(21+22/6) Επιασαν δουλειά το τριήμερο οι πασίγνωστοι εδώ και καιρό καταστροφολόγοι (από τον… Λογικό)

Χ.Α: Επιασαν δουλειά το τριήμερο οι πασίγνωστοι εδώ και καιρό καταστροφολόγοι

  • Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό

Οι πασίγνωστοι εδώ και καιρό καταστροφολόγοι έπιασαν δουλειά το τριήμερο για να σας χαλάσουν την ξεκούραση του πνεύματος σας και να αρχίσουν σενάρια περί πτώσεων των αγορών, περί πληθωρισμού,περί προβληματικών τραπεζών κτλπ.

  • Λες και έπεσαν μέσα τόσα χρόνια με τις καταστροφές που προέβλεπαν λόγω εκλογής Τραμπ, λόγω brexit, λόγω 12 Μαΐων (sell May) από το 2009 πια και άλλων πολλών γεγονότων κάθε φορά.
Στο τέλος πάντα οι διεθνείς αγορές σκαρφαλώνουν από ψηλό σε ψηλό και μόνο το δικό μας χρηματιστήριο δεν μπορεί να ξεφύγει από την μιζέρια του και προεξοφλεί όλες τις παγκόσμιες πτώσεις που τελικά δεν συμβαίνουν.
  • Εκείνο το φουκαριάρικο το Phoenix Capital που μας γράφουν συνέχεια πρέπει να έχει πτωχεύσει 10 φορές τουλάχιστον αφού από το 2010 βλέπει μία καταστροφή κάθε τρεις μήνες. Και από τότε οι δείκτες έχουν ανέβει εκατό φορές πιο πάνω.
Όλα τα αρνητικά σενάρια που γράφονται τρέχουμε να τα προεξοφλήσουμε στην ελληνική αγορά χωρίς να λαμβάνουμε υπ´οψιν μας πόσο φθηνές είναι οι ελληνικές μετοχές σε σύγκριση με του εξωτερικού που όντως εκεί αγγίζουν τα όρια υπερβολών, όπως επίσης τις μερισματικές αποδόσεις των μετοχών μας που δύσκολα πια βρίσκεις στις ξένες μετοχές.
  • Πρώτοι εμείς οι ντόπιοι εγχώριοι επενδυταράδες στην υποψία δύο τριών ημερών διόρθωσης των ξένων δεικτών τρέχουμε να ξεπουλήσουμε για να προλάβουμε …χαχαχα. Τι και ποιόν να προλάβουμε;
Απλά να βγάλουμε τα μάτια μας αφού η αγορά είναι τόσο ρηχή που τελικά κάνουμε ζημιά στις δικές μας θέσεις μη μπορώντας να πουλήσουμε ούτε την μισή μας θέση και πιέζοντας οι ίδιοι τις τιμές.!!
  • Για γέλια κυριολεκτικά όταν ακούω κάποιους να λένε να πουλήσουμε πρωί πρωί με το άνοιγμα!! Χαχαχα. Σε ποιούς; Στο απύθμενο βάθος του ελληνικού χρηματιστήριου ή στους φοβερούς market makers που έχουμε;
Λοιπόν άντε σας τρόμαξαν πάλι οι τρομολάγνοι δημοσιογράφοι να κερδίσουν κάνα χτύπημα παραπάνω στα άρθρα τους αφού η τρομολαγνία πουλάει καλά και τραβάει κλικαρίσματα. Άντε κάντε βουτιά να δροσιστείτε.
  • Οι αγορές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όπως και οι μηχανισμοί ελέγχου αυτών, σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια ρευστότητα.
Κόβουν σε λίγες μέρες καλά μερίσματα αγαπημένες εταιρείες όπως και αρκετές ακόμα, μερισματικές αποδόσεις αξιοζήλευτες. Και η Λογική 5άδα.
1. ΟΤΕ
2. ΜΥΤΙΛ
3. ΕΥΔΑΠ
4. ΕΥΑΠΣ
5. ΔΕΗ
  • O Λογικός, σήμερα από μία παραλία


Σ.Σ μ/μ:
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.