20.01.2021- Το πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου

 • ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

More than 191,500 American flags have been planted on DC’s National Mall. They represent the Americans who can’t attend Joe Biden’s inauguration due to the pandemic as well as heightened security concerns after this month’s insurrection at the US Capitol. cnn.it/3qEnw6e

Εικόνα

Εικόνα

 • Την κόρη μου, με Proficiency και Β2 στα Γαλλικά, την βλέπω να εξελίσσεται σε serial killer. Η δε αδερφή μου, με Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και καθηγήτρια στα Ιταλικά, λογικά, πρέπει να κλείνει συμβόλαια θανάτου.
 • Πέφτουμε από τα σύννεφα.
  15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του Δημ. Κουφοντίνα | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr Κείμενο υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσαν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | συριζα, βουλευτές, υπογραφές, μέλη ΣΥΡΙΖΑ, 17 Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας

Φοιτητές του ΑΠΘ καλούν σε δράση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

 • «Η ξεκάθαρη καταδίκη αυτών των αποτρόπαιων γεγονότων από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες είναι αυτονόητη», αναφέρουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους
Φοιτητές του ΑΠΘ καλούν σε δράση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις | tovima.gr
 • «Η ξεκάθαρη καταδίκη αυτών των αποτρόπαιων γεγονότων από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες είναι αυτονόητη», αναφέρουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις, η ψυχολογική και συναισθηματική βία που φτάνει ακόμα και στη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους που δουλεύουν, σπουδάζουν, ψυχαγωγούνται, ζουν οι γυναίκες δεν αναπτύσσονται σε κοινωνικό κενό».

Ζητούν, δε «να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών», τη «χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών» και «ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς»

 • Η φοιτητική παράταξη καλεί σε σιωπηρή διαμαρτυρία με τίτλο «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών! ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ , ΜΙΑ ΦΩΝΗ» την Παρασκευή 22/1 στις 12.00 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

****

 • Η φορολόγηση της φιλανθρωπίας
Η φορολόγηση της φιλανθρωπίας
 • Ενώ όμως δίνουμε φορολογικά κίνητρα σε ξένους για να επενδύσουν στη χώρα μας, έχουμε θεσπίσει αντικίνητρα στη διάθεση δωρεών για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είτε αυτές προέρχονται από Ελληνες είτε από το εξωτερικό.

Αναφέρομαι στην πολύ στενή ερμηνεία που δίνουν οι Αρχές στον ν. 4174/2013, άρθρο 2. Θα το εξηγήσω απλά. Ας πούμε ότι κάποιος δωρίζει σε ορφανοτροφείο –ή σε άλλο ευαγές ίδρυμα– ένα ποσό ώστε το ίδρυμα να συντηρείται από το έσοδο που δημιουργεί η διαχείριση του ποσού αυτού.

 • Στα περισσότερα κράτη, νομίζω παντού, τα έσοδα από τέτοιες δωρεές απαλλάσσονται τελείως από φορολογία. Εδώ, αντίθετα, φορολογούνται σαν έσοδα από κερδοσκοπική δραστηριότητα, μέχρι πρόσφατα με 29% και τώρα με 24%. Ο ανάλογος συντελεστής για ιδιώτες είναι το 14%.

Δηλαδή, το κράτος αφαιρεί το ένα τέταρτο των εσόδων του φιλανθρωπικού ιδρύματος από την πηγή αυτή, ερμηνεύοντας ότι το προϊόν της διαχείρισης της δωρεάς είναι κερδοσκοπική δραστηριότητα, παρ’ όλο που το προϊόν αυτό διατίθεται άμεσα για τη λειτουργία της φιλανθρωπικής αποστολής του ιδρύματος. Είναι τερατώδες αλλά και κουτό.

Θα αντιπαρέλθω το γεγονός ότι η διαχείριση των ιδρυμάτων στα οποία αναφέρομαι εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, που είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται για άσκηση κερδοσκοπικής δραστηριότητας. Ούτε θα αναφερθώ στο ότι υπάρχουν κρατικές εγκύκλιοι που ορίζουν ότι μη κερδοσκοπικές κοινωφελείς οντότητες πρέπει να διευκολύνονται στην πραγματοποίηση του έργου τους. Αυτά κακώς δεν τα λαμβάνει υπ’ όψιν η φορολογική αρχή, αλλά ας μη ζητάμε πολλά.

 • Ομως, η στενή και στενόμυαλη ερμηνεία είναι και αντιοικονομική. Η φιλανθρωπία στην Ελλάδα σηκώνει ένα μεγάλο μέρος του βάρους της κοινωνικής φροντίδας, ιδίως σε εξειδικευμένους τομείς, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά., που το κράτος δεν προλαβαίνει. Αποθαρρύνει τώρα το σύστημα τις δωρεές εκεί ή τις διώχνει στο εξωτερικό, γιατί μεγάλη εν δυνάμει πηγή δωρεών είναι ο απόδημος Ελληνισμός και ο εφοπλισμός.

Στερεί έτσι η φορολογική μεταχείριση τη χώρα από έναν σημαντικό πόρο που θα βοηθούσε την κοινωνική πρόνοια αλλά και την οικονομία γενικότερα γιατί τα χρήματα θα ξοδεύονταν εδώ. Επίσης, η φορολογία, όπως εφαρμόζεται, οδηγεί μεγάλα ισχυρά ιδρύματα να εγκαταστήσουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος. Τα ιδρύματα με έδρα την Ελλάδα αναγκάζονται να κάνουν διαχείριση με γνώμονα την αποφυγή φορολογίας και όχι την καλύτερη απόδοση.

 • Σε περιόδους όπως η τωρινή, που τα επιτόκια σε ασφαλείς επενδύσεις είναι μηδαμινά, η υψηλή φορολογία μπορεί να ωθήσει ιδρύματα σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου για να μπορέσουν να καλύψουν τις κατά κανόνα ανελαστικές δαπάνες τους. Στις προηγμένες οικονομίες οι περιουσίες των ιδρυμάτων σε κινητές αξίες αποτελούν έναν από τους κύριους τροφοδότες της κεφαλαιαγοράς, εδώ απουσιάζουν.

Πέρα από το ηθικό επιχείρημα, αυτοί είναι μερικοί από τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους το κράτος θα έπρεπε να ενθαρρύνει αντί να τιμωρεί τις δωρεές προς φιλανθρωπικά ιδρύματα. Θα ήταν, τέλος, ενδιαφέρον να ξέρουμε πόσα χρήματα μαζεύει το κράτος από την πηγή αυτή.

 • Στοιχηματίζω ότι το ποσό δεν είναι σημαντικό, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το όφελος που θα προέκυπτε από ένα καθεστώς που θα ενθάρρυνε τις δωρεές. Θέλω να πιστεύω ότι η τωρινή ερμηνεία του ν. 4174 οφείλεται σε υπερβολικό δημοσιοϋπαλληλικό ζήλο και όχι σε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μέσα στις άλλες της ασχολίες, η κυβέρνηση θα έπρεπε να μελετήσει το πρόβλημα, η λύση του οποίου θα της ήταν και πολιτικά ωφέλιμη.


Καλόγριες των Καλαβρύτων, δεν θέλουν το φως μας!! Του Γιώργου Κράλογλου

Σε “ομηρία” ο σημαντικός για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος “Δυτικός Διάδρομος”, λέει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Και μπράβο στην ανοικτή της τοποθέτηση. Η αστεία αυτή ιστορία έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί “ακτινογραφεί” άλλη μια εικόνα της κανονικότητάς μας… Αρκεί να μην αρνηθούμε να κοιτάξουμε κατάματα την κατάντια που φέραμε στη χώρα και ως κοινωνικές ομάδες.

 • Ομάδες που (ηθελημένα ή όχι) σιγοντάρισαν την πολιτική και την αριστερή κομματική πολεμική, στη βιομηχανία, τις επενδύσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις κρατικές υποδομές για προσέλκυση επενδύσεων.

Διαβάζω στην ιστοσελίδα της ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ, για την οπτική όχληση που έχουν προκαλέσει, στις μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων, δυο πυλώνες της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV (Δυτικός Διάδρομος) καθώς και για τις αντιδράσεις τους, που έχουν σαν αποτέλεσμα να φρακάρει όλο το έργο και το πρόγραμμα.

 • Πρόκειται για σημαντικότατο έργο του ΑΔΜΗΕ, απόλυτα κρίσιμο, για την ευστάθεια και την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας. Ποιος νοιάζεται όμως…

Αποτέλεσμα (τονίζεται στην καταγγελία) είναι να παραμένουν ανενεργές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Πελοποννήσου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η κατασκευή του “Δυτικού Διαδρόμου” έγινε σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την έγκριση του αρμόδιου Δασαρχείου (!!!)

 • Και πάμε στις συνέπειες, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Πρώτον όσο η συγκεκριμένη Γραμμή Μεταφοράς βρίσκεται εκτός λειτουργίας το Δημόσιο χάνει έσοδα.

 • Δεύτερον σημαντικές είναι οι απώλειες αφενός για τη ΔΕΗ που λειτουργεί τη μονάδα Φ.Α. της Μεγαλόπολης σε χαμηλή ισχύ (και όχι στην πλήρη ισχύ των 850 MW) και αφετέρου για τις επενδύσεις Α.Π.Ε. που σχεδιάστηκαν και βρίσκονται σε “αναμονή”.

Τρίτο η συνεχιζόμενη ρευστότητα θέτει σε κίνδυνο και υπονομεύει διαρκώς (όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου) την εφαρμογή του target model στην εγχώρια αγορά ενέργειας.

 • Τέταρτο οι καθυστερήσεις προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις κι ένα κόστος σημαντικά δυσανάλογο από την υποτιθέμενη οπτική όχληση δύο πυλώνων που βρίσκονται σε απόσταση 470 μέτρων από την Ιερά Μονή. Όταν, σε όλο τον κόσμο τα δίκτυα Μεταφοράς δεν είναι… αόρατα!

Πέμπτο σε κάθε περίπτωση, η επιβάρυνση των καταναλωτών και η απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο δεν μπορούν να αγνοηθούν.

 • Έκτο (σ.σ. προσέξτε το αυτό) εξαιτίας της επίμονης χρήσης ενδίκων μέσων από τις μοναχές ωφελούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Και η (ορθότατη) δημόσια καταγγελία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταλήγει “…κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τόσο στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης αλλά πολύ περισσότερο στη Δυτική Μακεδονία είχαμε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και μετεγκαταστάσεις ολόκληρων οικισμών και χιλιάδων κατοίκων για “λόγους δημοσίου συμφέροντος”. Και δεν είναι σχήμα λόγου ότι αρκετά χωριά “σβήστηκαν” από τον χάρτη!”

 • Επίκεντρο της “εκστρατείας”, από τις μοναχές της Μονής των Αγίων Θεοδώρων των Καλαβρύτων, είναι δύο πυλώνες της γραμμής μεταφοράς ρεύματος (σε απόσταση 470 μέτρων από το μοναστήρι), που τους κόβουν την θέα (!!!)

Και το αποτέλεσμα, “…εξαιτίας της επίμονης χρήσης ενδίκων μέσων από τις μοναχές να ωφελούνται συγκεκριμένα συμφέροντα (αναφέρει – ξεκάθαρα, στην ιστοσελίδα της, – η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).

 • Που βρίσκουν έδαφος για να καλλιεργούνται όλα αυτά για δεκαετίες στην Ελλάδα.

Στη γνωστή αρρυθμία λειτουργίας της δικαιοσύνης που (όπως καταγγέλλουν δεκάδες ξένοι και ντόπιοι επενδυτές εδώ και 40 χρόνια) έχει καταντήσει να είναι βασική τροχοπέδη των επενδύσεων.

 • Στο γνωστό “κόλπο”, παραπομπής στη δικαιοσύνη της οποιαδήποτε επένδυσης από “ενοικιαζόμενους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής”.

Γιατί έτσι και παραπέμψεις στη δικαιοσύνη επένδυση, η απόφαση για να παρθεί και να καθαρογραφεί… θέλει μια 10ετία τουλάχιστον. Και στα 10 χρόνια, ο αντίπαλός σου επενδυτής θα έχει βαρεθεί και θα φύγει από την Ελλάδα . Έχει συμβεί άλλωστε και με άλλες 150 περιπτώσεις, κατά τη μεταπολίτευση.

