Η… Μπίλντερμπεργκ των τραπεζιτών

Η… Μπίλντερμπεργκ των τραπεζιτών

Η Βασιλεία, τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ελβετίας, είναι ένα ειδυλλιακό μέρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ο ποταμός Ρήνος δίνει και ένα ρομαντικό στοιχείο στην πανέμορφη αυτή πόλη.
Καμία σχέση βεβαίως με το οικονομικό γεγονός που λαμβάνει χώρα τέσσερις φορές τον χρόνο. Πρόκειται για τη σύναξη των κεντρικών τραπεζιτών όλου του κόσμου όπου ανταλλάσσονται απόψεις για την παγκόσμια οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, τους κινδύνους και τις προοπτικές.
Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλεια ελβετια εικονες
Είναι κάτι σαν τη… Λέσχη Μπίλντερμπεργκ των τραπεζιτών, αφού πολλά συζητώνται αλλά τίποτε δεν βγαίνει προς τα έξω. Εκεί λοιπόν βρίσκεται περιχαρής από το Σάββατο ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας. 
Η συνάντηση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει, όπως πάντα, μέσα στη χλιδή, με πλούσια γεύματα, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, τουριστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα κ.λπ.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους θα είναι και ο νέος αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης, Τζέι Πάουελ, αλλά και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας κ.λπ.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Βασιλεία βρίσκεται σ’ ένα αρκετά κομβικό σημείο, ακριβώς πάνω στα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα από τη Γαλλία και τη Γερμανία.
  • Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρήνου, ο οποίος πρακτικά τη χωρίζει στα δύο, την Grossbasel (Μεγάλη Βασιλεία) και την Kleinbasel (Μικρή Βασιλεία).
  • Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της και τα αναρίθμητα μουσεία της την καθιστούν ιδανικό προορισμό για φιλότεχνους.
  • Στη Βασιλεία διεξάγονται οι σημαντικότερες αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου.
_________________
ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ… ΛΕΣΧΗ
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7_%CE%9C%CF%80%CE%AF%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA
Print Friendly, PDF & Email