάζεμα που φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί λίγο πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη στήριξης των 0,42 με 0,40 ευρώ αποτυπώνεται με τη θέληση να  επανακτήσει το ορμητήριο της περασμένης άνοιξης των 0,50 ευρώ.  Η κίνηση αυτή αν στεφθεί με επιτυχία θα ανοίξει και πάλι το φως στο ανηφορικό διάζωμα της αντίστασης των 0,60 με 0,58 ευρώ.

pin

https://www.capital.gr/analusi/3571711/skepseis-stoxoi-kai-minumata

* Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής