21/8/2020- X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές…. Νο[email protected]:20

 • ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ: Μην μεγαλοπιάνεστε βρε παιδιά και πέφτετε στο τρυπάκι τους. Τι να βγάλετε από τους μεγαλοκαρχαρίες;
 • Η ομορφιά, το πραγματικό κέρδος και η ευχαρίστηση είναι να την ψάχνετε την περίπτωση στα χαμηλότερα πατώματα.
 • Από εκεί άλλωστε ξεκίνησαν και οι περισσότεροι νυν μεγάλοι (ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ κ.α.)…

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Από την Δευτέρα 24/8 θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα 0,1000 ευρώ ανά μετοχή (καθαρή απόδοση 2,4%).


ΒΥΤΕ: Κάποιοι ιδιώτες φυσικά (οι θεσμικοί, οι δικοί μας, μόνον πουλάνε αυτά τα χαρτιά έτσι και τα έχουν, για να τοποθετούνται στα χαρτιά που εντέλλονται να αγοράσουν) έχουν αρχίσει και τοποθετούνται τελευταίως, σταθερά και προσεγμένα.

ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ εδώ και 2,5 μήνες, ενόψει της νέας κίνησης που νομοτελειακά θα έρθει.

 • Με αρνητικό καθαρό δανεισμό!
 • Νetdebt/ebitda AΡNHTIKO(!!)…
 • Αποτιμάται στο ΒΟΟΚ, ενώ οι υπόλοιπες του κλάδου δύο, τρείς και τέσσερις φορές(!!!).
 • EV/EBITDA 7,7
 • Με τρία σερί μείον αλλά σήμερα κινείται ανοδικά, καλύπτοντας τις απώλειες του 3ημέρου.
 • Συγκρίνοντας την με τις υπόλοιπες αδικείται κατάφωρα στο ταμπλό και μία δίκαιη τιμή συγκριτικά με τις υπόλοιπες θα ήταν τώρα περί τα 1,5000 ευρώ. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, εκτός κι αν οι άλλες είναι πανάκριβες, που όμως δεν ισχύει λόγω κλάδου και προοπτικών.
 • Παλαιά αγαπημένη της στήλης η ΒΥΤΕ στην οποία και επανέρχεται. Περισσότερα λίαν προσεχώς και πάντως πριν την Δευτέρα. 

ΒΥΤΕ(Ι): 

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ:13 εβδομάδες συσσώρευσης χωρίς ουσιαστική τάση για την αγορά. Στο εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο φαίνεται πόσο σημαντικό είναι το επίπεδο 652-663.
Νο.1

21/8/2020- X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές…

Η συναλλακτική δραστηριότητα διατηρείται στα γνωστά χαμηλά της, ο ΓΔ κινείται σε ένα πολύ στενό εύρος τιμών μεταξύ των 630 με 640 μονάδων, ενώ συνεχίζουν να απουσιάζουν οι επενδυτές. Αυτό όμως αποτελεί δικό τους πρόβλημα, δική τους επιλογή.

Η αγορά μοιράζει χρήμα πάντως, αρκεί να μην είσαι… μονοκόμματος στις σκέψεις και τις κινήσεις σου.

ΣΕ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ η μετοχή της ΕNTERSOFT, που και πολύ έγκαιρα δημοσίευσε το πρώτο εξάμηνο της, αλλά και σημαντική νέα αύξηση στα μεγέθη της.

Διορθώνει κάπως ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, όπου ο πήχης έχει τοποθετηθεί υψηλότερα κι όλο θα ενισχύεται αφού υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες ενώ βοηθάνε και οι καταστάσεις.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Μέχρι 10% του κεφαλαίου για γρήγορες κινήσεις ανάλογα με τις κερδοσκοπικές εμπνεύσεις των αμετανόητων παιχταράδων…


ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Αν ήθελαν, με τρεις, τέσσερις απλές κινήσεις θα επανέφεραν μεγάλο ποσοστό εκείνων που συνειδητά απέχουν λόγω “Αηδίας”.

