(23/3)- Θ.Σεμερτζίδης: H επιμέρους εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν διαφορετική

Παρά το αρνητικό πρόσημο που κατέγραψε ο γενικός δείκτης, κυρίως λόγο των πιέσεων που δέχθηκαν οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΤΕ, και ΕΕΕ, η επιμέρους εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου ήταν διαφορετική, καθώς αρκετές μετοχές, κυρίως της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κατάφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο, αποτυπώνοντας την διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος που συνεχίζει να υπάρχει, με την διόρθωση των τελευταίων συνεδριάσεων να αποτελεί ευκαιρία για τοποθετήσεις παρά για ρευστοποιήσεις.

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα strong buyο δείκτης S&P 500 μετέτρεψε το σήμα του από buy σε strong buy, και ο δείκτης Nasdaq από sell σε strong buyΣτην Ευρώπη οι δείκτες DAX 30 και CAC 40 διατήρησαν το σήμα τους σε strong buy, ενώ ο δείκτης FTSE 100 άλλαξε το σήμα του από stong buy σε buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

****

Τέταρτη μέρα απωλειών για τον γενικό δείκτη, με την διόρθωση να δείχνει να βρίσκεται στο τέλος τηςκαι τον δείκτη RSI να απομακρύνεται αρκετά από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 873 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 823 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να διατηρείταιΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 58,48 εκατ. τεμάχια, έναντι 40,94 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

****

Αρνητικό πρόσημο και για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει με σήμα αγοράς, ολοκληρώνοντας για δεύτερη μέρα κάτω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.094 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.886 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

****

Πιέσεις δέχθηκε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.227 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 1.123 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον δείκτη RSI να κλείνει οριακά κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και με το σήμα αγοράς να παραμένει.

****

Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει με σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στις 578 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 470 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 51,18 εκατ. τεμάχια, έναντι 31,02 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem