Tετάρτη 23.6.2021- Χ.Α: Μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)

ΤΑΜΠΛΟ: Δεν χρειάστηκε να ξοδευτούν τα παιδιά για το +2,3% της ΕΕΕ. Δεν χρειάστηκαν καν 16 χιλ. τεμάχια. Νέα ιστορικά υψηλά για τις απίστευτες ΚΡΙ ΚΡΙ και ΕΠΣΙΛ. Ετσι είναι αυτά, αν σε (απο)δεχτεί η… Υψηλή Κοινωνία, δεν έχεις μετά ανάγκη κανένα. Αρκεί φυσικά και εσύ, να είσαι εντάξει μαζί της. Ετσι και δεν είσαι εντάξει μαζί της, μαύρο φίδι που σε έφαγε.

 • ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Κίνηση Μηνός


Η ΕΙΔΗΣΗ: Στην περίπτωση που επικρατήσει το στέλεχος Δέλτα (ινδικό) του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το τέταρτο κύμα θα είναι ήπιο και θα αφορά μόνον όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη ενημέρωση με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

*****

ΛΑΜΔΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού κέντρου νέας γενιάς στο Ελληνικό, στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του εμβληματικού αυτού έργου, υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία FOURLIS S.A.

 • Η εν λόγω συνεργασία αφορά την υλοποίηση ενός μοναδικού Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (“Retail Park”), εντός της ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου, αποτελούμενο από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”). Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Retail Park υπολογίζεται σε €55 εκατ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΝΟΣ

 • PERFORMANCE: ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΝΟΣ

ΙΛΥΔΑ: ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΝΟΣ

 • ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ: Στις 14/7 η Γενική Συνέλευση για επιστροφή κεφαλαίου. Θα αποφασίσει την επιστροφή μετρητών στους μετόχους με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,51 ευρώ σε 0,21 ευρώ. Από τις μετοχές στις οποίες υπάρχουν επενδυτές με αρνητικό κόστος κτήσης!!! Που μπορεί να φτάνει στα 5,00 ευρώ(!!!).Μαζί της και οι ΜΕΡΚΟ, ΒΟΣΥΣ!!

ΕΛΒΕ: Το ηλεκτρονικό κατάστημα της UNIFORMS-ESHOP.GR είναι έτοιμο να δεχθεί παραγγελίες με ασφάλεια και ταχύτητα. Ένα e-shop με εύκολη και λειτουργική περιήγηση ώστε ο καταναλωτής να μπορέσει να εμπιστευτεί τα προϊόντα που θα αγοράσει. Υπάρχει αναλυτική περιγραφή ανά είδος και έμφαση στις σημαντικότερες προδιαγραφές. Το προσωπικό της εταιρείας είναι στη διάθεση του καταναλωτή για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

 • Το UNIFORMS-ESHOP.GR επικεντρώνεται στις ανάγκες του προσωπικού της Αστυνομίας και του Στρατού, αλλά δε σταματάει εκεί. Οι διαθέσιμες στολές σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και τα συντόμως διαθέσιμα ρούχα και αξεσουάρ, καλύπτουν ευρύτερες ανάγκες και εξυπηρετούν καταναλωτές εκτός υπηρεσιών. Αναμένονται επίσης νέες παραλαβές προϊόντων που θα προστεθούν στο κατάστημα, με σκοπό την δημιουργία μίας πλούσιας συλλογής που θα εξυπηρετεί το ευρύτερο κοινό.

Επίσημος προμηθευτής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, διαθέτει στο κατάστημα προϊόντα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές και εναρμονισμένα με τους κανόνες έγκυρων πιστοποιήσεων. Με παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα και δωρεάν έξοδα αποστολής για όλες τις παραγγελίες άνω των 100€, το UNIFORMS-ESHOP.GR είναι έτοιμο να δεχθεί παραγγελίες.

*****

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Εβδομάδα διόρθωσης αυτή που έφυγε,  με την αγορά να καταφέρνει να πάρει πίσω όλα τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. Το 900 επίπεδο φαίνεται στοιχειωμένο μιας και για πολλά χρόνια προβληματίζει την αγορά.

 • Ο τζίρος δεν είναι σταθερός κάτι που προβληματίζει, ενώ οι αγορές είναι σε επιλεγμένους τίτλους. Η διόρθωση των ξένων ήταν λογικό να επηρεάσει και την Ελληνική αγορά ενώ η λήξη των συμβολαίων πάντα είναι ένα σημαντικό τεχνικό γεγονός που πάντα θέλει προσοχή αμέσως μετά.
 • Ακολουθούν δύο σημαντικές αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι, αυτές της ΑΛΦΑ και του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ γεγονότα που θα τραβήξουν έστω και μέρος της ρευστότητας. Πλέον οι αποτιμήσεις έχουν γίνει σε αρκετές περιπτώσεις απαιτητικές παρόλα αυτά η αγορά μπορεί να προεξοφλήσει το τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια.
 • Η Αμερική αρχίζει και ψάχνει τρόπους να αυξήσει τα επιτόκια το 2022 αν και δεν είναι και το πιο απλό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Από την άλλη η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί να συντηρήσει τα χαμηλά επιτόκια. Ο πληθωρισμός έχει αρχίσει και δείχνει τα δόντια του ενώ μένει να δούμε πως θα πάνε τα επόμενα τρίμηνα.
 • Η Ελλάδα δείχνει ανθεκτικότητα με τις προβλέψεις για υψηλή ανάπτυξη από πολλούς οίκους ακόμα και το 2021 να είναι πάνω από 5%.Το Ελληνικό φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα του πολύχρονου project.
 • Τεχνικά η αγορά “βάρυνε» την εβδομάδα που μας πέρασε και πλέον θα δείξει πόσο εύκολα θα απορροφήσει τις πωλήσεις των επόμενων συνεδριάσεων. Η ζώνη του 900 θα πρέπει να κρατήσει σε κλεισίματα αν δεν θέλουμε να δούμε κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι περισσότεροι από τους τίτλους παραμένουν Long στην παρούσα.
 • Στα στατιστικά μας ο ΓΔ τρέχει με κέρδη 11,94% για το 2021, με τον ftse25 στο +13,31%, τον τραπεζικό στο +9,76% και τον ftsem στο 27,91%. Οι επιλογές μας στο +23,50% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ με 9,06%. Από τις επιλογές μας ΣΠΕΙΣ, ΕΥΡΩΒ και ΑΒΑΚΑΣ με κέρδη 46- 48% με την ΕΝΤΕΡ να ακολουθεί με 40% και την ΚΟΥΕΣ με 35%.
 • Το τριήμερο έδειξε ότι ο κόσμος μετά από μία μεγάλη διάρκεια Εγκλεισμού διψάει να περάσει καλά και να καταναλώσει. Μένει να δούμε το τι θα κάνει ο τουρισμός σε σχέση με πέρσι. Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την αγορά ανεξάρτητα των περιόδων διόρθωσης που πάντα είναι ευπρόσδεκτες μιας και όσο πιο ομαλή αγορά έχουμε τόσο πιο στέρεες είναι οι βάσεις μακροπρόθεσμα. Άλλωστε, οι bull markets ανεβαίνουν αργά και με διάρκεια και διορθώνουν γρήγορα.

@10:15

NIΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ. ΔΕΠΟΛΑΣ: Ολική επαναφορά από τις απώλειες της Παρασκευής κατέγραψαν οι διεθνείς δείκτες χθες με πιθανό αποτέλεσμα να παρασύρουν ανοδικά και τον ΓΔΧΑ κατά την σημερινή συνεδρίαση. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες τράπεζες και εισηγμένες που κόβουν μερίσματα, ενώ το εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ τοποθετείται μεταξύ 880 και 950 μονάδων. Τα σημαντικότερα μακροοικονομικά της εβδομάδας ανακοινώνονται Τετάρτη και Πέμπτη.

