22 ΝΟΕ 2021- Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό- Cenergy, η μετοχή της επόμενης πενταετίας!

 • Cenergy, η μετοχή της επόμενης πενταετίας…

Το κλείσιμο της εβδομάδας βρίσκει την ενεργειακή αιχμή του δόρατος του ομίλου Βιοχάλκο να σημειώνει απανωτά ρεκόρ. Στα 2,92 νέο ιστορικό ψηλό κλείσιμο με τελείωμα εβδομάδας, με πολύ υψηλό όγκο συναλλαγών, με εξαιρετικά αποτελέσματα 9μήνου. 
 • Άξιο προσοχής η βελτίωση των μεγεθών των ΣΩΛΚ αφού ο κλάδος της σωληνουργίας επιστρέφει δυναμικά το 2021 και εδώ να προστεθεί η θετική επίδραση από την άρση των δασμών Τραμπ, γεγονός που θα ξανανοίξει την αγορά των ΗΠΑ.

Τώρα όσον αφορά τα Ελληνικά Καλώδια λίγο πολύ έχετε ακούσει τι έρχεται τα επόμενα χρόνια στον κλάδο. Μόνο τα πάρκα που θα κατασκευαστούν για την υπεράκτια αιολική ενέργεια θα εκτοξεύσουν την ζήτηση καλωδίων κάτι που θα απογειώσει την Cenergy η οποία έχει καθιερωθεί πια ως leader στην παγκόσμια αγορά. Αυτό δείχνει και το ενδιαφέρον πολλών κολοσσών να συνεργαστούν μαζί της.

 • Μάλιστα αν ολοκληρωθεί και η συνεργασία με την δανέζικη Orsted για την κατασκευή εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών στις ΗΠΑ τα μεγέθη θα γιγαντωθούν με την ελληνική εταιρία να βάζει πόδι σε μεγάλες δουλειές στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όπου τα έργα κατασκευής δικτύου και υποδομών είναι μεγάλα.


 • Σύμφωνα με ανακοινώσεις της κυβέρνησης Biden ο στόχος είναι η ανάπτυξη 30GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία της Cenergy στον κλάδο των καλωδίων την έχουν καταστήσει παγκόσμιο παίκτη, ρυθμιστή και συνομιλητή με κολοσσούς της διεθνούς ενεργειακής αγοράς.


 • Είναι τόσα πολλά τα έργα που έρχονται την επόμενη δεκαετία που είναι «καταδικασμένη» να πετύχει αφού τα συγκεκριμένα μοναδικά εργοστάσια είναι μετρημένα στα δάχτυλα παγκοσμίως.

Χρηματιστηριακά τώρα η εικόνα της Cenergy είναι για σεμινάριο με την μετοχή να κατακτά νέα υψηλά σημεία και να τα διατηρεί. Καθημερινή συμπεριφορά μετοχής με αρχή μέση και τέλος. Αίσθηση έκανε στη συνεδρίαση της Παρασκευής η ατελείωτη εντολή αγοράς, ξένου θεσμικού με όριο το 2,9000 σε κόντρα κλίμα που εξαφάνισε του “βιαστικούς” retail παίκτες κλείνοντας σε νέο ψηλό με συναλλαγές 657.000 τεμάχια και 695 πράξεις κάτι που υποδηλώνει το σκούπισμα της «μαρίδας». 

 • Εσχάτως έχει βελτιωθεί και η συμπεριφορά της Βιοχάλκο (συστηματικές αγορές μαζέματος) που δείχνει διάθεση να βγει από το κανάλι συσσώρευσης 4,40-4,66.

Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να προσεγγίσει την πραγματική χρηματιστηριακή της αξία αφού το 1,2 δις € κεφαλαιοποίηση που έχει είναι μικρότερο μέχρι και από το άθροισμα των δύο εισηγμένων ΕΛΧΑ+Cenergy που είναι στο 1,3 δις €, ενώ υπάρχουν και οι υπόλοιπες συμμετοχές της με κύριες αυτές στη Σιδενόρ και Noval .

 • Να σημειώσουμε γιατί προφανώς τελικά ο κόσμος δεν γνωρίζει (δεν εξηγείται αλλιώς η υποτιμημένη μετοχή της Βιοχάλκο ) ότι η Βιοχάλκο έχει το 85% της ΕΛΧΑ, το 82% της Cenergy, και το 100% των Σιδενόρ-Noval. 
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.