Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (15 Mαίου 2018)

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Άλλοι κλαίνε κρυφά τα βράδια και παρακαλάνε τον Θεό για ενα μωρό και οι άλλες το πετάνε σε ακάλυπτους και σκουπιδοτενεκέδες… Η μαμά (19χρονη) και η γιαγιά, που έπρεπε να το αγαπήσουν όσο κανείς άλλος, το έπνιξαν σαδιστικά, δίχως καμία λύπηση, ακούγοντας την αναπνοή του να σβήνει όπως και το κλάμα του.

 • Μετά το πέταξαν σαν κοινό σκουπίδι, σαν αποφάγια, σαν παλιόρουχο…σαν την παλιοψυχή τους!!! Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο για τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς αυτών των δύο άθλιων γυναικών… Και αναρωτιεμαι εγώ τώρα: ”Αραγε, πόσα ακόμα βρέφη είναι πεταμένα σε κάδους χωρίς να τα ανακαλύψει κάποιος τυχαία;;!!”

ΜΗΝΥΜΑ: Σύμφωνα με δημοσίευση του RTRS η κυβέρνηση σχεδιάζει την έκδοση 10ετούς 2-2,5 δις το επόμενο διάστημα. Καθαρά πράγματα για καθαρή έξοδο και όχι… τοκογλυφικά επιτόκια απο τους… ανάλγητους δανειστές

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Τι να προσέxουν οι καταναλωτές στις τραπεζικές συναλλαγές
ΙN.GR
ΚATEΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Στη πολιτική μπορεί δημοσίως να αναγνωρίζεις πολλά & κρυφά να ευλογείς άλλα. Ο Πούτιν μπορεί να αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός ασφαλούς Ισραήλ, στη πράξη όμως στηρίζει Τουρκία & Ιράν. Το Ιραν ποτέ δεν θα μπορούσε να διαθέσει βάσεις στην Συρία από τις οποίες βομβαρδίζει το Ισραήλ χωρίς τις ευλογίες Πούτιν που ελέγχει το παιχνίδι εκεί.
 • Η οπτική μου σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις έχει να κάνει με την δική μας θέση & το δικό μας όφελος.
 • Οπότε δεν μ’ενδιαφέρει, πόσο “κακιές” είναι οι ΗΠΑ η το Ισραήλ, η ποιός φταίει και ποιός όχι.
 • Μ’ενδιαφέρει η τραυματισμένη & αδύναμη απο την δεκαετή ύφεση υπερχρεωμένη χώρα μου και τα συμφέροντα της,
 • όπως αυτά διαμορφώνονται γεωπολιτικά από άλλες δυνάμεις που ΔΕΝ μπορεί να επηρεάσει.

Και σίγουρα, όταν ο ιρανικός θεοκρατικός ιμπεριαλισμός που έφτασε σχεδόν ως τη Μεσόγειο μέσω των πρόσφατων εκλογών στον Λίβανο και την επικράτηση της Ιρανόφιλης Χεζμπολάχ, πορεύεται αντάμα με τον Ερντογανικό επίσης θεοκρατικό ιμπεριαλισμό όπως τείνει να γίνει, και άκρως επιθετικό εναντίον της χώρας μου υπό τις ευλογίες του Πούτιν, τότε εμείς είμαστε στην αντίθετη θέση εκ των πραγμάτων. Οσο για την ΕΕ το μόνο που την νοιάζει είναι οι πολυεθνικές της, οι πωλήσεις της & καθόλου η Ελληνική ασφάλεια.

 • Επομένως ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου όταν τα συμφέροντα μας ταυτίζονται (βλέπε υδρογονάνθρακες)
 • & όταν έχουν την στρατιωτική υπεροχή λόγω συμφερόντων να με προστατέψουν.
 • Να αφήσουμε λοιπόν τα φιλολογικά μαζί με τα ολέθρια σφάλματα του παρελθόντος & να δούμε λίγο πιο αντικειμενικά τη χώρα μας…

ΧΑΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο καλύτερος από όλους είναι ο Αυγενακης που είπε ότι είναι κανονικά στην Τουρκία με τον Κουλη και μετά από λίγο είπε ο Κούλης ότι θα φτάσει το βράδυ. Κατά τα άλλα τι ντεκαντανς είναι αυτή κυρά Μαρεβα να χεις ξεχάσει την offshore, να ξεχνάς και το διαβατήριο…Φωτογραφία του Panagiotis Baziotopoulos.Θέλουν οι Συριζαίοι να προσλάβουν κι άλλους Καρανίκες!

Αλλά η Τρόικα δεν τους αφήνει. Δείτε τι σκαρφίστηκαν! Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΥΜΕΠΟ) συνεργάζεται με την Περιφέρεια, για να τους προσλάβει μέσω Δούρου, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες. Το κάνουν, λέει, γατί βιάζονται.

 • Γιατί όμως βιάζονται; Γιατί, λέει, ανάμεσα στους λαθρομετανάστες υπάρχουν και στελεχάρες επιχειρήσεων (έρχονται κάτι CEO με τα φουσκωτά φαίνεται) και βιάζονται να τους χορηγήσουν άδεια παραμονής γα να μην τους χάσουν και αναλάβουν διευθυντές στην Ελβετία, ας πούμε! Διαβάστε την εισηγητική έκθεση της Περιφέρειας copy-paste:

“Ο Κύριος του Έργου, (ΥΜΕΠΟ) προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την κατακόρυφη αύξηση των απαιτήσεων για ταχύτερη έκδοση νόμιμων παραστατικών διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και στελέχη επιχειρήσεων υψηλής βαρύτητας για την εθνική οικονομία,

 • σε συνδυασμό με την προτεινόμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΥΜΕΠΟ, ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα εννέα (79) ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών του.
 • Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, ο Κύριος του Έργου απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία αφενός διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία σε θέματα πρόσληψης εποχιακών υπαλλήλων (ΣΟΧ) και αφετέρου εντός της εδαφικής της περιοχής θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι προσλαμβανόμενοι.”

Τι είναι ετούτοι, ρε! Δεν έχει ξαναματαπεράσει από τη χώρα τέτοια συμμορία αλητοσούργελων. (Κι αυτό θα το συζητήσουμε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.)
Thanos Tzimeros

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ: Δώσε λίγο πόνο σε όσους πήραν πτυχίο, δουλειά και κόμμα λόγω του μπαμπά τους…

Stefanos Manos

Λιγότερους φόρους και εισφορές υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης ως εργαλείο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη.

Λέμε στον ξένο επενδυτή: “Μπες στην Ελλάδα όπου ισχύει χαμηλή φορολογία!”. Και σκέφτεται ο επενδυτής: “Αν μπω στην Ελλάδα, πως θα μπορέσω να ξαναβγώ σε 7 ή 10 χρόνια;”

 • Η απάντηση είναι, ότι όπως είναι σήμερα η κατάσταση στα δικαστήρια και στη εφορία, δεν θα μπορεί να ξεμπλέξει όχι σε 10, αλλά ούτε σε 15 ή 20 χρόνια.
 • Ο σοβαρός λοιπόν επενδυτής δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα. Θα προτιμήσει να επενδύσει αλλού, έστω και αν οι φόροι είναι υψηλότεροι (όπως άλλωστε κάνει).
 • Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι για να φέρουμε πολλές ξένες επενδύσεις θα χρειαστεί προηγουμένως να ξεριζώσουμε όλα τα καρκινώματα. Χωρίς δισταγμό.

ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Φωτογραφία του Dimitris Makrodimitris.Φωτογραφία του George Athanasios Tsoukaladakis.ΣΚΕΤΟ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΜΑ

Φωτογραφία της Lena Spyrou.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ – Ιταλία, μια χώρα στον ευρωπαικό γύψο με αυξανόμενα εκ νέου σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης, πτωτική επιχειρηματική εμπιστοσύνη, στάσιμη μετά από πολύ καιρό πτώσης βιομηχανική παραγωγή, δημοσιονομικό έλλειμμα, χρέος που εχει ξεπεράσει το 130% του ΑΕΠ & αναμένεται σήμερα να σχηματίσει κυβέρνηση με το Κίνημα 5 Αστέρων και τη Λέγκα του Βορρά, που ανακοινώνουν ελάφρυνση δημοσιονομικών μέτρων αξίας …100 δις.

Ποιός αλήθεια περιμένει να γίνουν πράξη όλα αυτά τα καλούδια, όταν απότην επόμενη μέρα θα αρχίσουν γερμανοί και κομισιόν το πρέσινγκ των μέτρων, αλλά από την αντίθετη? Η Ιταλία δανείζεται με δεκαετές επιτόκιο μόλις 1,8%-1,9% (τσίμπησε τελευταίως) όταν οι ΗΠΑ δανείζονται με 3%.

Μόνο που ο μοναδικός πλέον αγοραστής των ομολόγων της ειναι η ΕΚΤ όπως φαίνεται στο κάτωθι γράφημα, με τράπεζες που μυρίζουν ελαφρώς πτωμαίνη. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν αντιδράσει υποβαθμίζοντας την περαιτέρω οι αγορές.

Η εξάρτησή της από την ΕΚΤ είναι ολοκληρωτική και μπορoμε να υποθέσουμε που θα εκτοξεύσουν τα επιτόκια της με πιθανή παύση του QE. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς που θα βρίσκονταν το χρέος της τώρα, αν υποχρεωνόταν να δανειστεί από τις αγορές & τι επιτόκια θα της ζητούσαν. Αντε τώρα να πιστέψεις την “ανεξάρτητη” κυβερνητική πολιτική….

Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.

Γερμανός αξιωματούχος έλεγε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα ότι η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα. «Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί η κυβέρνηση όταν επιμένει να μιλάει για καθαρή έξοδο. Τι θα πει αυτό; Υπάρχει και βρώμικη έξοδος; Οι υποχρεώσεις θα υπάρχουν και μετά το τέλος του προγράμματος και πάντως δεν είστε σε κάποιο πλυντήριο για να λέτε ότι θα βγείτε καθαροί» ανέφερε, μάλλον θέλοντας να μεταφέρει σκέψεις (ή προειδοποιήσεις;) από το Βερολίνο.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος αξιωματούχος μάλλον έκαψε και τα σενάρια για το χρέος. «Ακόμη και η έξοδος στις αγορές δεν εξαρτάται από τη συζήτηση για το χρέος. Αυτή μπορεί να γίνει κάποια στιγμή, όμως οι όροι του δανεισμού της Ελλάδας εξαρτώνται αποκλειστικά από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης, τις επενδύσεις και το οικονομικό κλίμα που θα διαμορφωθεί στη χώρα». Ας τα έχουν αυτά υπ’ όψιν στο Μαξίμου όσο προχωρούν προς την έξοδο…
Εύσημα Στουρνάρα  σε Τσακαλώτο
Εκπληξη προκάλεσε η απουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρακαι της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου από τη δεξίωση που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, αν και είχαν προσκληθεί.
Ο κεντρικός τραπεζίτης για να προλάβει άστοχα σχόλια (του τύπου ότι δεν ήθελε να βρεθεί με ανθρώπους που θέλουν να τον κλείσουν φυλακή) μου εξήγησε ότι από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόταν στη Ζυρίχη, όπου και συμμετείχε μαζί με ευρωπαίους ομολόγους του σε εκδηλώσεις του ΔΝΤ, οι οποίες δεν αφορούσαν το ελληνικό ζήτημα. Επέστρεψε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και όπως έλεγε ήταν αδύνατον να είναι… Αγγλος στο ραντεβού του. «Είναι και το αγγλικό πρωτόκολλο που δεν σηκώνει παραβίαση»  ανέφερε.
Μιλώντας με τον κ. Στουρνάρα για το αγγλικό πρωτόκολλο, η κουβέντα πήγε, όπως ήταν φυσικό, στον παλιό συμφοιτητή του στην Οξφόρδη τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την πρόσφατη συνέντευξη του στους «Financial Times».
 • «Ο Τσακαλώτος είναι πάρα πολύ καλός» μας είπε αυθόρμητα και εξήγησε την άποψή του: «Αν δεν πει την αλήθεια, θα το βρει μπροστά του.
 • Δεν μπορεί να κοροϊδέψει τον κόσμο, είναι υπουργός Οικονομικών. Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά τα είπε και μπράβο του».
 • Η ατάκα αυτή του κεντρικού τραπεζίτη δίνει, μου λένε, την καλύτερη απάντηση σε όσους στο Μέγαρο Μαξίμου διαδίδουν ότι ο Στουρνάρας «υπονομεύει» την κυβέρνηση.
Το ερώτημα βέβαίως είναι αν ο κ. Τσακαλώτος πείσει τους δανειστές να μην τεθούν σε ισχύ οι μειώσεις στις συντάξεις. Ο κ. Στουρνάρας απάντησε διά της πλαγίας οδού. Οι περικοπές στις συντάξεις αποτελούν νόμο του κράτους και, όπως υπενθύμισε, στην εποχή των μνημονίων οι εταίροι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους να αλλάξει ψηφισμένο μέτρο με νέο νόμο μόνο μία φορά για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Οπερ εστί μεθερμηνευόμενο απίθανο να γλιτώσουν οι συνταξιούχοι ακόμη ένα «κούρεμα» των αποδοχών τους.
Δεν είναι λίγοι ακόμα και στην κυβέρνηση που θεωρούν ότι το ζήτημα των συντάξεων θα επηρεάσει καταλυτικά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρη ή όχι προσφυγή στις κάλπες.
 • Ο κεντρικός τραπεζίτης δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες για τον χρόνο τέλεσης των εκλογών και επικαλέστηκε απάντηση που είχε δώσει ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Ράμσφελντ τον Φεβρουάριο του 2002 για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιρακ.
 • «We know there are known unknowns» είχε πει ο αμερικανός αξιωματούχος παραδεχόμενος ότι για κάποια θέματα «ξέρουμε ότι είναι κάτι που δεν ξέρουμε». Τόσο σαφής.
Και αν ο κ. Στουρνάρας δεν μας έκανε σοφότερους για τον πιθανό χρόνο τέλεσης των εκλογών, δοκιμάσαμε να του εκμαιεύσουμε τον χρόνο άρσης των capital controls που αποτελούν και πεδίο ευθύνης του. Εκτίμησε ότι αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε άλλη μία επιπλέον χαλάρωση των περιορισμών. Δεν βλέπει όμως πλήρη άρση με τη λήξη του τρίτου προγράμματος τον ίδιο μήνα. Δηλαδή ας κάνουμε υπομονή, τα πρώτα… τρία χρόνια είναι δύσκολα.

