21 & 22/11/2020 – Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Μέχρι στιγμής, Οικονομικές Καταστάσεις για το 9μηνο του 2020 έχουν δημοσιεύσει μόλις (6) εταιρείες. Οι ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, PAPERPACK, BRIQ PROPERTIES, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ και χθες η EUROBANK. Για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε. και οι 6 αυτές εταιρείες μας τα έγραψαν “με το Νι και με το Σίγμα**”


** Ιδιαίτερα γνωστή είναι η παροιμιώδης φράση «με το νι και με το σίγμα» που σημαίνει αυτολεξεί, με κάθε λεπτομέρεια. Η φράση προέρχεται από το γεγονός ότι οι παλιότεροι τύποι λέξεων που είχαν το τελικό νι και σίγμα, θεωρούνταν οι πιο σωστοί και οι κομψότεροι.

 • Παλαιότερα, όταν τα παιδιά μάθαιναν τα υποκοριστικά, ο δάσκαλος τούς έλεγε ότι η αρχική τους κατάληξη ήταν σε -ιo και ότι στα μεσαιωνικά χρόνια ήταν σε -ιον και -ιν, για να καταλήξει στο τέλος στο απλό -ι. Π.χ. παιδίον, παιδίν, παιδί.
 • Επίσης, τους δίδασκε ότι ο τύπος των θηλυκών τριτόκλιτων ήταν σε -ις και κατέληξε να φύγει το τελικό -ς. Π.χ. πόλις, πόλι.

Όταν στους τελευταίους αιώνες άρχισαν να γράφουν το χέρι, το πόδι, χωρίς το -ν και η πίστι, η πόλι χωρίς το -ς, οι τύποι που είχαν το νι και σίγμα θεωρούνταν οι πιο σωστοί και οι κομψότεροι. Γι’ αυτό, όποιος μιλούσε «με το νι και με το σίγμα», μιλούσε σωστά και τέλεια.


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ – χρωστούσαμε την δική μας αναφορά…

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 3,2000
 • ΒΟΟΚ VALUE ΜΤΧ: 3,6900 ευρώ – αλλά αξίζει premium
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 161,61 εκατ. ευρώ 
 • ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ:  140 εκατ. ευρώ 
 • ΣΧΕΣΗ P/BV:  0,87
 • P/E: 5,6 με βάση το 9μηνο και εκτιμώμενο στην περιοχή του 4
 • EBITDA: 54,6  εκατ. ευρώ
 • ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: 40 εκατ. ευρώ 
 • ΣΧΕΣΗ ΝΕΤDEBT/ EBITDA:  ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!!!!!!!! με το 9μηνο μάλιστα (ΔΑΝΕΙΑ 40 και ΕBITDA 54,6 εκατ. ευρώ).
 • ΣΧΕΣΗ EV/EBIBTA:  3,3!!!!!!!!!!!!! με το 9μηνο……………
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ:  0,29ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η …ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΔΕΛΤΙΟΠΟΙΗΣΗΣ που σαρώνει τα forums των ιδιωτών, την κατά τον μ/μ πληρέστερη πηγή πληροφόρησης και ανάλυσης αφού αρκετοί ιδιώτες επενδυτές μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις αναφορές, αναλύσεις, εκτιμήσεις τους

ΑΠΟ Μίτο σε FORUM του Capital που ασχολείται με την ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ο κ.KIN.CH

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Edison στις 9.11.2020 – Ήταν, σας θυμίζω η μέρα που ανεβαίναμε τρένο και τελικά πέσαμε λόγω της είδησης του εμβολίου. Δεν την είδαμε πουθενά. Αν ήταν για κάποιο από τα σαπάκια του ΧΑΑ θα είχε παίξει παντού. Διαβάστε την αναφορά, δείτε στο τελος τις τιμές σε σχέση με τα ebitda και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε. Παραθέτουν λπιον το εξής πινακάκι:

◼ €24.5m = €3.00
◼ €26.75m = €3.50
◼ €29.0m = €4.00

Και βέβαια προσθέτουν πως αν αυξηθούν τα ebitda οι τιμές στόχοι αυξάνονται. Δεν μου λέτε με 54 εκατομμυρια που είχαμε στο 9μηνο που πάει ο στόχος 😂😂. Κάντε την εξίσωση και θα παθετε σοκ. Δεν τα λέω εγώ η Edison τα λέει. 😁
https://www.edisongroup.com/publication/making-strong-progress/28195/

ΣΣ: Μας την έστειλε χθες και φίλος αναγνώστης, οπότε κάναμε την σχετική αναφορά. 

