22/10- Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (μέρος2)

Traders monitor data during the official opening of the stock trading floor at the headquarters of PJSC Sberbank in Moscow, Russia, on Tuesday, Jan. 30, 2018, Photographer: Andrey Rudakov/Bloomber

 

@11:00

NEA ιστορικά υψηλά για την εξωγήινη ΚΟΥΕΣ που πλησιάζει σε κεφαλαιοποίηση τον ΑΔΜΗΕ(!) – Φαβορί για την είσοδο της στον FTSE25. AΔIKEITAI o AΔMHE που αποτιμάται κάτω και από την Book Value.
.
KMOΛ- απάντηση: Επάνοδος στο συνηθισμένο γι αυτόν σκηνικό της συναλλακτικής απαξίωσης, αλλά τα πάντα ρει. Εξαιρετικά βελτιωμένο το 6μηνο της. Υπομονή και αναμονή, στην κ/φση των 29 εκατ. ευρώ(!!!!)
@11:05
ΕΙΚΟΝΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, αλλά πέρα βρέχει στο Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης(!!!), όπου επικρατεί το… Υπνε που παίρνεις τα παιδιά…
Το μισό ταμπλό δεν έχει καν ανοίξει, ενώ ένα επιπλέον 35% έχει κάνει συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 1000 τεμάχια(!)
@11:10
ΣΙΔΜΑ (απάντηση): Αν ξεφύγει από την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 2,9600 ευρώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της μετοχής. Προσεχώς και placement όταν βελτιωθεί η χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου (κάτι περισσότρο από βέβαιο), ενώ μην εκπλαγείτε αν δείτε και μετοχικές εξελίξεις. Ενας όμιλος που για πλάκα μπορεί να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις προσεχώς και ποιός ξέρει πόσα αργότερα…
@11:15

ΠΕΡΦ: Και σήμερα κινείται ανοδικά στο +4% μάλιστα… Και στα 15,00 ευρώ ακριβώς, το απόλυτο πουλέν του μ/μ από τα 2,2000 ευρώ

@11:15
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
ETE@2,7010 τώρα: Κλείσιμο πάνω από τα 2,70 κάνει τον τίτλο πιο επιθετικό με τον στόχο τα 2,95. Τα 2,62 είναι σημαντική κοντινή στήριξη με τα 2,56 κύριο. Ενώ το στοπ στην παρούσα είναι στα 2,48 ευρώ.
ΔΤΡ: Από την μία φαίνεται να έχουμε εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τον 585 για τον κλάδο κάτι που μας δίνει και εβδομαδιαίο αγοραστικό σήμα και από την άλλη περιμένουμε να δούμε αν έχουμε κλείσιμο πάνω από το 592 γεγονός που θα δώσει πιο επιθετική τάση στον δείκτη. Το 580 έχει γίνει κοντινό σημαντικό επίπεδο στήριξης.
QUEST HOLDINGS: Σε αποθήκη υπεραξιών έχει μεταμορφωθεί ο όμιλος. Η μετοχή τραβάει την ανηφόρα μοιράζοντας απλά το μισά έσοδα της CARDLINK στους μετόχους. Κοιτώντας την BRIQ βλέπουμε ότι μόνο από την SARMED έχει να μοιράσει 0,1850 cents μέρισμα το 2022 για την χρήση του 2021

@11:15
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα αζήτητα, αλλά η κ/φση στα 11,7 εκατ. και η τιμή στα 0,7360 ευρώ. Υποφέρουν οι κατασκευαστικές αφού τα κόστη ανεβαίνουν για τους γνωστούς λόγους και αιτίες.
  • Η συγκεκριμένη θα είναι από τις πρώτες μικρούλες που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των μικροεπενδυτών. Οπότε, υπομονή και αν την δείτε να υποχωρεί κι άλλο ξέρετε τι να κάνετε, λογικά και μετρημένα.
ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: Σωστά, πάλι εμείς θα τον…πληρώσουμε τον γαμπρό. Είναι και πανάκριβος ο άτιμος…
****
ΚΡΙ ΚΡΙ: Ο,τι έχασε χθες το πήρε πίσω σήμερα…
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στα 156 εκατ. ευρώ με την ΕΠΣΙΛ εξήντα ολόκληρα εκατ. ευρώ παραπάνω.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Βρήκαν την ισορροπία τους στα επίπεδα των 7,2000 ευρώ ή κάπου εκεί γύρω.

****

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ: Μικρές απώλειες, αλλά σταθεροποιητικές διαθέσεις επέδειξε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη. Η πληρωμή τοκομεριδίου από την Evergrande στην Κίνα, απομάκρυνε προς το παρόν τις ανησυχίες και επηρέασε θετικά και τις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, η αγορά προσπαθεί να χωνέψει τα τρέχοντα επίπεδα εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων Γ΄ τριμήνου.

  • Σήμερα, ωστόσο, αναμένουμε και την επικαιροποιημένη αξιολόγηση από S&P, όπου δεν αποκλείουμε μια αναβάθμιση, κάτι που μπορεί να δώσει το ανοδικό πάτημα που χρειάζεται η αγορά, αλλά εκτιμούμε ότι ακόμα και αν αυτή δεν πραγματοποιηθεί δεν θα επηρεάσει αρνητικά το ΧΑ σε αυτή τη φάση.
  • Παράλληλα, βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη μεταποίησης και υπηρεσιών Οκτωβρίου όπως αυτά μετρούνται από τον δείκτη PMI της Markit για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

**********


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.