(Nο.13Β & A) 23/1- X.A 2020: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ εξελίσσονται οι “αδικοδικαιοπραξίες” στα τερματικά, με μειωμένους όμως τζίρους αφού οι αγοραστές κάνουν λίγο κράτει προκειμένου οι πωλητές να πάρουν τα κέρδη τους χωρίς να τους… ξεπαραδιάσουν. Σε ελεύθερη μετάφραση, όλο αυτό το… φιλοσόφημα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

DOPPLER: Λάβαμε αρκετά ερωτήματα φανατικών μάλιστα αναγνωστών μας, με τις γνωστές ερωτήσεις και με την παρατήρηση γιατί ο μ/μ δεν έχει ασχοληθεί με την μετοχή της. Λοιπόν, η μτχ της ΝΤΟΠΛΕΡ την οποία δεν είχαμε προσέξει αφού δεν άνοιγε στο ταμπλό είναι αποκάλυψη του αδελφικού φίλου Θανάση Σταυρόπουλου την οποία κάλυπτε στις αναφορές του και δεν υπήρχε λόγος να παρεισφρήσουμε. Δεν τα κάνουμε κάτι τέτοια.

Τώρα όμως που καταλάγιασε ο πρώτος ενθουσιασμός και αφού την κάναμε φύλλο και φτερό, σας απαντάμε… Ναι, πάρτε δυο-τρεις χιλιάδες τεμάχια και μην ασχοληθείτε μαζί της ξανά για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Πιο υποσχόμενη κλασσική περίπτωση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ από την δική της και λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας κ/φσης της, δεν υπάρχει στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την στιγμή (φυσικά, αναλογικά και συγκριτικά πάντα).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι η εταιρεία εισήλθε στην ΕΝ.Α. προ 12ετίας περίπου στη τιμή των 2,5300 ευρώ. Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει προηγηθεί και δεν λαμβάνουμε υπόψη τα τρέχοντα χρηματοοικονομικά μεγέθη της. Απλά, αναλογιζόμαστε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον στη δική της περίπτωση. Θα επανέλθουμε με πληρέστατη αναφορά, μόλις βρούμε τον χρόνο και την διάθεση που είναι ιδιαίτερα φορτισμένη από τον θάνατο αγαπημένου προσώπου.

 • ΜΙΝΕΡΒΑ – απάντηση: Τι να σας πούμε βρε παιδιά; Εδώ μπατιρημένες και χρεοκοπημένες εταιρείες αποτιμώνται 5, 10 και 20 και βάλε φορές από την δική της. Όπου θέλουν, την πάνε. Εξαρατάται από την διάθεση του καθενός. Και βλέπουμε ότι και με το σημερινό τγης +30% η κ/φση είναι στα… 1,8 εκατ. ευρώ. Αν θέλουν την πάνε και 2,5 και 3,5 εκατ. κλπ. Εμας, θα ρωτήσουν;

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΒΥΤΕ: ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ την απάντηση που σας χρωστάμε, αλλά λίγο πολύ γνωστή είναι από προηγούμενες αναφορές μας – Εδώ μπατιρημένες και χρεοκοπημένες εταιρείες αποτιμώνται 2,3+βάλε φορές από την δική της.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

___________________________

23/1- X.A 2020: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές (νο.13Α)

 • ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Η αγορά έχει βάλει τον αυτόματο και τραβάει τον δρόμο της.

Εν τω μεταξύ χάρακες, αναλυτές κλπ κλπ μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα για τις 950 τώρα, σε λίγο καιρό για τις 1000 μονάδες και ούτω καθ’εξής.

Δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι ο δείκτης είναι βγαλμένος από τα πιο αρρωστημένα παραμύθια. Είναι δείκτης που οδηγήθηκε στην ολοκληρωτική απαξίωση, εξαθλίωση θα λέγαμε καλύτερα, επειδή κάποια αστέρια (απο)δέχτηκαν τις 4 μετοχές της αμαρτίας και της τότε ρεμαλοσύνης να τον διαμορφώνουν και μάλιστα τρις μετά από ισάριθμα -99,9%(!!).

Πως είναι δυνατόν βρε παληκάρια, να βρίσκεται ο ΓΔ στις 950 μονάδες;; Αντιπροσωπεύουν οι 950 και οι 1000 αλλά και οι 2000 και 3000 χιλ. μονάδες την πραγματική δυναμική του ελληνικού χρηματιστηρίου και των εταιρειών του; Πάτε καλά;

ΠΛΕΟΝ ο μ/μ δεν θα αναφερθεί ξανά σε δικές του αναφορές και σχόλια για τις πορείες των Δεικτών.

 • ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ…
 • ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

μ/μ


 • ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΧΑΡΑΚΙΕΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΩΣ 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

 • Kαι χωρίς τα μερίσματα και τυχόν επιστροφές κεφαλαίου

**

ΟΠΑΠ και ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

 • Kαι χωρίς τα μερίσματα και τυχόν επιστροφές κεφαλαίου
 • ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ!!

**

ΛΑΜΔΑ και ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

 • Kαι χωρίς τα μερίσματα και τυχόν επιστροφές κεφαλαίου

**

ΟΛΠ και ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

 • Kαι χωρίς τα μερίσματα και τυχόν επιστροφές κεφαλαίου

**

ΟΛΘ και ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

 • Kαι χωρίς τα μερίσματα (ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ) και τυχόν επιστροφές κεφαλαίου

***

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

 • Kαι χωρίς τα μερίσματα και τυχόν επιστροφές κεφαλαίου

**

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ 

ΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