20/8- Υπάρχει μια πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία, μήπως η αγορά κάνει την υπέρβαση …

Με τον υπερβολικά χαμηλό τζίρο, μετά τη σχετική αναλαμπή της Τρίτης (περίπου 36 εκ ευρώ), να επιστρέφει (μόλις 30 εκ ευρώ), το 4 στα 4 έκανε χθες το Χ.Α., με το ΓΔ να κλείνει με οριακά κέρδη 0,36%, στις 646,27 μονάδες. Παράλληλα με νέα άνοδο 2,30% έκλεισαν και οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στις 342,77 μονάδες.

  • Και αν και όπως έχουμε γράψει, οι τόσο χαμηλοί τζίροι καθιστούν τα όποια συμπεράσματα επισφαλή. Υπάρχει μια πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία μήπως η αγορά κάνει την υπέρβαση ….

Θυμίζουμε πως ο μεγάλος στόχος είναι για το ΓΔ η παραμονή υψηλότερα των 630 – 640 μονάδων και παράλληλα η παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 330 – 335 μονάδων (είχαμε αναφερθεί στο χθεσινό μας σχόλιο). Παραμονές που ανοίγουνε την όρεξη, με ουσιαστική βελτίωση της τάσης της αγορά και με επόμενο στόχο για το ΓΔ του Χ.Α., τα επίπεδα των 680 – 690 μονάδων!!

  • Πέραν όμως του ΓΔ και του Τραπεζικού Δείκτη και σε κάτι που είναι λογικό, λόγω της υπερκάλυψης των δεικτών.

Τη δική του «μάχη» δίνει ο FTSE 25…

Ο δείκτης έκλεισε χθες στα επίπεδα των 1.549,52 μονάδων, +0,25%, με το μεγάλο στοίχημα σε αυτήν την περίπτωση να είναι η παραμονή υψηλότερα των 1.530 – 1.540 μονάδων, οριακά υψηλότερα των οποίων επέστρεψε χθες ο δείκτης, μετά μάλιστα από σχετικό χρονικό διάστημα.

  • Με βάση αυτήν την παραμονή και σε σχέση με τα όσα αναφέραμε παραπάνω, ο δείκτης αναμένεται να μπει σε ένα νέο ανοδικό trend. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το σενάριο, ο επόμενος στόχος για τον FTSE 25 είναι τα επίπεδα των 1.690  – 1.700 μονάδων, περίπου 10% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, μια άνοδος φυσικά η οποία θα συνδυαστεί με τη συνολική άνοδο του Χ.Α. μέχρι τα επίπεδα των 690 μονάδων του ΓΔ περίπου.
Αποποίηση Ευθύνης
Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου.

Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).