22 ΝΟΕ 2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά

Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά!

  • Καθαρή Δευτέρα σήμερα για την επιτροπή συναλλαγών του ελληνικού χρηματιστηρίου που προφανώς πετάει αμέριμνη τον χαρταετό της!! Περί ΑΤΤΙΚΗΣ και της μετοχής της ο λόγος…

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Δυστυχώς το Ελληνικό χρηματιστήριο είναι ρηχό και οι εμπλεκόμενοι το ξέρουν. Παρόλα αυτά οι ιθύνοντες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί. Σήμερα η αγορά είναι εικονική πραγματικότητα. Ο λόγος είναι η αποκοπή δικαιώματος της τράπεζας Αττικής η οποία διαπραγματεύεται με κέρδη της τάξεως του 578% επηρεάζοντας σημαντικά αν και με μικρή βαρύτητα τον τραπεζικό δείκτη (1.57% κέρδη), τον ftsem (+9,87% κέρδη) και τον ΓΔ που τρέχει με κέρδη 0,30%.

  • Ο λόγος είναι ότι η ΑΜΚ είναι τεράστια σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση (240 εκ έναντι 30εκ) με αποτέλεσμα ο τίτλος εύκολα να χειραγωγείται εύκολα.

  • Στο γράφημα βλέπουμε στον αντίποδα τον ftse25 που δεν έχει βαρύτητα η Αττικής να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,40% δοκιμάζοντας να χάσει το ανοδικό του trend και να πλησιάζει το stop μας σε ημερήσιο κλείσιμο που είναι το 2191.
  • Μπορεί στην παρούσα να βολεύει την αγορά στο σύνολο της η εικόνα παρόλα αυτά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στο πως λειτουργούν οι δείκτες.

ΕΚΘΕΣΗ – ΟΠΤΙΜΑ – απόλυτα λογικό: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 16,4000 από 15,6000 ευρώ δίνει η Optima σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση ΑΓΟΡΑ.

  • Οι αναλυτές της επισημαίνουν ότι η αύξηση στην τιμή-στόχο αποδίδεται στην αναπάντεχα καλή παραγωγή ταμειακών ροών το πρώτο εξάμηνο, λόγω των μειωμένων αναγκών κεφαλαίου κίνησης και της βελτιωμένης κερδοφορίας.

Η ΟΠΤΙΜΑ προβλέπει ότι η εταιρία θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 169 εκατ. ευρώ το 2021, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 873 εκατ. ευρώ, με την μερισματική απόδοση στα 0,74 ευρώ για τη χρήση 2022 και 0,86 ευρώ για τη χρήση 2023.


ΑLUMYL: Παγκόσμιος παίκτης, υψηλής διαβάθμισης και αποδοχής, με τεράστιες προοπτικές μπροστά του. Εμφατική – ξανά – βελτίωση στα χρηματοοικονομικά του, με την κ/φση στα εκατ. ευρώ. Οι ξένοι θα τον προσέξουν μόλις ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ σε κ/φση (αν και μπορούν ιδιωτικά να έχουν ήδη ξεκινήσει την συγκέντρωση τώρα που είναι σχετικά ενωρίς)…

ΖΗΤΗΜΑ χρόνου η καταγραφή νέου υψηλού (πολυετή υψηλά) στο ταμπλό…


ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: