20.3.2021- Χ.Α: Ο Λογικός, ο Κατάσκοπος και ο Μυστήριος!

(A) Ο Λογικός…

 • Τράπεζες: τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, δεν έχει βαρεθεί ο κόσμος να καίει λεφτά. Αποκορύφωμα, η αλητεία με την Πειραιώς και την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού από συγκεκριμένα κερδοσκοπικά sites με θέμα την τιμή της αύξησης.
Πάμε στις μετοχές τώρα:-
1. Μυτιληναίος Solid as a rock και χωρίς άλλο σχόλιο.
2. Cenergy κλείσιμο υψηλό ημέρας, υψηλό εβδομάδας, υψηλό έτους για δεύτερη συνεχή Παρασκευή. Μεθοδικό μάζεμα με σφιχτό πρώτο bid.
3. ΟΤΕ άρεσε πολύ το κλείσιμο της τελευταίας μέρας της εβδομάδας. Σε 6 μήνες θα έχει δώσει συνολικά μέρισμα-επιστροφή ~1,10€.
4. Non event το rebalancing για ΔΕΗ, Τενεργ, Βιοχάλκο. Πολύ φασαρία για το τίποτα.
5. ΜΟΗ Απίστευτη υπερκάλυψη του ομολόγου, ψήφος εμπιστοσύνης.
6. ΦΡΛΚ Μπαίνει στο κόλπο, ζεσταίνει μηχανές.
****

(Β) Ο Κατάσκοπος…

 • Δάσκαλε, Εδώ στο City, (βλέπω δεν κρατήθηκες και τα έβαλες χθες)…
CITI (1): Ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές με ισχυρή ρευστότητα και επειδή τους…ψιθύρισαν ότι υπάρχουν εταιρείες και εταιρειούλες στο ΧΑ καθαρές και με προοπτικές ανάπτυξης το σκέπτονται… Το ζήτημα είναι ποιος θα κάνει πρώτος την κίνηση.
—-
CITI (2): Φανταστείτε τώρα, να το πάρουν χαμπάρι μόνον 1-2 Funds (που ασχολούνται με το SuperSmallCap) και να αρχίσουν το “σκάλισμα”.
—-
CITI (3): Αραγε, πως να νοιώθουν οι διαχειριστές (έστω αυτοί οι λίγοι) που ρευστοποιούσαν  ΔΕΗ και αγόραζαν ΠΕΙΡΑΙΩΣ; Δεν τους λυπάμαι πάντως, γιατί από την ΔΕΗ έβγαλαν και για τους κληρονόμους των απογόνων τους…

****

(Γ) Και ο… Μυστήριος!

 • Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε για το ό,τι κάνουμε και ό,τι λέμε φέρουμε μία ευθύνη. Αλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, ανάλογα με την θέση και το κύρος των λεγομένων του και του πως επηρεάζει τα γεγονότα.
Έτσι και και εγώ σαν… Μυστήριος οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες και να ομολογήσω το λάθος μου, την λάθος εκτίμηση που κάναμε, τις λάθος πληροφορίες που μπορεί να είχαμε, στη λάθος λογική που χρησιμοποιήσαμε για να λύσουμε το γρίφο της αύξησης της Πειραιώς.
 • Το ίδιο θα έπρεπε να είχε κάνει όμως ο Χρήστος Μεγάλου ο Υφυπουργός Οικονομικών ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός, δηλ. να  ζητήσουν συγνώμη από όλους τους Έλληνες φορολογούμενους γιατί για άλλη μία φορά ο λαός θα πληρώσει ακριβά, οι μικρομέτοχοι θα χάσουν σχεδόν όλα τα λεφτά τους και οι μεγαλομέτοχοι που έχουνε λεφτά και αντέχουν θα  βάλουν πολλά για να βγάλουν πολλά.
Πώς είναι δυνατόν να είσαι εσύ ceο σε μία εταιρεία και να βγάζεις σχέδιο αναδιοργάνωσης να πανηγυρίζεις και στο τέλος η εταιρεία σου για αυτήν  την οποία λες όλα αυτά τα σχέδια να γράφει μηδέν και να την αποτιμας   μηδέν μέσα σε ένα λεπτό;;(!!!!)
 • Πιστεύαμε, ότι το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας δεν θα επέτρεπε να χάσει και τα τελευταία λεφτά που είχε και κατά επέκταση τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου κ.α. Δεν περιμέναμε ποτέ από μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει ανακεφαλαιοποίηση τύπου Τσίπρα 2015!! Και όχι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να δώσει αξία και πνοή στην εταιρεία.
Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο πάνω σε αυτό το θέμα, παρά μόνο μία συγγνώμη σε όλους τους αναγνώστες μας.
————
 • Στα δικά μας τώρα
Η αγορά από εβδομάδα θα θα φορέσει πάλι το ανοδικό της φόρεμα μιας και στην Πειραιώς με σημερινές τιμές το book building ευελπιστούμε να είναι από 0.25 μέχρι 0.35. Αρα η Πειραιώς να σταθεροποιείται στα 0.45 με 0.55 και να δούμε ένα καλό come back με τα αποτελέσματα της Αλφα και αργότερα της Εθνικής. Με τις τράπεζες να γράφουν νέα υψηλά περιόδου, εκτός φυσικά της Πειραιώς.
 • Άριστη συμπεριφορά από τον ΟΤΕ, όπου για άλλη μία φορά θα πούμε ότι είναι η καλύτερη εταιρία στο χρηματιστήριο και σίγουρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει.
Μας αρέσουν πολύ τα Πλαστικά Θράκης, νομίζω ότι όμιλος Βιοχάλκο έχει μπει στη φάση του του δυνατού turnaround με οδηγό του την CENERGY. Και από τους πιο μικρές ενδιαφέρον πλέον εμφανίζουν Ιντρακόμ και Ιντρακάτ όπου ενδεχομένως να τις δούμε πολύ ψηλότερα από τα υψηλά 52 εβδομάδων.
 • Μας αρέσει πολύ το Jumbo, δεν μας αρέσει ο ΟΠΑΠ, δεν μας αρέσει η ΔΕΗ, μας αρέσει η Motor Oil, δεν μας αρέσουν τα ΕΛΠΕ. Mας αρέσει η OTOEΛ, μας αρέσει η ΕΥΔΑΠ. Αυτά για την ώρα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.