(21/11) – Eπιλογές και σχόλια για επενδυτές του Χ.Α (μέρος1)

ΟΤΟΕΛ: Δηλαδή, αν την συγκρίνουμε με ΦΡΛΚ, CENER, EΛΛΑΚΤΩΡΑ, ΓΕΚΤΕΡNA και λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις, τι τιμή θα έπρεπε να της βάζαμε; Πάνω από τα 15 ευρώ; ΩΧ, βλέπουμε να αγριεύουν και οι διαθέσεις του Ειδικού μας συνεργάτη. Δεν θα εκπλαγούμε αν οσονούπω δούμε να μας καταθέτει τις νέες του εκτιμήσεις. Βίτσια είναι αυτά… Τι να κάνουμε… Βάλαμε κι αυτό το ερώτημα, για να τον τρελάνουμε…

WALL STREET: Είχαν μία ελπίδα να έγραφαν απόψε oι δείκτες της έστω ένα -1%. Για να διαβάζαμε… Χάος στην WALL STREET, ο Τζώνης έχασε 300 μονάδες… Στο τέλος θα φτάσουμε να συμπάσχουμε γι αυτούς, μην τους χάσουμε. Και τι θα (απο)γίνουμε μετά…

ΛΑΜΔΑ: ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΠΕΖΙΚΟ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ… Κι αν τα βρουν δύσκολα, τότε θα φωνάξουν και το ΝΑΥΤΙΚΟ, εν ανάγκη θα ξαναθυμηθούν το ΙΠΠΙΚΟ. Όσο κερδίζουν οι επενδυτές πάντως στη μετοχή της, εμείς θα είμαστε μαζί της…

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Με το 5% μόνον του λοιπού και μέχρι νεωτέρας…

ΟΤΕ: Θα πάρει και άριστα 20, προσεχώς… Στις 5.6.2012 έκλεισε στα 1,1300 ευρώ (1,0900 ήταν ενδοσυνεδριακά), στο ιστορικό χαμηλό του. Στις 31.5.2012 έκανε τζίρο 25 εκατ. ευρώ στο εύρος των 1,4300 με 1,3000 και κλείσιμο στα 1,3000 ευρώ (18,18 εκατ. τμχ). Σήμερα, θα άξιζαν 250 και πλέον εκατ. ευρώ + τα μερίσματα που διένειμε. Απίστευτοι Ελληναράδες, μυρωδιάδες…

AUTOHELLAS: Στο εννεάμηνο του 2019 συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών της, με τον κύκλο εργασιών στα €418.9 εκ., έναντι €361.4εκ. με αύξηση 15.9%. Τα ΕBITDA διαμορφώθηκαν στα €127.3εκ. +9.4%. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη €40.5εκ., έναντι κερδών €37.6 εκ. παρουσιάζοντας άνοδο 7.9%. Τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν σε €272.5εκ. από €245.9εκ. το 2018. Στα 347 εκατ. ευρώ η κ/φση της.

 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν τρελαίνομαι, αλλά αν την συγκρίνεις αναλογικά τότε υπάρχει ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ σε μία ΑΓΟΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ.

Βασικά οικονομικά μεγέθη:

(σε εκατ. ευρώ) Ιαν-Σεπ. 2019 Ιαν.-Σεπ. 2018 Μετ. %
Σύνολο πωλήσεων 418,915 361,421 15,9%
από μισθώσεις βραχυχρόνιες -μακροχρόνιες 163,836 157,944 3,7%
Πωλήσεις μεταχειρισμένων 35,110 31,026 13,2%
Εμπορία αυτοκινήτω & υπηρεσιών 219,969 172,452 27,6%
EBITDA 127,293 116,324 9,4%
EBITDA 59,639 59,587 0,1%
Κέρδη προ φόρων 50,924 50,066 1,7%
Κέρδη μετά φόρων 40,541 37,572 7,9%

****

ΣΠΑΝΕ πλάκα τα καινούργια αφεντικά του Χ.Α. Και κινούνται πολύ έξυπνα και επαγγελματικά. Πραγματικοί σατανάδες… Δύο τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, πολύ πρόσφατα και τα δύο…

 • Στην ΔΕΗ πρώτα με διάφορες ανακοινώσεις, δηλώσεις κ.λπ κ.λπ δημιούργησαν έντονα αρνητικό κλίμα. Πούλαγε ο λαός και αυτοί μάζευαν και μάζευαν. Μετά, την γύρισαν την κασέτα. Και το μάζεμα εγένετο κάτω από τα 2,0000 ευρώ…
 • Στις ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ είδατε όλοι πως το χειρίστηκαν. Με τον ίδιο τρόπο, όπως με την ΔΕΗ…

ΜΙΓ@0,0984!!!!!!!!!! ευρώ: Αν με τέτοια τάση δεν μπορεί να βγάλει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ η μετοχή τους, τότε να σηκωθούν να φύγουν (black humor, σιγά μην φύγουν…) Ρήμαξαν τόσα χαρτοφυλάκια τόσα χρόνια και δεν μπορούν να την κάνουν να πάρει τα πόδια της ακόμη και τώρα που ανεβαίνει ο κάθε πεθαμένος. ΕΛΕΟΣ.