Το «βαθύ λαρύγγι» της Βουλής
Μετά και τις περίεργες διαρροές που εκπορεύονταν εκ των έσω, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποιο είναι το «βαθύ λαρύγγι» της Βουλής που επιδίδεται εδώ και καιρό σε έναν υπόγειο πόλεμο κατά του Προέδρου της Ν. Βούτση και του γενικού γραμματέα Κ. Αθανασίου.
 • Οι φήμες οργιάζουν και το παρασκήνιο είναι πλούσιο, όπως πληροφορούμαι. Η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι – και μάλλον εξέθεσε ανεπανόρθωτα την «πηγή» της – ήταν η διαρροή για παραίτηση του κ. Αθανασίου κατ’ απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου, κάτι που, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Βούτσης, δεν ισχύει – ούτε θέμα παραίτησης του γενικού γραμματέα υπάρχει, ούτε απαίτηση του Μαξίμου υπήρξε. «Είναι εντελώς της πλάκας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.
Από πού εκπορεύονται όλα αυτά όμως;
Και ο κ. Βούτσης γνωρίζει, και ο γενικός γραμματέας, αλλά πλέον και το Μαξίμου. Οπότε είναι θέμα χρόνου να το μάθουν και όλοι οι υπόλοιποι, αν και βοά η Βουλή για το εν λόγω πρόσωπο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι «διαδρομιστές» – πληροφοριοδότες μου, είναι θεσμικός παράγοντας της Βουλής.
 • Ενα ακόμα ερώτημα είναι αν το «βαθύ λαρύγγι» της Βουλής όντως διατηρεί σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, όπως διατείνεται από δω κι από κει ή με παράγοντες περί το Μαξίμου  και με ποιους.
 • Ολα αυτά έχουν το σημειολογικό ενδιαφέρον τους, το οποίο ενδεχομένως να έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθότι ο κ. Αθανασίου κινείται κομματικά στο περιβάλλον των «53+».
Πάντως δεν ξέρω αν είναι πολιτικοί οι λόγοι του υπόγειου πολέμου που δέχεται ο στενός συνεργάτης του κ. Βούτση, ο οποίος έχει κερδίσει τη διακομματική στήριξη για τις ενέργειες στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των εσωτερικών διαδικασιών της Βουλής (ψηφιοποίηση, ηλεκτρονική ψηφοφορία, αξιολόγηση υπαλλήλων, υπηρεσιακά συμβούλια με τη συμμετοχή εργαζομένων, εξοικονόμηση πόρων κ.λπ.).
 • Οφείλω να ομολογήσω ότι στο παρελθόν ο εκάστοτε γενικός γραμματέας είχε την εξουσία ακόμα και να ορίζει τους προϊσταμένους, να αποφασίζει τις μετακινήσεις υπαλλήλων κ.λπ.
 • Αυτά πλέον έχουν παραπεμφθεί στα υπηρεσιακά συμβούλια, ενώ η αξιολόγηση αφορά όλες τις βαθμίδες του δυναμικού ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως με βάση αντικειμενικά (και όχι κομματικά) κριτήρια.ΒΗΜΑτοδότης  
 • Η γλώσσα του σώματος της Καμίλα
Τι σου είναι αυτοί οι Βρετανοί… Πώς νομίζετε ότι κάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Express» την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στην Αθήνα;
Επιστράτευσε μια ειδικό η οποία και ανέλυσε τη… γλώσσα του σώματος της Καμίλα. Και απεφάνθη ότι άρχισε ήδη να συμπεριφέρεται ως μέλλουσα βασίλισσα. Ούτε με το φρέντο καπουτσίνο, ούτε με τους λουκουμάδες, το κουλούρι και την επίσκεψή της στην Κρήτη όπου χόρεψε πεντοζάλη ασχολήθηκε, παρά μόνο με τούτο:

«Ο τρόπος που ενίοτε στέκεται ή προπορεύεται του Καρόλου ενδέχεται να υποδεικνύει τις πιθανότητές της να είναι η επόμενη… βασίλισσα» γράφει η ειδικός της «Express». Παρατήρησε μάλιστα ότι κρατούσε και μια ομπρέλα στην επίσκεψή της στο συμμαχικό νεκροταφείο και σχολιάζει: «Η ανυψωμένη ομπρέλα προσθέτει σε αυτό το μάλλον ντεμοντέ βασιλικό σκηνικό». Προβλήματα που έχουν και αυτοί οι Βρετανοί!

ΒΗΜΑτοδότης  
Η κόντρα της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν νομίζω ότι θα λήξει εύκολα και ενδεχομένως να μη λήξει και αναίμακτα. Και αυτό γιατί δεν βλέπω ποια από τις δύο πλευρές θα κάνει πίσω.

Δύσκολη υπόθεση για τη Φώφη να υποχωρήσει έστω και ένα εκατοστό από το αίτημά της να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα. Δύσκολη υπόθεση και για τον Σταύρο Θεοδωράκη να συνταχθεί με μια στρατηγική με την οποία δεν συμφωνεί. Οπότε να περιμένετε εξελίξεις.

 • Κόκκινο πανί αποτελούν για την Ωρα Αποφάσεων ο Στ. Θεοδωράκης και ο Ι. Ραγκούσης.
 • Ο πρώτος γιατί ενώ είχε έτοιμη τη συνεργασία με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γ. Φλωρίδη προτίμησε τη Φώφη Γεννηματά, στην «αγκαλιά» της οποίας ζήτησε καταφύγιο και ο δεύτερος.
 • Τώρα που και οι δύο είναι σε κόντρα με τη Φώφη, ο εκ των συνιδρυτών της Ωρας Αποφάσεων, ο Γιάννης Δατσέρης, «τιτίβισε» φαρμακερά:
 • «Ουδείς στην Ωρα Αποφάσεων είναι πρόθυμος να προσέλθει σε διάλογο, με όσα και όσους φέρνει ένα ποτάμι.
 • Πάθαμε και μάθαμε από τον καιροσκοπισμό του Θεοδωράκη και τον τυχοδιωκτισμό του Ραγκούση».

 • Οι Τούρκοι πουλάνε αρχαία Ελλάδα

Οι Τούρκοι πουλάνε αρχαία Ελλάδα

Στα νότια παράλια της Τουρκίας, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία Αλικαρνασσό, βρίσκεται μία άλλη, μικρή και αρχαία Ελληνική πόλη που χρονολογείται από τον 5 π.Χ. αιώνα και ένας υπέργηρος Τούρκος, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της, την πουλάει έναντι 35 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, δηλαδή 8,4 εκατομμύρια δολάρια, όμως παρότι αποτελεί αρχαιολογικό χώρο πρώτου βαθμού, όχι μόνο δεν έχει προστατευτεί από το Τουρκικό κράτος και κατά καιρούς έχει λεηλατηθεί από αρχαιοκάπηλους…Ό,τι να ναι 

Φαιδρός, αν όχι προσβλητικός και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι ο τίτλος «Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών», άρθρου της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού μέσου WirtschaftsWoche του Ομίλου Handelsblatt, δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι δηλωτικός και της άγνοιας των συντακτών του για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και της αξιοπιστίας των αναφορών του περί της κρίσης που εξέφρασε “ανώνυμο, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” για το ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας.

Όπως σχολιάσαμε και χθες, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα φαίνεται η αντίληψη αφεντικού της Ευρώπης, που υπάρχει στην Γερμανία τουλάχιστον σε ορισμένους κύκλους.

Και φυσικά στην Ελλάδα από συγκεκριμένα ΜΜΕ το δημοσίευμα έγινε …ανάλυση. Ότι βρουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύτιμο!!

Κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ για Γάζα: Η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού 14.05.2018 – 17:42

«Η ειρήνευση και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος δρόμος για την αρμονική συνύπαρξη των λαών της Μέσης Ανατολής» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Τι θα είχε γίνει αν ξεχνούσε το διαβατήριο ο Αλέξης δεν τολμώ να σκεφτώ… Παιδιά αυτός είναι ο επόμενος που θα μας σώσει.. Αυτός δεν ξέρει ούτε τα κορδόνια του να δέσει… Είμαστε χαμένοι από χέρι..

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Fira, Santorini, Greece
Print Friendly, PDF & Email