20.4.2022- Χ.Α: Ετσι, αλλιώς κι αλλιώτικα…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Οχι τίποτα άλλο, ησυχάσαμε και από τους παραδόπιστους που μας έγραφαν… δεν βαρεθήκατε κλπ κλπ.

**

ΡΕΒΟΙΛ, Αν διαβάζει κανείς διαύγεια θα έβλεπε ότι η εταιρία έχει μπει για τα καλά στις ΑΠΕ. Έργα αγοράζονται, άδειες εγκρίνονται κλπ.  Αλλά είπαμε, η οικογένεια είναι χαμηλών τόνων.

**

MOTOR OIL: Το πετρέλαιο στα 105 και η ΜΟΗ στα 14,5000. Τι άλλο θα δούμε. Κάτσε να φτάσει στα 20, για να αρχίσουν οι επιστήμονες να γράφουν για την τιμή στόχο…

**

ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ (22/4/2020)ΕΤΕ: Για πρώτη φορά θα βάλουμε τη μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας. Από τα 1,0800 και κάτω και στην κεφαλαιοποίηση των 983 εκατ.ευρώ είναι εξαιρετική ευκαιρία για κτίσιμο θέσης με ορίζοντα το 2022.

  • Φυσικά, όπως πολλάκις σας έχουμε γράψει, επειδή οι τράπεζες είναι macro play πρέπει να έχετε το νου σας πάντα μα πάντα να χετζάρεστε. Οι τοποθετήσεις σας σε όλες τις μετοχές πρέπει να είναι σταδιακές και σε πτωτικές συνεδριάσεις. Και πάνω από όλα με μετρητά, ποτέ με μόχλευση.

**

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ να έχει την υπομονή και να αντέξει κάτω από τέτοιες συνθήκες στο να διατηρεί μετοχές για δύο ολόκληρα χρόνια και δη τραπεζικές. Οσοι την είχαν, μπράβο τους.

**

ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ να έχουν το καλύτερο 3μηνο της ιστορίας τους!! ευνοημένα από τα περιθώρια διύλισης, την ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης, τις ισοτιμίες ευρώ/δολαρίου και την αποτίμηση των αποθεμάτων…

**

INTΡAKOM – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσο νάναι, η υποχώρηση της τιμής της από τα υψηλά των 2,5000 ευρώ και μάλιστα με καθοδική κίνηση διαρκείας με αποτέλεσμα τώρα να δίνει αγώνα να κρατηθεί έστω στα επίπεδα των 1,7000 ευρώ (αποτίμηση ούτε καν 130 εκατ. ευρώ) είναι από τις μεγαλύτερες αρνητικές εκπλήξεις στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου στο τελευταίο 12μηνο, τουλάχιστον. Και αυτό γιατί είχε προηγηθεί ένα τέτοιο deal!

**

ΤΟ ΚΑΡΦΙ (από φίλο αναγνώστη το σχετικό σχόλιο): Οι εμπνευστές της θεωρίας των «Εθνικών Πρωταθλητών» που διαχειρίστηκαν τις ελληνικές τράπεζες με τις φοβερές επενδύσεις τους στα Βαλκάνια, με την διάλυση των εταιρειών επενδύσεων, είναι μέσα στο ΔΣ της ΕΧΑΕ.

  • Οπότε, τι περιμένουμε; Ταμείο απόμαχων τραπεζιτών είναι το ΔΣ αυτό. Άσχετοι τύποι με πολύ κακό βιογραφικό για την χώρα και τους θεσμούς της. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει πολύ δουλειά να κάνει. Ο φαύλος κύκλος του ΧΑ πρέπει να σπάσει και δεν είναι εύκολο.

**

  • ΙΝΤΕΑΛ: Και νέα εξαγορά, έρχονται και άλλες… Να μην τα ξαναγράφουμε…
  • ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Πολλά χρόνια μπροστά στο θέμα της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ… 19 Απριλίου και μας έδωσαν το πρώτο 3μηνο τους… Γεμάτοι αισιοδοξία και για το μέλλον. Μόνον έτσι πηγαίνει κανείς μπροστά… Αρκεί να ξέρει τι θέλει και πως θα το επιτύχει.
  • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πλαφόν και 18 ευρώ τα πρώτα, πτώση 12% στο 48ωρο τα δεύτερα…
  • Στο… +31,31% από την αρχή της χρονιάς η μετοχή της ΕΤΕ ΒΑΝΚ. Και δεν θα καεί.

**

ΕΛΤΟΝ: Για αυτήν, τι να πούμε…. Μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση των αναλυτών, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν! Ανακοινώνεις τέτοια μυθικά νούμερα και τα θάβεις, ο ίδιος! Όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι επίκεινται εξελίξεις και παντρολογήματα…

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.