@15:55

ΠΕΡΦ: Στα 39 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της, με τις ΕΝΤΕΡ στα 111(!!!!) και την ΕΠΣΙΛ στα 108(!!!)… Οταν την… περιλάβουν την ΠΕΡΦ θα την διπλώσουν… Και τελειώνει οσονούπω και ο Ιούνιος… Να μην λείπει πλέον η μτχ της από κανένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο…

@16:00

EEE και OTE ενισχύουν τον ΓΔ κατά 0,38%. Στο +0,20% τώρα και στις 907,34 μονάδες.

@16:05

EKΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από τους μεγαλομέτοχους και τους market makers της ΑΒΕ 
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ στον ΤΖΚΑ…

@16:10

ΣΕΝΤΡ: Σχεδόν 1 εκατ. τμχ και δεν καταλαβαίνει τίποτα ο τίτλος. Και που να επιβεβαιωθεί η απορρόφηση, η προσάρτηση, η εξαγορά, η συγχώνευση ή όπως αλλιώς θέλει να την αποκαλέσει κανείς.

@16:05

CENTRIC
_____________________________________________________________________

@16:30

BIOTEΡ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μην δίνετε σημασία… Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά οι αγοραστές … απελπίστηκαν και δεν βάζουν τις 25άρες καΙ 50άρες χιλ.τμχ. Μη τυχόν και υποχωρήσει η τιμή της μτχ. Η εταιρεία προσεχώς θα είναι κυριολεκτικά αγνώριστη προς το καλυτερότερο φυσικά. Μη μας ρωτάτε όμως, αν θα γίνει σε μία ή 2 εβδομάδες ή σε κανά μήνα…

@16:25

ΙΝΤΕΚ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαρμπο το κατέβασμα, αλλά οι κατέχοντες από παλαιά που δεν ρευστοποίησαν έστω το 50% στα υψηλά των 3,8000 – 3,9000 ευρώ να μην στεναχωριούνται. Σε καλό θα τους βγει, γιατί οι εδώ “μάγκες” θα γράψουν ιστορία αν επαληθευτεί το 50% των όσων πιθανολογούνται ότι θα πραγματοποιήσουν… Από εδώ και πέρα δεν συνιστώνται πωλήσεις, ίσα ίσα μάλιστα…

@16:40

ΙΝΤΕΚ – ΠΕΡΦ και ΦΡΛΚ για όσους θέλουν να πάνε διακοπές…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αυξημένες συναλλαγές, για την AVE (+8,24%), τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές και νέα υψηλά 86 μηνών για την Centric (+6,65%, με τον μεγαλύτερο όγκο των τελευταίων 69 μηνών), προσπάθεια αντίδρασης μετά από “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για Άβακα (+3,72%) και Frigoglass (+6,96%)

 • Μετά από έξι πτωτικές και μία αμετάβλητη αντέδρασε η Ελγέκα (+8,22%), σε υψηλά 162 μηνών η Έλαστρον (+6,33%), μετά από “πενταρέ” πτωτικών συνεδριάσεων αντέδρασε η Ιντεάλ (+3,99%), επιστροφή αγοραστών στην Attica Group (+3,37%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Epsilon Net (+8,93%).

Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις αντέδρασαν οι Κρι Κρι (+2,99%) και Intralot (+2,99%), με αυξομειώσεις στον όγκο συναλλαγών η Κτήμα Λαζαρίδη (+2,67%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Λανακάμ (-9,70%), πέντε οι πτωτικές με αυξημένες συναλλαγές για Ίλυδα (-7,67%) και Δομική Κρήτης (-5,64%), πέντε πτωτικές και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες έξι, για την Premia (-2,87%)

