22 Φεβρουαρίου 2021 – In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: 

 • ΦΟΥΡΛΗΣ: Θα το ετοιμάσουμε σήμερα – αύριο, η μτχ είναι βεβαίως επενδύσιμη.
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μακάρι να είμαστε σε θέση να σας γράψουμε κάτι το συγκεκριμένο. Ο κλάδος άλλωστε δεν είναι η συμπάθεια, πόσο μάλλον η ειδικότης μας.
 • CENER: Δεν έχετε δίκηο, ίσα ίσα θεωρήσαμε επενδυτική -εκ του ασφαλούς μάλιστα- ευκαιρία την μετοχή της εξηγώντας και τους λόγους.
 • ΠΕΡΦ: Εκτιμούμε, ότι πριν προχωρήσει σε ΑΜΚ(;), split μετοχής κατά τα ειωθότα των ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ η τιμή θα γράφει κάτι μεταξύ 12 και 13…
ΦΥΣΙΚΑ εκτιμήσεις κάνουμε, δεν είμαστε μάγοι, μάντεις, ξερόλες κ.ο.κ
****
ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: Εκεί που κυριαρχεί απόλυτη απαισιοδοξία είναι με την άλλη την… disease. Οχι αυτή του covid 19, αλλά εκείνη που είναι διαρκείας και από την οποία ούτε το εμβόλιο ούτε κι ο Θεός ο ίδιος να κατέβει στη γη δεν μας σώζει:
 • Αυτό που υπάρχει στο μυαλουδάκι ευτυχώς όχι πολλών και εκφράζεται σε όλες τις εκδηλώσεις τους.
 • Αρνητές των πάντων, συνωμοσιολόγοι, άτομα που επιδίδονται στην εξύφανση πλεκτανών. Κι όλους αυτούς τους συναντάμε σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε χώρο. Αρα και στο δικό μας.
Είναι εκείνοι οι τύποι, για τους οποίους πάντα οι άλλοι φταίνε. Εκείνοι που αν δεν προχωράνε ικανοποιητικά οι μετοχές τους, σκαρφίζονται ένα κάρο δικαιολογίες, που μπορεί να αφορούν όλο τον κόσμο, εκτός βέβαια από τους ίδιους.
 • “Φταίει το τάδε λόμπυ που χειραγωγεί τη μετοχή”…
 • “Eχουν βαλθεί θεοί και δαίμονες να μου γκρεμίσουν τη μετοχή μου”…
 • “Τι ατυχία με δέρνει βρε παιδί μου”…
 • ” Μα όλοι συνωμοτούν εναντίον μου;”
 • Κοίτα πώς πομπάρουν άλλες μετοχές και τις δικές μου τίποτα”
 • Και ένα σωρό άλλες προφάσεις!!
Πιστέψτε με: Αν αυτή η νοοτροπία δεν εκλείψει, προκοπή δεν βλέπουμε. Ολα τα άλλα είναι …άλλα λόγια, ν΄ αγαπιόμαστε.  Ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες που μας αναλογούν και ας μην αναζητούμε άλλοθι για λανθασμένες μας επιλογές σε παράγοντες και καταστάσεις που μόνο στη φαντασία μας υπάρχουν.

****

ΣΧΟΛΙΟ – Απ.Μάνθος: Δυστυχώς η τελευταία δεκαετία έχει αποδείξει για τις τραπεζικές μετοχές ότι ακόμα και όταν είσαι σίγουρος ότι κανείς δε βρίσκεται κοντά για να σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια σου συμβαίνει συνήθως το εντελώς απρόοπτο, να φύγει και το πάτωμα μαζί με το χαλί.

 • Ακόμα και η εμπεριστατωμένη τεχνική ανάλυση της βραχυχρόνιας κίνησης των ελληνικών τραπεζών καταλήγει κάμποσες φορές σε οικονομικό Βατερλώ.

Η πιο ενδεδειγμένη τεχνική προσέγγιση των δύστροπων τραπεζικών τίτλων είναι μέσω των μεγαλύτερων διαγραμματικών χρονικών πλαισίων χρησιμοποιώντας 3ημερήσια, εβδομαδιαία ή δισεβδομαδιαία charts που αφαιρούν τον “θόρυβο” και εντοπίζουν πιο εύκολα την τάση και το όποιο πριόνισμα του πατώματος ή της οροφής.

 • Τις μικρές μετοχές και ιδιαίτερα τις μικρούλες οι περισσότεροι τις ειρωνεύονται και επικεντρώνονται στο κάθε τι το αρνητικό, μεγενθύνοντας το.
 • Δεν προσφέρονται βλέπετε για συγγραφή σεναρίων, και κυρίως δεν πληρώνουν για… διαφημιστικές καταχωρήσεις.

****

ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ΝΑ σας γράψουμε την διαφορά νοοτροπίας – προσέγγισης, μεταφορικά:

 • Αν ακολουθούσαμε την τακτική των φαντασιόπληκτων σεναριογράφων και των εν υπηρεσία αναλυτών (δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί) θα μπορούσαμε να δίναμε τιμή στόχο προσεχώς από το 2022 έως το 2024 για την ΙΝΤΡΑΛΟΤ τα 1,5000 ευρώ τουλάχιστον (βάσει Wall Street και sales& ebitda), για την ΔΟΜΙΚΗ τα 2,0000 ευρώ (θα πάρει κομμάτι από την μεγάλη πίττα των κρητικών projects που έχουν είτε ήδη εγκριθεί ή που δρομολογούνται)

Για την ΒΙΟΤΕΡ επίσης τα 1,5000 ευρώ (Ελυσε το πλέον δυσεπίλυτο και ακανθώδες πρόβλημα της, θα έχει και μεγάλη βοήθεια από πανίσχυρο μεγαλοεπιχειρηματία στα έργα που θα κτυπάσει και για τα οποία έχει μεγάλη εμπειρία και… εξειδικευμένη ειδίκευση), για την ΠΑΙΡ τα 2,5000 ευρώ (Εγκαταστάσεις, πελατεία και αναξιοποίητη για την ώρα δυναμική), για την REVOIL τα 2,5000 ευρώ (Δεν χρειάζονται εδώ επεξηγήσεις)

 • Και μάλιστα δεν θα σας προκαλούσαμε τόσον, όσον μας προκαλούν καθ’εξιν και φύσιν πονηράν οι λεγάμενοι για τις πολυδιαφημιζόμενες πριμαντόνες μας. Αντιλαμβάνεστε, τι εννοούμε…
 • ΟΥΤΕ τόσον (ίσα ίσα μάλιστα) αρκετών εισηγμένων εταιρειών που ήδη αποτιμώνται σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα και για τις οποίες δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά γιατί το χρήμα ρέει άφθονο…

****

ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ – είναι νωρίς πάντως ακόμη:

Tον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, προκηρύσσει το Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

 • Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Για το ακίνητο επίκειται η Έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που θα προβλέπει τις γενικές χρήσεις γης «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» και «Τουρισμός – Αναψυχή». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση με Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.

 • Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά μέχρι την 15η Ιουλίου 2021, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Το Ταμείο θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη, υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης του ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο.

 • ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2021

 • ΠΡΟΣΦΟΡΑ Profile Group


 • ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2021


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.