20/9- Ο τυφώνας «Ιανός» πήρε άλλο όνομα. «Αντώνης Λιάκος»

Ο  «τυφώνας»… Λιάκος

Ο τυφώνας «Ιανός» πήρε άλλο όνομα. «Αντώνης Λιάκος», ο γνωστός ιστορικός και πρώην επικεφαλής, επί ΣΥΡΙΖΑ της επιτροπής για τις αλλαγές στην Παιδεία.

  • Η… φαεινή ιδέα που είχε να υπερασπιστεί τους εμπρηστές της Μόριας, λέγοντας πάνω – κάτω ότι κι αυτός θα έκανε το ίδιο, προκάλεσε… πολιτικό κυκλώνα.

Η ΝΔ ζήτησε τη διαγραφή του από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τον αποδοκίμασε με οργίλη ανακοίνωση χαρακτηρίζοντάς τον φανατικό, βουλευτές της ΝΔ μίλησαν για «ξέφραγο αμπέλι» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο ίδιος ο Λιάκος επανήλθε λέγοντας ότι δεν είπε ποτέ ότι θα έκαιγε τη Μόρια κι ότι αναφερόταν στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
  • Βεβαίως, ο χαμός είχε γίνει, το θέμα δεν μπορούσε να «μαζευτεί» ενώ δεν ήταν λίγοι και στον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εξοργιστεί.
  • Όχι τόσο γι’ αυτά που είπε όσο γιατί κάλυψε την επικαιρότητα κι έδωσε, όπως ισχυρίστηκαν διέξοδο διαφυγής στην κυβέρνηση.

Να σημειώσω ότι ο Αντώνης Λιάκος δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί σάλο. Λες και θέλει ο ίδιος να τραβάει τους προβολείς. Κάποτε είχε χαρακτηρίσει «μύθο» την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είπε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες.

ΒΗΜΑτοδότης