21.4.2022 – Χ.Α: Μεσημεριανά σφηνάκια κερασμένα από τον ΟΑΚ

ΜΥΤΙΛ : Για όσους μας ακολούθησαν να φωνάζουμε ότι τα προϊόντα του ( αλουμίνιο, κατασκευές, φωτοβολταικά, κα ) είναι στα υψηλά και η μετοχή εχει πορεία ακόμα δεν νομίζω να έχετε πασχαλιάτικα παράπονο. Σε κάθε σφηνάκι μέσα ήταν.

ΟΠΑΠ : και μαζί με τον ΜΥΤΙΛ ακολουθούσε και ακολουθεί και ο ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ επειδή θα μοιράζει για 8-9 χρόνια ακόμα μυθικά μερίσματα. Αν δεν σπάσει το 20 δεν τον αποχωριζόμαστε μέχρι το 2030 γιατί κάτω από το 20 σε σχέση  με το ετήσιο μέρισμα τζάμπα θα είναι.

23 Μαρτίου 2022 :   «ΕΤΕΑΛΦΑΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ οσο και να μην θελουμε να το δουμε εχουν καλη συμπεριφορα το τελευταιο διαστημα.»   Αυτά γράφαμε τότε. Νομίζω το αποτέλεσμα το είδατε και το βλέπετε. Άλλοι διαβάζουν το φλυτζάνι και άλλοι το ταμπλό. Έτσι είναι αυτά.  

ΠΕΤΡΟ : Παραπονιούνται οι φίλοι ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά η μετοχή όμως δεν τράβηξε. Και δίκιο έχουν. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το χαρτί για μεγάλο διάστημα έκανε πορεία 7.1-8.1. Βγήκαν τα αποτελέσματα και λογικό είναι να πρέπει να φύγει η εγκλωβισμένη φουρνιά του 7.8-8.1 Τα ίδια τα αποτελέσματα δικαιολογούν διψήφιο νούμερο. Ήδη βλέπουμε μια πορεία μεταξύ 8+ με σημερινή τιμή τα 8.15. Με απλά ελληνικά αλλάξαμε το σκαλοπάτι και τώρα μάλλον θα παίξουμε το 8-9-10 €. Θα τονίσω και δύο ακόμα στοιχεία. Το Free Cash Flow της εταιρίας το 2021 εκτοξεύτηκε στα 17 εκατομμύρια ευρώ, το net cash γύρισε θετικό.

ΚΑΙΡΟΜΕΖΦΒΜΕΖΖ, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι μεγάλη εταιρία ακινήτων γνωστών συμφερόντων κατά βάση θα μπει στο ταμπλό του ΧΑΑ με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 ΔΙΣ. Αν το συνδυάσουμε με τα υπερκέρδη που ήδη γράφουν μερικές εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων θα έλεγα ότι τα 2 εισηγμένα σχήματα της Πειραιώς και της Ευρωβανκ με αρκετές εξασφαλίσεις σε ακίνητα εχουν πολύ καλές πιθανότητες να γράψουν και αυτά μεγάλες υπεραξίες στο άμεσο μέλλον.

PBF/USA Non Stop στα 29€  από τότε που την επισημάναμε στο Soltrade στον φίλο.

ΡΕΒΟΙΛ, ψήνετε ψήνετε ψήνετε να δούμε αν στο τέλος φάμε σούβλας ή κάρβουνο. Οι άλλοι της πληροφορικής βγάλανε κέρδη πρώτου τριμήνου, εσείς μετράτε ακόμα με το καντόνι το πετρέλαιο ρε παιδιά ? θα μου πεις 700 βενζινάδικα είναι αυτά. Που να τα υπολογίσεις όλα. Τουλάχιστον αναμένουμε και φέτος ένα θαύμα όπως κάθε χρόνο.

ΛΑΜΔΑ, οκ εγώ θα το γράψω και ας γκρινιάζει η ομάδα σύνταξης. Εταιρία ανάπτυξης ακινήτων είσαστε ή διοργάνωσης εκδηλώσεων ? Δεν έχω ξαναμετρήσει τόσες εκδηλώσεις για project στην ζωή μου ποτέ. Κάθε τρείς και λίγο κάτι ξεκινάτε. Πότε θα τελειώσετε κιόλας κάτι ? Στο dubai η ΕΜΑΑΡ υπέβαλε σχέδια ουρανοξύστη εν μέσω covid το 21 ΦΕΒ, πουλήθηκε Sold out σε 7 μέρες και σήμερα που μιλάμε φτάσαμε στον 15 όροφο. Και η εταιρία εισηγμένη στο τοπικό χρηματιστήριο με έκπτωση σε σχέση με εσάς.  Ετσι για να ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον πλανήτη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ, παιδιά δεν βλέπω μέλλον Βασικά δεν ξέρω το μέλλον τους. Πολλά αφεντικά, πολύ γκρίνια, μεγάλα χρέη και το χειρότερο οι ξένοι μέσα με άγνωστες προθέσεις. Γιατί να μπλέξω αγοράζοντας μετοχές τους ? Λες και στέρεψε η αγορά με άλλα χαρτιά.

ΕΕΕ φτάνει το καμάρι μου στα 20 Ευρω. Είπα και εγω, θα μάθει ο κόσμος να πίνει φυσικούς χυμούς ? Θυμηθείτε μου ότι το χαρτί θα είναι ο μέγας κερδισμένος από την ρωσική κρίση αναφορικά με το rebound του.

ΡΩΣΙΑ, και μιας και είπαμε Ρωσία δεν σας εχω ξεχάσει. Τοποθετημένος εν μέσω καταστροφής με υπερκέρδη μάλιστα αυτή την στιγμή που μιλάμε αλλά χωρίς να μπορώ να πουλήσω τίποτα. Οπότε μέχρι νεωτέρας είμαστε στο μηδέν ακόμα.

ΠΛΑΘ, την άφησα για τελευταία. Κάποιοι δεν θέλανε το χαρτί στα 8 και το προτιμάνε στα 5. Ο φίλος τεχνικάριος μου ανέλυσε τα 1-2-3 του χαρτιού και αν κατάλαβα καλά ίσως πάμε για τα 7 ευρώ πάλι. Απόλυτα λογικό ένα γύρισμα προς τα πάνω μιας και το 5 φαίνεται να είναι ο πάτος στην παρούσα φάση. Τα περί κόστους ρεύματος, πετρελαίου κλπ τα ακούω βερεσέ τώρα. Με 105 εκατομμύρια EBITDA γραμμένα και στο μαγαζί μέσα σε ταμείο αποθέματα και επενδύσεις ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΑΣΑΙ στα 225. Δηλαδή αν το 22 η εταιρία γράψει το 50% του 21 και μαζέψει άλλα 50 το χαρτί θα σας το κάνουν δώρο? Δεν νομίζω. Αντιθέτως… Νομίζω ότι κάποιοι πιο έξυπνοι από εμάς πούλησαν πολλά στα 8+ και τώρα αγοράζουν άλλα τόσα στα 5+. Ας ελπίσουμε ότι η διοίκηση δεν θα τους κάνει το χατίρι και θα μοιράσει μέρισμα ΒΑΡΒΑΤΟ ως ανταμοιβή στους πιστούς μετόχους της. 

Φιλικά

ΟΑΚ