 • Παρουσία πωλητή σε Τρ. Αττικής (-10,42%), Ακρίτα (-9,84%), ΞΥΛΚ (-9,57%), Mediterra (-9,55%), MIG (-4,49%), Byte (-3,96%), Performance (-3,37%), ΛΕΒΠ (-9,38%), Μαθιό (-5,11%) και Ιντρακάτ (-4,25%), ενώ μένει να φανεί αν θα δικαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι θα αλλάξει “χρηματιστηριακή συμπεριφορά” η Τζιρακιάν (-0,39%), μόλις ολοκληρωθούν οι μετοχικές ανακατατάξεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ- Β.Ν:

ΑΓΟΡΑ: Έχει κόψει ρυθμούς εδώ και αρκετές συνεδριάσεις και ελπίζουμε να μην μειωθούν περαιτέρω λόγω καλοκαιριού, αλλά μαθημένοι είμαστε. Έδειξαν σήμερα «χαρακτήρα» μετοχές που παίζουν το στόρι του τουρισμού κατά την άποψή μας. Συνολικά λίγες μετοχές τράβηξαν ορισμένα βλέμματα και εκτός αυτού δεν είχαμε κάτι άλλο. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός.

Η Alpha Bank έχει συνδεθεί με την αύξηση κεφαλαίου και η αγορά περιμένει την τιμή διάθεσης. Η Jumbo έδειχνε αδυναμία στις προηγούμενες συνεδριάσεις και φαίνεται πως έσπασε η στήριξη, κάτι που φοβόμασταν βάσει της συμπεριφοράς της αλλά και όσων ειπώθηκαν από τον κ.Βακάκη. Δυνατή κίνηση με όγκο από Aegean και με απώλειες ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ μεταξύ άλλων.

Σε στενό εύρος η σημερινή κίνηση του γενικού δείκτη. Χαμηλό στις 905,19 μονάδες και υψηλό στις 912,03 μονάδες. Κλείσιμο στις 908,10 μονάδες.

AEGEAN: Πάνω από 440 χιλ. τεμάχια ο όγκος και με υψηλό ημέρας στα 5,78 ευρώ έκλεισε στα 5,65 ευρώ με άνοδο 3,86%. Ίσως και κάποια δημοσιεύματα από Βρετανία αναφορικά με άρση περιορισμών να βοήθησαν.

ΕΧΑΕ: Περιμέναμε κάτι καλύτερο σήμερα, αλλά όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο χαμηλός τζίρος στο ΧΑ δεν βοηθάει. Παραμένει πάντως κοντά στα 4,30 ευρώ, αλλά θέλει δύναμη για να το σπάσει.

JUMBO: Η Optima Bank σε έκθεσή της αυξάνει την τιμή στόχο στα 19,50 ευρώ από 18,40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και σημειώνει πως είναι ένα μάκρο play με καλό discount. Σημειώνει επίσης πως αναφορικά με όσα είπε ο κ.Βακάκης θεωρεί πως έχει αρκετά εργαλεία για να ελέγξει την πίεση στο μικτό περιθώριο και να διατηρήσει τις πωλήσεις της.

Η μετοχή δείχνει πως έσπασε τη στήριξη, μία εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, όχι μόνο βάσει όσων έχουν ακουστεί, αλλά μας έδινε αυτήν την αίσθηση το γράφημα. Στα 14,26 ευρώ το κλείσιμο.

ΟΤΕ: Στα 7 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Σιγουριά και ασφάλεια για τους μακροπρόθεσμους…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εκτός την Aegean, θα λέγαμε πως ο τουρισμός επηρεάζει και την Coca Cola. Έτσι είδαμε ανοδική κίνηση με την εισηγμένη να φτάνει αποτίμηση 11,55 δισ. ευρώ. Καλή κίνηση και από Attica Group και εδώ θέλουμε τιμές κοντά στα 1,20 ευρώ. Στα 1,0750 ευρώ το κλείσιμο. Θα βάλουμε και τη Centric λόγω του ξενοδοχείου στη Μύκονο, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και σήμερα. Κίνηση και από Κυριακούλη.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δίνουμε κάποιες φορές ένα discount έναντι της δίκαιης τιμής, γιατί όπως έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, οι όγκοι συναλλαγών σε πολλά μικρά κόβουν απότομα. Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ αγοραστών και πωλητών και εύκολα εγκλωβίζεται κάποιος. Γι’ αυτό σε μερικά χρειάζονται πιο γρήγορες κινήσεις.

