24.1.2022- Πέτρος Στεριώτης– Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο)

Προς:V. Pap
Σάβ, 22 Ιαν στις 3:21 μ.μ.
Γεια σας ΜΜ, Ομάδα και αναγνωστικό Κοινό,
MOH
Μετά την πανηγυρική διάσπαση της αντίστασης των 15 Ευρώ την περασμένη Τετάρτη, η μετοχή της ΜΟΗ έμοιαζε έτοιμη για όλα και δη για το διετές υψηλό των 16 Ευρώ (βλ. γράφημα).


  • Προσοχή όμως στο απότομο “μπέρδεμα” της τάσης, το οποίο προκλήθηκε από τις “δύσκολες” συνεδριάσεις Πέμπτης και Παρασκευής, που ξαναέστειλαν τη ΜΟΗ “συστημένη” στα 15 Ευρώ.

Πιθανή “απώλεια” της (ακόμη) στήριξης των 15 Ευρώ, θα ξαναβάλει τη ΜΟΗ στο οριζόντιο κανάλι το οποίο έχει ως πυθμένα τα 13,25.
ΑΡΑΙΓ
Η αεροπορική δεν έχει καταφέρει να “πετάξει” προς τα προπανδημικά επίπεδα, παραμένει όμως εντός ανοδικού διαγραμματικού σχηματισμού “cup and handle” (ελληνιστί… “ποτήρι και χερούλι”) – βλ. γράφημα.


Οι αγοραστές και οι εν δυνάμει πωλητές “καλοβλέπουν” την αντίσταση των 6 Ευρώ στο μεσοπρόθεσμο. Το στόρι θα … ζορίσει σε πιθανή “προσγείωση” κάτω από τα 4,65 Ευρώ.
*****

ΣΧΟΛΙ-άκι: Απαιτητική η τρέχουσα επενδυτική συγκυρία για το Χ.Α., το οποίο αποπειράται να διασπάσει πειστικά την αντίσταση – κλειδί των 950 μονάδων και ενώ οι Ξένες Αγορές (Μετοχές, Ομόλογα, Πετρέλαιο) κάθε άλλο παρά ‘χείρα βοηθείας’ τείνουν προς τη Λεωφόρο Αθηνών

  • Συγκεκριμένα, οι μετοχικές Αγορές φαίνονται…αποκαμωμένες (δεν είναι και λίγο πράγμα οι κεφαλαιοποιήσεις τους να έχουν πολλαπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια), τα Ομόλογα… κλαίνε υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ισχυρού πληθωρισμού και των… γερακιών της νομισματικής πολιτικής, ενώ ο Μαύρος Χρυσός έχει πάρει φόρα, όντας σε υψηλά 8 ετών.

Εκτιμούμε ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές επιλέγουν να τοποθετηθούν σε τίτλους με λίαν υποσχόμενα θεμελιώδη, αγνοώντας την ανασφάλεια που προκαλεί η πανδημία στην οικονομική δραστηριότητα.

  • “Καλή τύχη” στο Χρηματιστήριο μας!
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%