21.4.2021 – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις…

ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ευχάριστη έκπληξη (αν μπορεί κάποιος να το πει πλην των όσων τόλμησαν): Από το -30% στο -18% τώρα με τζίρους 1,9 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια μάλλον θα το ξαναγράψει το -30% της. Μακάρι, να βγούμε λάθος.

  • Συνεχείς οι πιέσεις στον Ελλάκτωρα που δείχνει να χάνει και τα 1,2000 ευρώ.
  • Στο ΕΚΤΕΡ-ακι κάτω από τα 1,1000 και προς τα 1,0500 μπορούν οι φίλοι της να ενισχύουν τις θέσεις τους. Ο Θεσμικός δεν θα βγει πωλητής κάτω από τα 1,2000 ευρώ.
  • ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κινείται προς το οχυρό του 1 ευρώ. Από εκεί και πάνω η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 1,40 ευρώ.
  • ΔΕΗ: Το 13άρι θα το πιάσει… ΔΕΔΔΗΕ ο καταλύτης.
  • ΜΟΗ: Δικαιολογημένες πιέσεις μετά τα χθεσινά…
  • ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ για ΕΝΤΕΡ, CENER (ισοφάριση,με την νέα οντότητα)

ΠΛΑΙΣΙΟ: Ξεχάσαμε να υπολογίσουμε τις ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ – Οπότε ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ είναι αρνητικός κατά 2,9 εκατ. ευρώ. Πολύ καλός πάντα ο απολογισμός του 2020.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Για να ερχόταν στα ίσα της με τις γνωστές πολυδιαφημιζόμενες και παντί τρόπω πριματοδοτούμενες πριμαντόνες του Χ.Α θα έπρεπε να διαπραγματευόταν επιεικώς στα τριπλάσια. Βέβαια, δεν τις μετράμε εμείς έτσι τις εταιρείες. Απλά, για να δείτε την διπολική αντιμετώπιση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ(1): Η τιμή της μετοχής δείχνει να έχει τα φόντα να περάσει πάνω από την ισχυρή μακροπρόθεσμη αντίσταση των 1,6800 ευρώ και να πάρει την άγουσα για τα 2 ευρώ. Τεχνικά πάντως το σενάριο αυτό δείχνει να είναι επιτεύξιμο, μιας οι ταλαντωτές παρουσιάζονται να έχουν τα απαραίτητα μεσοπρόθεσμα καύσιμα για να τη στηρίξουν. Και εδώ ο όμιλος της Έλαστρον εμφανίζετε διαγραμματικά έτοιμος να αλλάξει την σελίδα μιας ολόκληρης 10ετίας!! (Από τον Απόστολο Μάνθο)

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σύμφωνα με το Αρθρο 44 παρ. 4 του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει, ότι σε συνέχεια της από 31/03/2021 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία αποφασίστηκε νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

-κ. Matthieu Kiss, Πρόεδρος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Claude Piret, Αντιπρόεδρος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Wietze Reehoorn, Μέλος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. JP Rangaswami, Μέλος Επιτροπής/Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Αβραάμ Γούναρης, Μέλος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Περικλής Δρούγκας, Μέλος Επιτροπής/Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Διατήρησε χθες το θετικό πρόσημο ο ΓΔΧΑ αναμένοντας την σημερινή εικόνα των Ευρωπαϊκών δεικτών. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ όλες οι περιοχές  του πλανήτη εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα πλην Ευρώπης. Βραχυπρόθεσμα  συνεχίζουμε να παραμένουμε επιφυλακτικοί και αξιολογούμε τα εισερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα κατά περίπτωση με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό.

  • Η Motor Oil κατέγραψε χαμηλότερα ενοποιημένα προσαρμοσμένα (αποθέματα) EBITDA Δ΄ τριμήνου κατά  56,4% στα 34εκ ευρώ έναντι 78εκ ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ και η ΔΕΗ είχε ένα δυσκολότερο τρίμηνο (Δ΄ τρίμηνο) συνεισφέροντας επαναλαμβανόμενα EBITDA 189εκ ευρώ εκ των 886εκ ευρώ σε επίπεδο έτους.

SPACE (για τους κατέχοντες): Ελβετικός πολύ μοδάτος οίκος (μπουτίκ) αναζητά πακέτα στη μετοχή της, αλλά δεν βρίσκει. Πληρώνει μάλιστα και premium(!!).