20/9- Στου κουφού την πόρτα…- Στο «ονειρικό» πτωτικό τους περιβάλλον οι πωλητές των παραγώγων

  • Στου κουφού την πόρτα…

Οι πωλητές των παραγώγων στον αμερικανικό δείκτη S&P 500 έχουν αρχίσει και βροντάνε δυνατά την πόρτα των αγοραστών αλλά αυτοί μέχρι στιγμής δεν ακούνε γρυ συνεχίζοντας ανενόχλητα τις ανοδικές τους βλέψεις για τις 4700 μονάδες έως το τέλος του έτους.

  • Το μικρό πτωτικό παράθυρο που αφήνουν εν αναμονή του νέου γύρου των εταιρικών αποτελεσμάτων για το 3ο τρίμηνο του 2021 κάθε μέρα που περνάει κλείνει όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα αν ο δείκτης δε δώσει σύντομα τιμές κάτω από το πολύ σημαντικό βραχυχρόνιο πεδίο στήριξης των 4385 με 4350 μονάδων να τους τραβήξει βίαια ανοδικά εγκλωβίζοντάς τους στο «ονειρικό» πτωτικό τους περιβάλλον.

Οι περισσότεροι άλλωστε αναλυτές γνωρίζουν ότι το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να είναι παγκοσμίως ιδιαίτερα  δυναμικό μιας που η πανδημία έχει λίγο τραβηχτεί από τα επιχειρηματικά και αναπτυξιακά ταμπλό και η βιομηχανική παραγωγή έχει εκτιναχτεί.

  • Διαγραμματικά τώρα όσο οι αγοραστές διατηρούν το δείκτη πάνω από το εν λόγω επίπεδο τιμών τόσο θα μαζεύουν δυνάμεις για να αρπάξουν την περιοχή των 4460 με 4480 μονάδων.

Επιβεβαιωμένο ανοδικό πέρασμα πάνω από τις 4480 μονάδες θα βάλει μπροστά τις μηχανές για ένα ανέβασμα προς το όριο των 4520 μονάδων προκαλώντας έτσι έντονη δυσαρέσκεια και αποδυνάμωση στο στρατόπεδο των Bears. Η στρατηγική περιοχή, που δεν πρέπει να περπατηθεί καθοδικά είναι αυτή που εκτείνεται από τις 4400 μονάδες από όπου διέρχεται η ανοδική γραμμή τάσης “Q” έως και την οριζόντια στήριξη των 4350 μονάδων.

Chartswar.com Homepage – Αρχική