 • Σκεφτείτε τώρα εσείς τη λύση του αύριο στην οικονομία, αν χαθούν (μετά τις βιομηχανικές) και οι ενεργειακές επενδύσεις ή οι υποδομές για ενεργειακές και άλλες επενδύσεις (οι μόνες που ελπίζουμε, μετά την 30ετή αποεπένδυση).

Σημειώστε δε πως στο ίδιο κουβάρι, τυλίχθηκε και η εκκρεμότητα της, αξεπέραστης, ανάγκης για χαμηλό ενεργειακό κόστος στην παραγωγή. Στην όποια παραγωγή. Ανάγκη που έχει αναγνωρίσει η κυβέρνηση και αναμένεται δείγμα γραφής. Γιατί η τακτοποίηση του θα συνδεθεί και με (πιθανή) νέα εκβιομηχάνιση της χώρας.

george.kraloglou@capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ κάτω από το άρθρο του εξαιρετικού Γ.Κ

 • Για τη θέα ομιλούν οι καλόγριες. Σιγά μην καταπατούσε κοτζάμ ΔΕΗ αλλουνού έκταση.
  Κι ας μην πιάσουμε τη συζήτηση περί ιδιοκτησίας των μονών τώρα.
 • Τα περισσότερα αυτά έγκλειστα άτομα μάλλον έχουν κάποιου είδους ψυχοπαθεια και πολύ πιθανόν μια ζήλια η μίσος προς τους έξω από τον αναχρονιστικό προβληματικό μικρόκοσμο τους κανονικούς ανθρώπους
 • Με μια γερή δωρεά στο μοναστήρι, δεν θα δουν το φως το αληθινό; Είχαμε τις οικολογριες, έχουμε και τις καλόγριες. Άντε να βγει και καμια καντηλαναφτρα να ολοκληρωθεί το τσίρκο.
 • να κοψουνε το ρευμα στις καλογριες και τοτε θα τις φωτισει ο θεος
 • Φαιδρό μεν, αλλά δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω το δίκαιο  των Μοναχών. Θα τους κρύβουν την θέα των επουρανίων αγγέλων – άσε που μπορεί να μπλέξουν και τα φτερά τους…


Χάλασε ο κόσμος από την είδηση για τη σεξουαλική παρενόχληση της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα του αθλητισμού. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το θύμα είναι μια λαμπερή ολυμπιονίκης, όχι μία τυχαία γυναίκα. Παίζει ρόλο αυτό.  

 • Η Μπεκατώρου δεν είναι υπάλληλος σούπερ μάρκετ, μία απλή εργάτρια, άγνωστη νεαρή ηθοποιός ή τραγουδίστρια. Τέλος πάντων κάποια από τις εκατοντάδες, υποθέτω, απλές γυναίκες που έπεσαν θύματα παρενόχλησης, αλλά  δεν βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν τους βιαστές τους ή τους κατήγγειλαν χωρίς να καταφέρουν η κάθε μία για τους διάφορους της λόγους να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος, δηλαδή να οδηγήσουν τους ένοχους  στο εδώλιο. Κι αυτό γιατί  ήταν μόνες, ανώνυμες, άρα αδύναμες.  
Η υπόθεση της Μπεκατώρου είναι διαφορετική.  Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δημόσια καταγγελία από ένα λαμπερό πρόσωπο. Μία καταγγελία που προκαλεί σεισμό, αφυπνίζει συνειδήσεις, κατονομάζει ενόχους και ξεσηκώνει κύμα συμπαράστασης. Και το πετυχαίνει γιατί εφαρμόζει έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, τη μαγική συνταγή. Ενώ άλλες… 
 • Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε μία ιστορία που θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί κλασική περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης και ως προς την πλοκή, αλλά και ως προς την κατάληξη της. Μία ιστορία πατέντα της ατιμωρησίας που απολαμβάνουν οι βιαστές συνειδήσεων ακριβώς γιατί τα θύματα επιμένουν στη σιωπή τους.  

