21/1/2022- Χ.Α: Σφηνάκια από τον ΟΑΚ- 60 χρόνια η ίδια καραμέλα

Κρυπτονομίσματα, η μεγάλη πλάκα είναι πως κάθε τόσο μας πετάνε και καποιο ονομα που εκανε 1000% αλλα ξεχνανε τα δεκάδες που μηδενιζουν καθημερινά. Η τακτική γνωστή. Μολις πιασουμε το δεκατο του λεπτου, το ανταλλακτηριο αποσυρει την διαπραγματευση του και αφου δεν κανει πλεον καμια πραξη ξαφνικά χανετε από τον πλανητη των πιθήκων. Και σας το γράφει καποιος που εχει βγαλει χρηματα από τα virtual νομισματα… 

Τύμπανα πολέμου στην Ευρώπη. Καλα τώρα, ειλικρινα πιστευει καποιος ότι Ρωσια και Νατο θα πανε σε πολεμο; Με τι προοπτικες;  Να κερδισει ο δυνατοτερος; 60 χρόνια η ιδια καραμέλα. Βρισκουμε μια αφορμή, σπερνουμε τον πανικο, ανεβαινει το πετρελαιο, πεφτουν τα χρηματιστήρια και μετα η σιωπη και όλα καλα.

  • Φυσικα, χρηματιστηριακά ο κινδυνος υπαρκτός. Γιατι αν σκασει εκει, θα προκύψει κανα -15% στην Ευρώπη, ενώ εδώ να δειτε τι θα γινει. Να βγουν μετα οι μέγα θεσμικοι μας, που μας λεγανε ότι αυτοι τρέξανε τις τράπεζες, να μας πουν πως θα τις συγκρατήσουν. Α, ξεχασα. Ολοι πουλημένοι θα είναι στην βουτια, αν φυσικά αυτή έρθει.

ΙΝΚΑΤ, τα οσα διαβάζω περι της ΑΜΚ είναι αστεία. Ο Κούτρας που είναι το γατόνι του κατασκευαστικού κλάδου θα «συμμετέχει » με μικρό αριθμό… Ο Σουρέτης και ο Θοδωρίδης με μικρότερο από όσο τους αναλογεί. 

  • Και ετσι θα μπορέσει να μπει και κανάς θεσμικός. Βρε τι μας λέτε… Δηλαδη, όσοι διοικείται την εταιρία δεν θα μπείτε. Θα μπει μεσα στο μετοχικό κεφαλαιο η Hochtief ή γενικά δεν μπαινετε, μπας και δοθεί η ευκαιρία σε καναν αλλο; ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ… 

INLOT, και μιας και πιασαμε τον ομιλο η εξωομιλικη τι θα κάνει τελικα; Καμια ενημέρωση; Πήραμε την εγκριση; 

INTKA, καλα την συμπεριφορα της στο ταμπλο να μην την σχολιάσω. Πετάει ο κάθε πικραμένος και η μαμα με το ταμειο γεματο σερνεται… 

ΠΑΙΡ, κάθε μέρα πιο ψηλα και εσεις ξέρετε τον λογο. Τεχνική αναλυση εβγαλε ο άλλος και την προσδιορίζει στο 1.5 ? οκ. Αναμένουμε. 

ΒΙΟΤ, και εδώ πετάμε αλλα τον λογο ακόμα δεν τον ξέρουμε. Το ψαξιμο συνεχίζετε. 

ΔΕΗ, αθλια η εικόνα της κατω και από την ΑΜΚ με πανω από 1.5 δισ.ευρω να θελουν τον Νοεμβριο να τοποθετηθούν και να μην μπορουν. Τώρα στο 8.9 δεν εμεινε ουτε χρημα για ενοικιο ξαφνικα.

  • ισολογισμός φυσικα είμαι σιγουρος ότι θα πετάει για το 2021. Μαθαινω ότι περασε μεχρι και o Mastersef Πετρετζίκης να δώσει οδηγίες. Παντως από μαγειρική ο τελευταίος είναι άψογος. Κάτι σουφλε αμαρτία σκετη, να είναι καλα το παιδι. 

ΠΕΙΡ, εξαγορασε λεει την εταιρία ακινήτων TrastorΠαλαιές οι σχέσεις μετάξυ Πειραιως και Τrastor και μετόχων της. Παιρνει μια μικρη Γριβαλια. Οκ… Παω πάσο. 

ΑΛΦΑΑΣΤΑΚ, το δίδυμο που τα σπάει. Η Πρώτη εχει το 92% της δευτερης η οποία δευτερη δεν ξέρει τι εχει, αλλα το χειροτερο δεν ξέρει τι να κάνει με οσα εχει. Και οι μικρομέτοχοι της δευτερης δεν ξερουν τι να κανουν με αυτές που εχουν, μιας και η εταιρια θα επρεπε να αποτιμαται στα 14-16 ευρω και στο ταμπλό στα 9 δεν κανει κομματι. Τι άλλο να πω… Παιδια εσεις στην ΑΛΦΑ δεν θελετε μια μικρή γριβάλια; 

Φιλικα

ΟΑΚ


Σ.Σ μ/μ: 
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.