22/7- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Το Χρήμα δεν χάνεται, δεν εξαυλώνεται. Απλά, αλλάζει τσέπες…

SPACE: Αν δεν κάτσεις μέσα σε μία μετοχή που την πιστεύεις και βλέπεις να έχει μέλλον και εν δυνάμει δυναμική εξέλιξης δεν θα πληρωθείς για το ρίσκο που ανέλαβες.

  • Και δεν θα χορτάσεις από τις αποδόσεις εκείνες που ναι μεν ευελπιστούσες να είχες, αλλά στη πορεία τις έχασες…

Επειδή το χαρτί δεν έγραφε κέρδη καθημερινά, έδειχνε κουρασμένο, σε εκνεύριζε και το έδιωξες με μικρό κέρδος, μερικές φορές και με χασούρα.

  • Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα αυτά, ένα παιχνίδι που είναι δύστροπο, δύσκολο και απαιτεί πάνω από όλα υπομονή και επιμονή. Εξυπακούεται και παρακολούθηση-ενημέρωση, στη περίπτωση που κάτι στραβώσει…

ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΗΣ: Αν η ΕΠΣΙΛ αποτιμάται σε 135 εκατ. ευρώ, η Space (τώρα στα 53,5 εκατ.) που θα έπρεπε να βρισκόταν; Ο μ/μ από τα 5 και 5,50 ευρώ έχει δώσει την δική του εκτίμηση, στα 12,00 ευρώ συγκεκριμένα. Αλλά και 10 να πιάσει μία χαρά θα ήταν…

ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΛ γράφαμε για 14άρι από τότε που ήταν στα… 4 και 5 ευρώ. Το έπιασε  το 14άρι, αλλά εδώ είμαστε άπληστοι και ανεβάσαμε κι άλλο τον πήχη. Αλλα 10 ευρώ…

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΡΓΑ όταν ήταν στα 3 και 4 ευρώ, γράφαμε ότι θα πιάσει εν ευθέτω χρόνω την τιμή εισαγωγής της στα 12,00 ευρώ. Και μαζί με επιστροφές κ/φ και μερίσματα έφτασε να ξεπερνάει τα 15,00 ευρώ. Επρεπε όμως να έχεις επιμονή και υπομονή.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ να παίρνεις ιδέες και συμβουλές από γνώστες του κάθε κλάδου σκέτα αστέρια. Του LSE και του Harvard παρακαλώ. Δικά μου παιδιά βλέπετε.

*********

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Και χθες οι αγοραστές του έδωσαν και κατάλαβε, σκέτο ξεφάντωμα. Και +50% στο μήνα ή +27% στο 4ήμερο.


QUIZ: Κάποια ημέρα οι υποτιμητές της μετοχής της στην καθημερινή προσπάθεια τους να βρουν διαθέσιμα τεμάχια, θα την ψάχνουν και δεν θα την βρίσκουν.

  • Γιατί μπορεί να βάζουν από πάνω προς πώληση κάτι… φραγματάκια προς εκφοβισμό εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις,
  • Αλλά αυτοί που ζητούν πολλές δεκάδες χιλιάδες τεμάχια κάθε λίγο και λιγάκι και βλέπουν να τους σκεπάζουν εντέχνως, μπορεί να… θυμώσουν ξαφνικά και να σαρώσουν όλες τις φραγματοπροσφορές.

AΛΗΘΕΙΑ, όλοι εκείνοι που κατηγορούν συλλήβδην-ανεξαιρέτως τα μικρά και μικρομεσαία χαρτιά χωρίς καμία διάκριση (μήπως ξέρουν άλλωστε;) και λυσσάνε γιατί τα δικά τους δεν μπορούν να βγάλουν τέτοιες αποδόσεις…

  • … Θα ήθελαν να πιάσω μία μία τις… χαρτάρες τους και να τις ξεγυμνώσω για τα φούμαρα που πουλάνε στους καλόπιστους; Φυσικά, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

ΕΚΤΕΡ: Η διετία 2021/2022 θα ξαναθυμίσει τις παλιές πολύ καλές μέρες της. Θα αποτελέσει μέλος της ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ για τους μικροεπενδυτές φίλους αναγνώστες μας… Πέντε μέχρι στιγμής… REVOIL, ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ και τώρα ΕΚΤΕΡ. Ανεξάρτητα του τι θα εμφανίσουν στα πρώτα εξάμηνα τους για το 2021.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ότι το Χρήμα δεν χάνεται, δεν εξαυλώνεται. Απλά, αλλάζει τσέπες.

  • Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο V.K.P  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.