(20/10) Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Γεμίστε τα ρεζερβουάρ, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας

  • Γεμίστε τα ρεζερβουάρ, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας

Ι(1): Σαν να άρχισε να δείχνει τις διαθέσεις της η εκ των τριών ΙΝ τα πλείστα υποσχόμενη, όπως φάνηκε στο ταμπλό (+6,86%) και όπως σας την παρουσίασε ο κατακόκκινος μ/μ, αφήνοντας τους αιώνια παντογνώστες αγκαλιά με τις κατινιές τους.
  • Ι(2): Ένα άλλο Ι μας έχει …αρρωστήσει τον τελευταίο (και όχι μόνο) καιρό. Ζορίζεται να περάσει την περιοχή των 1,90€ και επιστρέφει κοντά στα 20 λεπτά χαμηλότερα. Για να δούμε μήπως το προσπαθήσει και πάλι. Την… υγειά μας να έχουμε, και όλα γίνονται.

Ι(3): Εγκρίθηκε με… δικτατορικό ποσοστό η αύξηση από τη ΓΣ. Την τιμή αναμένουμε, με τα μηνύματα να είναι αρκετά ελπιδοφόρα. Όχι, δεν κάναμε λάθος, απλά το Δ θα δώσει τη θέση του στο Ι.

  • ΜΕΝΤΙ: Ο κανόνας μετά από τα αποτελέσματα του εξαμήνου ήταν: Θετικά μεγέθη (προφανώς αναμενόμενα), αλλά πτώση τιμών. Η Medicon αποτελεί μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις και εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τα εξαιρετικά της αποτελέσματα


ΠΕΡΦ: Τα συνηθισμένα εσχάτως  παιχνιδάκια προς το τέλος της συνεδρίασης δεν τα είδαμε χθες και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας. Μην ξεχνάτε ότι αναμένεται σύντομα το split, οπότε αποφασίστε έγκαιρα την τακτική που θα ακολουθήσετε.


  • ΕΛΤΟΝ: Παρά τα άκρως θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, δεν ακολουθεί την πορεία που θα αναλογούσε σε αυτά. Χθες πάντως έκαναν έστω και χαμηλά για πρώτη φορά μετά από αρκετό χρονικό διάστημα έντονη την παρουσία τους οι αγοραστές, που ζητούσαν μάλιστα πάνω από 5 χιλιάδες κομμάτια στο κλείσιμο

ΜΟΗ: Ανεβαίνει το πετρέλαιο, ανεβαίνουν τα περιθώρια, «ανοίγει» και η Διώρυγα, άριστες οι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής πορείας. Γεμίστε τα ρεζερβουάρ, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας (και όχι μόνον για την αφεντιά της).

  • ΜΥΤΙΛ: Με τη μετοχή στο χαρτοφυλάκιό σας κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια, δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε τον ψυχολόγο για την καταπολέμηση του άγχους σας, ούτε να καταφεύγετε σε … βαλεριάνες και μελατονίνες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με την Eurobank να έχει την καλύτερη εικόνα τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν μετά από καιρό να βαδίζουν σε ανοδικό μονοπάτι. Παραμένουν υψηλές και οι προβλέψεις σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας, οπότε αντιλαμβάνεστε…

  • Χθες μάλιστα είχαμε και την επικαιροποίηση της έκθεσης της Commerzbank, που εκτίμησε ότι το ΑΕΠ το 2021 θα αυξηθεί κατά 11,4%, 1% μεν λιγότερο από προηγούμενη εκτίμησή της, αλλά 5,5 ολόκληρες μονάδες πάνω από τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης.

KΡΙ ΚΡΙ: Χωρίς σχόλια… Σε απόσταση μόλις 6% από τα ιστορικά υψηλά του.


  • ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μπράβο της και μάλιστα διπλό. Και γιατί δεν θα περιμένουμε το 2022 περί τον Απρίλιο για να μάθουμε πως πήγε στο τρίτο τρίμηνο(!!), αλλά και για τα εξαιρετικά αυξημένα μεγέθη της.


  • Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Και σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.