22/8: Οι στόχοι για τους 3 βασικούς δείκτες, για να μην επιστρέψουν τα προβλήματα

Οι στόχοι για τους 3 βασικούς δείκτες για να μην επιστρέψουν τα προβλήματα

Μην κρύβοντας πάντα τον προβληματισμό μας για την πορεία των διεθνών αγορών κατά τους επόμενους μήνες, με τη διαγραμματική εικόνα βασικών διεθνών να είναι πάντα οριακή.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στους επόμενους στόχους για τους 3 βασικούς δείκτες.

  • Στους επόμενους στόχους, αν θέλουμε να πούμε πως η άνοδος είναι κάτι παραπάνω από μια απλή τεχνική αντίδραση μετά την πρόσφατη πτώση.
  • Και κάπως έτσι έχουμε την «αναζωπύρωση» του θετικού σεναρίου, το οποίο τερματίστηκε άδοξα προσφάτως.
  • Στις γνωστές πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες.

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ@832.72

Ξεκινώντας με το ΓΔ, φυσικά αυτό που θέλουμε είναι να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο δείκτης από τις 800 – 810 μονάδες. Αφού όπως συνεχώς γράφουμε στο www.greekfinanceforum.com απώλεια τους μαζί με την απώλεια των στηρίξεων στις 780 – 790 μονάδων, περιπλέκει πάρα πολύ τα πράγματα (μέχρι και για να μιλήσουμε για αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης).

Και που θα κριθεί αν η τελευταία άνοδος είναι κάτι περισσότερο από μια αντίδραση; Από πού και πάνω μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.

  • Αν ο δείκτης καταφέρει να προσεγγίσει και να διασπάσει τις αντιστάσεις στις 850, αλλά και 860 μονάδες!
  • Μετά την τελευταία άνοδο, τα παραπάνω επίπεδα είναι ουσιαστικά οι πρώτες ισχυρές αντιστάσεις.

FTSE [email protected],73

Όσον αφορά τώρα τον FTSE 25. Ο δείκτης έκλεισε χθες στις 2.043,73 μονάδες, +0,44%. Και ο στόχος για το προσεχές διάστημα είναι ο δείκτης να καταφέρει να επιστρέψει υψηλότερα των 2.120 και 2.140 μονάδων. Μόνο τότε επί της ουσίας, θα μιλήσουμε για ουσιαστική βελτίωση της εικόνας. Και της συνολικής τάσης στην αγορά.

Τραπεζικός Δείκτης@690,86

Κλείνοντας με τον τραπεζικό δείκτη. Εδώ με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Απαιτείται άμεσα περαιτέρω, ισχυρή αντίδραση. Και σίγουρα οι πρώτες ισχυρές αντιστάσεις απέχουν σημαντικά (έκλεισε προχθές στις 667,72 μονάδες και χθες στις 690,86), αφού είναι στις 730 και 755 – 760 μονάδες.

Ωστόσο απαιτείται άμεσα νέα αντίδραση, για να αποφευχθεί το σενάριο μιας οριστικής απώλειας των 570 – 580 μονάδων. Απώλεια αυτών των στηρίξεων περιπλέκει πολύ τα πράγματα. Και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ένα, νέο, μεγάλο sell – off. (αν και προς στιγμήν δε θεωρούμε το τόσο αρνητικό ως το πιθανότερο σενάριο, έστω και αν ανησυχούμε πάρα πολύ, κυρίως για τις διεθνείς αγορές).

Print Friendly, PDF & Email