20/8- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις, από τον… Παρατηρητικό- No.2- Το ταμπλό έχει αλλάξει, ξύπνησε ο κόσμος

ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ: Από τα πλέον υποσχόμενα χαρτιά του Χ.Α καθαρά λόγω θεμελιωδών και προοπτικών, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτεί πρόταση εξαγοράς από ξένο πολυεθνικό όμιλο τέτοια που δεν θα μπορεί να την αρνηθεί. Αν προλάβουμε, θα σας την ξαναφρεσκάρουμε στη μνήμη σας σήμερα, αλλιώς μέσα στο σαββατοκύριακο.

  • Δεν νοείται πάντως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και να μην έχει την μετοχή της, δεν γίνεται! Σε τιμή κυριολεκτικά διατίμησης, στην αποτίμηση των 45 εκατ. ευρώ όταν με την παρούσα τάση της αγοράς θα έπρεπε να έγραφε τουλάχιστον τα 2,2000 (το ολιγότερον) με 2,4000 ευρώ.

ΠΕΡΦ: Το πρώτο βήμα προγραμματίστηκε… Split μετοχής, 3 νέες για κάθε μία παλαιά. Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε ποιός την πρωτοπαρουσίασε στο επενδυτικό κοινό, όταν δεν άνοιγε καν στο ταμπλό. Στα 2,2000 με 2,4000 ευρώ πριν 2 χρόνια. Στα 11,8500 τώρα πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά της, που θα τα ανεβάσει κι άλλο, εξυπακούεται. Ορεξη να έχουν οι φίλοι της…

ΣΚΕΤΟ ΧΤΙΚΙΟ ΟΙ ΛΕΓΑΜΕΝΕΣ και σκοτώνονται στα forum για την πάρτη τους. Ελα Θεέ και Κύριε.

ΦΙΕΡΑΤΕΞ – απάντηση: Πάρτε τους τηλέφωνο βρε παιδιά, όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο https://www.athexgroup.gr/el – παράδειγμα προς αποφυγή οι μεγαλομέτοχοι της (όπως και αυτοί των ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ, ΜΑΘΙΟΣ και μερικών ακόμη) που δεν δίνουν σεντ για την μετοχή τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φανταστείτε, ότι τους Ανεζουλάκηδες κοντεύουν να τους φτάσουν σε κ/φση οι Λαδένηδες της ΜΙΝΕΡΒΑ.

  • Η ΦΙΕΡΑ αποτιμάται σε 5 εκατ. ευρώ, με πωλήσεις άνω των 20 εκατ., καθαρή θέση 10,5 εκατ., καθαρό δανεισμό 4,4 εκατ. ευρώ και αν έδειχναν λίγο ενδιαφέρον (πχ αγορά ιδίων μετοχών) η μτχ τους άνετα θα δικαιολογούσε μία τιμή 60% υψηλότερα, ενώ αν ήθελε να συναγωνιστεί -μόνον κατά προσέγγιση- τις άλλες του κλάδου θα διαπραγματευόταν σε διπλάσια τιμή, τουλάχιστον.

ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗΔΕΣ: ΤΟ ΚΑΛΟ μαζί τους είναι ό,τι δεν θα βγουν να χώσουν χαρτιά έτσι και ασχοληθεί κανένα λομπάκι με την μετοχή. Ολα θα πάρουν – άλλωστε – σειρά.

ΚΟΥΑΛ: Πέμπτη ημέρα πτώσης και από τα 0,3200 επιστροφή στα 0,2600 ευρώ για το 100% τζογαδόρικο αυτό χαρτί, με την εταιρεία που εκπροσωπεί να εμφανίζει κύκλο εργασιών 2,9 εκατ. ευρώ το 2020, ζημίες 670.000 ευρώ, καθαρή θέση 2,8 εκατ. και κ/φση τώρα 7,1 εκατ. ευρώ. Εν αναμονή του 6μηνου της και του guidance της διοίκησης που έχει δηλώσει αισιόδοξη για την μελλοντική πορεία της, αρκεί να δούμε όμως και τα πρώτα δείγματα γραφής.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – απάντηση: Μπορεί να φαίνεται κοιμισμένη, αλλά θα την…ξυπνήσουν. Νομοτελειακά πράγματα είναι αυτά (κλισέ έκφραση, χαχαχα).

ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ παιδιά έχει αλλάξει, ξύπνησε ο κόσμος και οι περισσότεροι δεν μασάνε πλέον τον σανό που τους τάϊζαν. Να αποφεύγετε μόνον τα μπες – βγες, συνεχίστε να έχετε πίστη στις σωστές, ποιοτικές επιλογές σας και να μην ξεχνάτε ότι θα σας ανταμείψουν. Ξεχάστε τον εύκολο πλουτισμό, ενώ τζόγος (σε μετοχές που έχουν κάποια μελλοντική εξέλιξη να προσφέρουν, να υποσχεθούν) επιτρέπεται σε μικρό ποσοστό επί του χαρτοφυλακίου σας για το …ωραίο του πράγματος. Χωρίς αυτόν άλλωστε, η αγορά είναι φαγητό χωρίς αλάτι.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Οι πραγματικοί επενδυτές εδώ έκαναν την τύχη τους, κυριολεκτικά! Και ας μην κάνει κομμάτια…


  • Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο V.K.P  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.