21.9.2021- Χ.Α: Δεν ρίχνετε καμιά υποβάθμιση βρε παιδιά, μπας και δούμε άσπρη μέρα; (από τον… Παρατηρητικό)

Δεν ρίχνετε καμιά υποβάθμιση βρε παιδιά, μπας και δούμε άσπρη μέρα;

  • My name is Grande… Ever Grande

CENER: Με όγκο που ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες τεμάχια και κόντρα στο ρεύμα εντυπωσίασε με τη συμπεριφορά της καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κλείνοντας με θετικό πρόσημο (1,52%) στο υψηλό ημέρας  στα 2,67€. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα και αν κρίνουμε από τη χθεσινή –και όχι μόνο- συνεδρίαση, προβλέπονται άκρως ικανοποιητικά και σε αντίθεση με άλλες εταιρίες, στη χειρότερη περίπτωση διατηρήσιμα.

  • ΚΟΡΔΕ/ΣΙΔΜΑ: Το διδυμάκι το είδαμε και στην προηγούμενη αναφορά μας. Αποτέλεσαν και οι δύο την εξαίρεση στον …πτωτικό κανόνα και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Πιο πειστικά η πρώτη με άνοδο 3,59% και με μεγάλο όγκο συναλλαγών (201 χιλιάδες), πιο ήπια η δεύτερη έκλεισε στα 2€

ΕΠΙΛΚ/ΒΙΟΤ: Κι άλλο διδυμάκι. Αυτές έμειναν αμετάβλητες. Μικρή λεπτομέρεια: Δεν έκαναν καθόλου πράξεις!!! Χοχοχο, θα ακουγόταν από κάποια ψυχή, αλλά με μέσο όρο -5% σε όλα του τα «ΙΝ», πού όρεξη για γελάκια…

  • ΟΛΥΜΠ: Σε ανάλογες συνεδριάσεις στο παρελθόν πιθανόν να βλέπαμε διψήφιο ποσοστό καθόδου. Δεν μπορούμε επομένως να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση είχε απώλειες μεν, περιορισμένες δε (1,31%). Γνωστό σε όλους το παρελθόν της, τώρα όμως έχουν μπει τα … ναύλα στη μέση. Ας περιμένουμε και τα αποτελέσματα…
FTSE: Μέσα στο χθεσινό ορυμαγδό υπήρξαν και μερικές μετοχές του που στάθηκαν αξιοπρεπώς. Έτσι με μικρές μόνο απώλειες έκλεισαν ΕΛΠΕ (με οριακά αρνητικό πρόσημο), ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΠΕΛΑ. Στα δύσκολα βγαίνουν πιο εύκολα συμπεράσματα.
  • CinCin: Στην υγειά μας ρε παιδιά
ΥΓ. Αναβαθμίσεις όλων των ειδών είχαμε το τελευταίο διάστημα και χαΐρι δεν είδαμε. Και νέα χθες από τη Moody΄s. Δεν ρίχνετε καμιά υποβάθμιση, βρε παιδιά, μπας και δούμε άσπρη μέρα;;

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Και σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.