 • ΠΗΓΑΜΕ και εμείς να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στους μικρο-traders, πάλι καλά που δεν χάνουν οι άνθρωποι.  ΕΠΕΙΔΗ όμως ήταν 48ωρου διάρκειας-επίδρασης παιχνίδι, πλέον, ας πράξουν κατά βούληση.

NA ΣΑΣ το ξαναγράψουμε: Σε μερικές δεκάδες καλά, ποιοτικά έως και εξαιρετικά χαρτιά δεν έχουμε δει και πολλά, ακόμη. Κοινώς, θα γίνει της φίλης μας της Πόπης.

  • Μαζί με αυτά, οι χαρτογιακάδες με τα λευκά κολλάρα θα παίξουν γερά τα δικά τους.
  • Φυσικά, εμείς θα τα αγνοήσουμε, για να κοιμόμαστε ήσυχα…
  • Εδώ την βγάλαμε ζάχαρη στα μαύρα χρόνια, τώρα θα… φοβηθούμε;

ΑΝΑΦΟΡΕΣ 

Λάβαμε το κάτωθι μήνυμα

Καλό σας απόγευμα,
ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ, CENER, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΓΕΚ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, PROFILE
EXAE κι άλλοι: ΟΛΟΙ τους ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΑ!! Θα ετούτο και θα εκείνο… Και οι αποτιμήσεις τους στον Θεό.
Αρκετούς μάλιστα τους αβαντάρετε και εσείς στον μ/μ… Μεγάλα παιδιά είστε, ξέρετε να διαβάζετε (ειδικά εσείς) ισολογισμούς και οικονομικές εκθέσεις. Εξυπνοι είστε, δεν χρειάζεται να προχωρήσω… ΤΕΛΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ
 • Φυσικά και το δημοσιεύουμε, παρά το γεγονός ότι ο αποστολέας δεν το θεωρούσε δυνατόν στο υστερόγραφο του.
 • ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ τα δημοσιεύουμε, αρκεί να μην είναι υβριστικά. Δημοκρατία έχουμε, για όνομα του Θεού…

Λάβαμε και αυτό το μήνυμα

“Αγαπητέ μ/μ

 • Μην μας τα γράφεις συνεχώς… Τα ξέρουμε τα χάλια μας…
 • Αλλά δεν θα αλλάξουμε μυαλά τώρα…
 • Μας αρέσει (και) ο τζόγος κι ας χάσουμε…
 • Δικά μας στο κάτω κάτω της γραφής είναι τα λεφτά που παίζουμε…
 • Από το να τα τρώμε στα καζίνα και στα ποτά και στα ξενύχτια, τα παίζουμε στο ΧΑ
 • Κι ας την λένε ΙΝΤΡΑΛΟΤ την μετοχή ή ΦΡΙΓΟ ή όπως αλλιώς την λένε και την… βρίσκουμε μαζί της.

AΠANTHΣH:

Και εμείς παιδιά μαζί σας, αφού αυτό είναι το πνεύμα σας και το ξεκαθαρίζετε. Ταμπλό χωρίς τρελό ρίσκο δεν νοείται για τους παίκτες του ή για να ακριβολογούμε για τους παιχταράδες του. Που τους χρειάζεται άλλωστε η κάθε αγορά.

Απλά, η στήλη απευθύνεται σε επενδυτές.

Επειδή όμως και εσείς ενεργοί παράγοντες του ΧΑ είσθε, σας φτιάχνουμε μία ενότητα στην ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ με τίτλο ” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ΠΑΙΚΤΕΣ- ΟΧΙ για χήρες και ορφανά”. Βλέπετε επομένως, πως δεν είμαστε εχθρικά διακείμενοι απέναντι σας…

ΣΤΟ νο. (2) που θα ανέβει αργότερα θα την δείτε… Και νάναι γούρικη για σας…

ΥΓ: ΕΔΩ στον μ/μ, και για τους χαρακόβιους έχουμε (Θέλουμε να το ελπίζουμε) την πληρέστερη χαρακτική κάλυψη σε καθημερινή βάση. Κι ας τους δουλεύουμε χρόνια τώρα για την μέθοδο τους, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με τα δικά μας πιστεύω.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ και μόνον αυτά, το μοτίβο – μοντέλο της στήλης με απίστευτες διαχρονικά αποδόσεις, παγκοίνως γνωστόν αυτό σε όλους τους καλόπιστους γνώστες του σπορ που μας φτιάχνει την διάθεση.

 • Γιατί και για όσους δεν το ξέρουν…

“Η δεύτερη μεγαλύτερη απόλαυση μετά το Κέρδος είναι η Χασούρα”. Και κυρίως το να ξέρεις να χάνεις και να αντεπιτίθεσαι στο σωστό timing.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

 • ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
 • μ/μ