Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Και τα μυαλά στα κάγκελα!!

Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Και τα μυαλά στα κάγκελα!!

ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΤΕ με την καθημερινή τερματική δραστηριότητα … Ετσι είναι οι αγορές…

 • Τα πελατάκια ανά τον κόσμο πρέπει να μπαινοβγαίνουν για να τα κονομάνε τα Λευκά Κολλάρα (από μέσα πάντως είναι κατάμαυρα, πίσσα, κατράμι, κορακί που λέμε στο χωριό μας).

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ μπολιάσει με τα προσήκοντα εμβόλια τόσο πολύ, που οι ρουλέτες στα καζίνο τους φαίνονται ψύλλοι στ’άχυρα.

 • ΕΜΕΙΣ κοιτάμε τις… Μετοχάρες μας και ας τις βρίζουν στα forum αυτοί που δεν τις έχουν.

Βρε παιδιά, στα πολύ σοβαρά τώρα… Οι μετοχές είναι αναλώσιμες, δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες για να φανατίζεστε τόσο πολύ μαζί τους. Σήμερα ξεχωρίζουν αυτές, αύριο άλλες, μεθαύριο ποιος ξέρει ποιές…

 • Εμπνευση, ψυχολογία και timing είναι οι αγορές ανά τον κόσμο, το ίδιο και η δική μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της δικής μας όμως είναι η έλλειψη ρευστότητας + εμπορευσιμότητας σε πολλά χαρτιά. Γι αυτό και βραχυπρόθεσμα δύσκολα κανείς να βγει κερδισμένος με τα μπες βγες… Ετσι και δεν του βγει του βραχυπρόθεσμου η κίνηση, πουλάει και κυνηγάει την επόμενη που του την σφύριξαν ή την έγραψε ο μ/μ κλπ κλπ.

Η ΑΓΟΡΑ θα κάνει πάντα το δικό της. Είναι πολύ μεγαλύτερη από όλους μας. Δεν θέλει αγριάδες, ενθουσιασμούς ή κλάμματα. Απαιτεί σύνεση, λογική και σεβασμό πάνω από όλα στα κεφάλαια που επενδύουμε.

 • Οι παλαιότεροι έχουν πληρώσει πανάκριβα δίδακτρα, γι αυτό σας γράφουν μην ανοίγεστε, μην χρησιμοποιείτε εργαλεία μόχλευσης, κάντε χρήση stop loss, κατοχυρώνετε κέρδη και μην μπαινοβγαίνετε. Κάτι ξέρουν παραπάνω.

Ο ΛΟΓΟΣ που εδώ και μερικούς μήνες αρκετοί επενδυτές διατηρούν ρευστότητα, δεν είναι ότι δεν θέλουν να κερδίσουν κι άλλα. Αλλά το πως να διαφυλάξουν τα κεκτηθέντα τους. Φυσικά, σε ακραίες περιπτώσεις την αυξομειώνουν κατά το δοκούν.

 • ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στη μικρή κεφαλαιοποίηση και όχι μόνον. Κανένα ενδιαφέρον από διοίκηση και φυσικά από μεγαλομετόχους, ούτε καν επικοινωνιακά. Σαν να μην υπάρχει, ένα πράγμα…

REDS- KAMΠ: Δεν πάνε έτσι τα πράγματα… Ναι μεν ανέλαβε και αναλαμβάνει νέα έργα/projects αλλά η πραγματοποίηση τους απαιτεί μεγάλα κεφάλαια. Οπότε πρέπει να κάνει ΑΜΚ και όχι μόνον μία… Και την ΛΑΜΔΑ την πήγαν στα 10 και πλέον ευρώ, αλλά βλέπετε τώρα τι γίνεται. Η αγορά άλλωστε χαρίζει στη REDS ένα αξιοζήλευτο premium λόγω της δυναμικής που αναπτύσσει.