ΚΑΙ Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Μικρό ποσοστό των κερδών προέρχεται από τις πωλήσεις των Μασκών. Οι δικές τους πωλήσεις θα φανούν στο 12μηνο….

Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΒΑΣΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ και ΔΕΙΚΤΩΝ… AEGEAN AIRLINES – απάντηση: Καλά βρε παιδιά, χάθηκαν οι μετοχές στο ταμπλό; Τι στο καλό έχετε πάθει; Τέτοιο κόλλημα και τέτοια επιμονή; Τώρα που θα δημοσιεύσει το 9μηνο της θα σας λυθούν και όλες οι απορίες. Λίγες ημέρες έμειναν. Κι αφήστε το 9μηνο… Σκεφτείτε το 12μηνο, το 2021, τις παραγγελίες που έχει κάνει. Τι κάνει στο ταμπλό μία μετοχή ουδόλως μας ενδιαφέρει.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ – απάντηση: Και εδώ μπορεί τα πράγματα να μην δικαιολογούν την τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας, αλλά αυτή είναι πλέον κερδοφόρος και θα συνεχίσει να είναι, ενώ δεν μας ενοχλεί που είναι ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Στην Wall Street η αντίστοιχη… Lavipharm λόγω κλάδου θα διέπρεπε αυτή την εποχή, θα έκανε και εκατομμύρια τεμάχια,  Πόσο μάλλον που έχει τα κονέ με την Pfizer (covid19) και συνειρμικά θα κάλπαζε η φαντασία τους. Φυσικά, δεν θα την είχαν υπό επιτήρηση.


ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να σημειωθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, ο μοναδικός τίτλος που διατήρησε το θετικό πρόσημο, ήταν αυτός του Ελλάκτωρα (+3,47%), όμως και αυτός θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 1,60 ευρώ, για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο.

 • Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-1,16%), που δείχνει να απομακρύνεται από τον στόχο των 7,70 ευρώ. Χάθηκε η πρώτη στήριξη στα 6,86 – 6,83 ευρώ, από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών και οι αμέσως επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στα 6,38 και 6,29 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

“Τριολέ” πτωτικών συνεδριάσεων και για τον τίτλο της Jumbo (-2,46%). Έχασε την πρώτη στήριξη στα 14,71 – 14,42 ευρώ και δεν αποκλείεται να ξαναδοκιμάσει τα 13,58 ευρώ. Εξαιρετικά ισχυροποιημένη η πρώτη αντίσταση στη ζώνη 15,50 – 15,83 ευρώ.

 • Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ελπίζει σε κίνηση προς τις 709 – 716, 726 και 740 μονάδες. Η όποια διόρθωση, δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 662 – 652 μονάδων. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, έχει περιθώρια κίνησης προς τις 1750 – 1770 μονάδες. Μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση, μέχρι τις 1470 – 1465 μονάδες.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, το δίπτυχο “ψυγεία – εμβόλιο” επανέφερε τους αγοραστές στην Frigoglass (+10%), τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τα Πλ. Θράκης (+1,59%, πάντα με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς), τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 12/11 για την Revoil (+8,73%, με βοήθειες από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εισηγμένη)

 • Αύξησαν συναλλαγές Moda Bagno (+9,19%) και Logismos (+3,18%), ενώ πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Δρομέας (+7,16%, αλλά ο πρώτος αγοραστής στο -8% και χαμηλότερα).

Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις από την Centric (+4,80%), δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις η ΕΚΤΕΡ (+4,61%), μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις αντέδρασε η Forthnet (+4,41%), στις 11/11 το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο για τον Σπύρου (+3,35%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Entersoft (+2,17%).

 • Η ανακοίνωση για επικείμενη Α.Μ.Κ. έφερε “νηοπομπή” πωλήσεων στην Ελγέκα  (-11,86%), ευδιάκριτη η παρουσία πωλητή σε Ιντεάλ (-2,63%), Q&R (-0,43%), Optronics (-1,48%), Profile (-2,64%), Μοτοδυναμική (-1,62%) και Κέκροπα (-2,18%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε ΕΛΧΑ (-2,22%), Cenergy (-1,44%), AVE (-2,81%),

Μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά η Epsilon Net (+0,67% και προσυμφωνημένη συναλλαγή 110000 τεμ. με σημαντικό discount, στα 2,85 ευρώ), ενώ σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η Pasal (+1,50%).


 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ


S&P 500 closed 0.7% lower to end down week as traders weighed a conflict between the White House and Federal Reserve over emergency lending programs. Concern over rising Covid cases adds to the Risk-Off mood.

ΕικόναDecoupling in one chart. While Bitcoin keeps rising, Gold is stagnating below $1900/oz.
……
Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.