 • Διαφάνεια, εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (δεν χρειάζονται νέοι νόμοι, αρκεί να εφαρμόζονται οι νυν), πάταξη της απίστευτης χειραγώγησης σε αρκετά χαρτιά και
 • το απλούστερο όλων να επανέφεραν την 3μηνιαία (έστω με συνοπτικές καταστάσεις) ενημέρωση των επενδυτών από τις διοικήσεις των εισηγμένων
 • και να απαγόρευαν τις τεράστιες διακυμάνσεις τιμών με ελάχιστα τεμάχια από τους αλητήριους που κινούνται από ταπεινά ελατήρια.

Αλλά όταν ούτε αυτό το τελευταίο μπορούν να επιλύσουν, τι να λέμε… Στου κουφού την πόρτα, την ξέρετε την συνέχεια…


ΟΤΕ: Θα γίνει πιο αποδοτικός ο όμιλος με την επιχειρηματική επέκταση των δραστηριοτήτων του… Στα 20,00 ευρώ η τιμή στόχος της CITI και στα 17,80 ευρώ η πρόσφατη των αναλυτών της NBG Sec.

IATΡIKO: Συνεχίζει ανοδικά και από τα 1,2000 κοιτάζει σε 1η φάση τα 1,5000 ευρώ. Σε καλή μεριά, αν τα ξεπεράσει για όσους τοποθετήθηκαν στα χαμηλά των 1,2000- 1,3000.

ΛΥΚΟΣ: Ανεβαίνει αθόρυβα, χαμηλή πολύ η αποτίμηση αλλά η διαχρονική αδιαφορία του μεγαλομέτοχου για την μετοχή του είναι η μόνιμη τροχοπέδη. Μοίρασε όμως και πάλι μέρισμα.

ΣΤΟΝ κλάδο της Μεταποίησης θα διοχετευθούν μέσω του προγράμματος ανάπτυξης κεφάλαια ικανά να συμβάλλουν στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση του. Είναι απαραίτητη, εκ των ουκ άνευ, η αναγέννηση του.

UNIBIOS-απάντηση: Ο covid19 έχει τις επιπτώσεις του, αλλά το οργανο- πρόγραμμα εκτελείται κανονικά, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο νέας συμφωνίας με άλλο νησί του Αιγαίου. Με κ/φση 4 εκατ. ευρώ, τα περιθώρια ανόδου της μετοχής παραμένουν σημαντικά. Δεν έχει downside risk.

JUMBO – απάντηση: Πάντα διαψεύδει τους αμφισβητίες της…

ΑΔΜΗΕ: θα γράψει άλλα νούμερα προσεχώς, με το 3 μπροστά και με σταθερά ικανοποιητική της μερισματική της απόδοση. Απλά, υπομονή και ενίσχυση θέσης στα πιθανά οπισθογυρίσματα της.

ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΜΑ: Έχει γίνει πολύ πολύ της μόδας αναγκαστικά, λόγω κλίματος. Η άνοδος κάποιας μετοχής κρατάει 2 άντε 3 συνεδριάσεις. Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Πάντα παραμελημένη και υποτιμημένη. Αλλά ο θεσμικός δεν μπορεί να βρει τα κομμάτια που θέλει, εδώ κάτω που διαπραγματεύεται η μετοχή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – απάντηση: Η φήμη που είχε και δικαίως μέχρι πρότινος το χαρτί έχει τραυματιστεί μετά την κατακρήμνιση του από τα υψηλά των 8,0000 στα τωρινά πέριξ των 4,0000 ευρώ. Δύσκολα θα επανακάμψει και μακάρι να μας διαψεύσει.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ – Απάντηση: Χαρτί που είναι σε επιτήρηση δεν μπορεί να παιχτεί από την… ομήγυρη. Οπως θέλει, το πάει ο market maker… Tον διπλασιασμό πάντως τον κατάφερε. Αλλά και +50%, +60% και +70% δεν ήταν καθόλου άσχημα σε αυτές τις εποχές.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ο άνθρωπος δεν παίζεται… Ούτε που εμφανίστηκε στην ΓΣ (πληρεξούσιοι ήρθαν για την οικογένεια), τίποτα δεν διευκρινίστηκε (!), αφηρημένες απαντήσεις δόθηκαν στους ερωτώντες και μία λέξη αρμόζει στη περίπτωση της. Βάλτε όποιαν θέλετε, μέσα θα πέσετε.

* Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΓΓΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

* ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

* ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ 550 ΒΙΛΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.