Είδαμε καλές κινήσεις σε κάποια επιλεγμένα μικρομεσαία σήμερα, αλλά εκείνο που μας ενδιέφερε ήταν να δούμε τη συμπεριφορά κάποιων που υποχώρησαν σημαντικά την περασμένη Παρασκευή. Η Ίλυδα προβλημάτισε, γιατί έπεσε ξανά και με μεγάλο όγκο.

ΙΛΥΔΑ: Ουσιαστικά ήταν η πέμπτη πτωτική συνεδρίαση, αλλά η σημερινή πτώση μαζί με το -12% της Παρασκευής προβλημάτισαν αλλά ίσως σήμερα να έδειξε και κάτι άλλο. Είχε μεγάλο όγκο (άνω του 2% του συνόλου), αλλά θα λέγαμε πως από τα 1,1750 ευρώ που ήταν το χαμηλό ημέρας μέχρι και τα 1,25 ευρώ μαζεύτηκε μεγάλη προσφορά. Έδειξε πως τέλειωσε ο πωλητής και περιόρισε σχεδόν εύκολα την πρωινή πτώση. Το διάγραμμα δείχνει σε εμάς μία δυνατή διόρθωση, αλλά θα λέγαμε πως είναι εντός ορίων.

Λόγω του όγκου που έκανε στα χαμηλά και το κλείσιμο στα 1,3250 ευρώ με απώλειες 7,67% και συνολικό όγκο 179 χιλ. τεμάχια μας κάνει να θέλουμε να δούμε τη συνέχεια, γιατί ίσως δώσει κάποια ανοδική αντίδραση.

MODA BAGNO: Έκοψε απότομα ο όγκος και άνοιξε το spread αγοραστών-πωλητών. Για να πει κάποιος πως θα πουλούσε 2-3 χιλ. τεμάχια πήγαινε τη μετοχή -29%. Αν ήθελε να αγοράσει την πήγαινε από το -10% στο +2%. Τελικά έκλεισε στα 0,64 ευρώ και στο -1,54%.

CENTRIC: Νέα ανοδική κίνηση και με τους αγοραστές να σαρώνουν τη μεγάλη ομολογουμένως προσφορά. Πάνω από 1 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια σήμερα. Το 1% του συνόλου των μετοχών και κάτι. Τα 0,34 ευρώ ήταν η πρώτη αντίσταση που έβρισκε μπροστά της η μετοχή. Η πιο κοντινή. Έγραψε και 0,35 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,3370 ευρώ. Άμα σπάσει και αυτά τα επίπεδα θα πάμε αρκετά υψηλότερα, αλλά θα θέλει και κάποιο νέο και αυτό με τις άδειες του στοιχήματος δεν μας κάνει…

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Λες και γύρισαν χαρτιά στα 2,30 ευρώ και στη συνέχεια πήγε πάνω η μετοχή. Από το -10% δηλαδή στο +0,4%. Τελικά έκλεισε στα 2,54 ευρώ με όγκο 32 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Σε εξέλιξη η πολυπόθητη ανοδική διαφυγή… Τακτικές οι αναφορές μας το τελευταίο διάστημα. Σε υψηλά κάτι λιγότερο από 13 έτη! Στα 2,10 ευρώ και στο +6,33% με όγκο 52 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 38,6 εκατ. ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με όγκο 1.971 τεμάχια έκλεισε στο -9,70% και στα 1,49 ευρώ. Οι πωλητές ήθελαν στην τιμή αυτή να δώσουν άλλα 3.602 τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Καλή σήμερα η εικόνα της και ενισχύθηκε 1,71%. Θα θέλαμε να δούμε όμως μία πιο «βίαιη» ανοδική κίνηση και με μέτριες συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς– george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.