 • ΕΧΑΕ – απάντηση (ξανά): Της πλάκας η αποτίμηση της στο ταμπλό, τζάμπα κυριολεκτικά η μετοχή της. Αλλά ποιός να τους πάρει στα σοβαρά με αυτά τα ευτράπελα που κάθε λίγο και λιγάκι ξεφυτρώνουν.  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΩΝΙΑ και το μετέτρεψαν σε συνοικιακό περίπτερο.

Υπεύθυνοι; Φυσικά όχι οι υπάλληλοι και τα στελέχη των ΕΧΑΕ. Αλλά αυτοί που κάνουν κουμάντο εδώ και πολλά χρόνια, αυτοί που με τις αποφάσεις-υποδείξεις εξαφάνισαν περιουσίες, ιδιωτικές και κρατικές (Αλλά κι αυτές ουσιαστικά ιδιωτικές ήταν…)

ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ: Συνεχώς διαφημίζουν τα χαρτιά του FTSE25 σε επαγγελματικό επίπεδο (αναλυτές, “εγκυροι” δημοσιογράφοι κλπ) αλλά και σε ερασιτεχνικό (μέλη των διάφορων forums),τα περισσότερα των οποίων είναι υπερτιμημένα και σας το γράφουμε εδώ και μήνες πολλούς.

 • KAΘΗΜΕΡΙΝΑ σου πετάνε και μία έκθεση με τιμή στόχου στο Διάστημα, λες και εμείς που δεν τις διαφημίζουμε είμαστε από χωριά και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Ασχολούνται με μόλις 10 άντε 15 το μάξιμουμ ομίλους και εταιρείες κι αυτό γιατί βαριούνται να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες που δεν ταϊζουν με προμήθειες κι άλλα τυχερά τα σπίτια στα οποία εργάζονται.

REDS – Απάντηση: Είχαμε σημειώσει το υψηλό premium με το οποίο διαπραγματευόταν η μετοχή της στο ταμπλό, που κάποιες στιγμές είχε ξεπεράσει και το 70%(!). Αν τώρα εσείς είχατε διαβάσει ότι στη τιμή των 2,4000 που τοθετηθήκατε ήταν ευκαιρία, εμείς τι να σας πούμε; Ρωτήστε αυτούς που τα έγραφαν.

 • Και μην δίνετε ποτέ σας σημασία στα πακέτα που αλλάζουν χέρια, γιατί αν μπορούσαν αυτά να μιλήσουν θα σας σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο. (στις 10 τουλάχιστον οι 7 των περιπτώσεων). Δυστυχώς κυκλοφορεί πολλή παραπληροφόρηση στα μέσα ιντερνετικής δικτύωσης και ειδικότερα στα Forum όπου υπάρχουν επαγγελματίες του ψεύδους. Προσοχή επομένως στο τι και που και ποιόν διαβάζετε.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – απάντηση: Αναβαλλόμενη φορολογία @30 ΣΕΠΤ.2021

 • EUROBANK:   ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ – Αναβαλλόμενη φορολογία 5,47 δισ. / 4,44 δισ. ευρώ
 • ΑLPHΑ BANK: ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ – Αναβαλλόμενη φορολογία 6,5 δισ. / 5,32 δισ. ευρώ
 • ETEBANK:      ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ – Αναβαλλόμενη φορολογία 5,69 δισ. / 4,91 δισ. ευρώ
 • PIRAEUS:      ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ –   Αναβαλλόμενη φορολογία 5,72 δισ. / 6,24 δισ. ευρώ

TIΣ μετοχές δεν τις κυνηγάμε στο +30%, +40% και +50%, γιατί κάποια στιγμή θα τις διορθώσουν. Οταν είναι στα αζήτητα ή είναι πολύ υποτιμημένες, τότε είναι η καλύτερη περίοδος για τοποθετήσεις. Στο Χ.Α όμως έχουμε το εξής παράδοξο εδώ και πάρα πολλά χρόνια… Να αγοράζουμε ακριβά και να πουλάμε φτηνά…

 • Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο V.K.P  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.