Η γυναίκα που υπέστη την σεξουαλική παρενόχληση ήταν 35 χρονών, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, άγαμη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, αρκετά εμφανίσιμη, η οποία στην προσπάθειά της να εργασθεί για να μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά της, έπιασε δουλειά σε καφενείο –ψησταριά, χωρίς τήρηση ωραρίου και με την στοιχειώδη αμοιβή.

 • Ο εργοδότης της (άνδρας 55 περίπου ετών, έγγαμος και με δύο ενήλικα παιδιά και μία σύζυγο που δεν ασχολήθηκε ποτέ με την δουλειά του συζύγου της, όπου εμφανιζόταν πολύ σπάνια) είπε πως αν θέλει να κερδίσει περισσότερα χρήματα για να εξασφαλίσει και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά της θα πρέπει να εργάζεται και τις βραδινές ώρες.

Η ομογενής η οποία είχε ανάγκη τα χρήματα δέχθηκε και ζήτησε από την  μητέρα της να φροντίζει τα παιδιά για να μην είναι μόνα στο σπίτι. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε σε πολύ νορμάλ συνθήκες, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες το αφεντικό της ζητούσε να παραμένει όλο και περισσότερες ώρες προφασιζόμενος ότι θα πρέπει μετά το κλείσιμο του μαγαζιού να καθαρίσουν για να είναι έτοιμο την επόμενη ημέρα. Η γυναίκα δεν αντέδρασε στην αρχή.

 • Στην συνέχεια άρχισαν οι κολακείες, τονίζοντάς της πάντα πόσο όμορφη και εργατική είναι. Η γυναίκα πάντα τυπική, προσπαθούσε να μην δώσει αφορμές για κάτι παραπάνω. Στη συνέχεια ο εργοδότης έγινε πιο πιεστικός μη δίνοντας και πολλά περιθώρια να αντιδράσει αφού την απειλούσε συνεχώς πως θα την διώξει. Εκείνη στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί από την όλη κατάσταση επιχείρησε να ενημερώσει την σύζυγο του, αλλά κατηγορήθηκε ότι η ίδια ήταν υπαίτια της δυσάρεστης σ’ αυτήν ιστορίας.

Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, καθώς από την μία χρειαζόταν τα χρήματα για να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά της, από την άλλη δεν ήθελε να μαθευτεί το γεγονός γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις του περίγυρού της.

 • Έτσι για αρκετό διάστημα παρά τις άμυνες της, ο εργοδότης δεν σταμάτησε την παρενόχληση… Ώσπου αποφάσισε να παραιτηθεί για να γλιτώσει. Κι αν κατήγγειλε  το γεγονός, το έκανε μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ένα πενιχρό επίδομα για τα παιδιά της όσο καιρό θα έμενε άνεργη…


TITIBIΣMATA

 • Συγνώμη αν σας χαλάω την διάθεση ενώ είστε δίπλα στο τζάκι με το κρασάκι σας, αλλά γνωρίζετε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν serial killers τι κάνετε γι αυτό; ΠΙΣΩ ΣΤΟ 3%
Εικόνα

****

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Τι διαολο φανταρος ειναι κ μαζευει φυλακές ;

Εικόνα

 • Στην αγορά βιβλίου του Ιράκ, οι βιβλιοπώλες αφήνουν Τα βιβλία έξω από τα μαγαζιά τους μέρα νύχτα, γιατί οι Ιρακινοί λένε ότι εκείνος που διαβάζει δεν κλέβει και εκείνος που κλέβει δεν διαβάζει.
 • Έχουμε όλα τα άλλα, έχουμε και τα μ@@νόπανα των ΜΚΟ να μας πλασάρουν φωτογραφίες από το Λίβανο 2013 για να μας προσβάλλουν για την ανθρωπιά μας.. Την νοημοσύνη μας προσβαλετε μόνο, χαφιέδες μισέλληνες
  Παράθεση Tweet
  ·Συγνώμη αν σας χαλάω την διάθεση ενώ είστε δίπλα στο τζάκι με το κρασάκι σας αλλά γνωρίζετε ότι στο Καρά Τεπέ υπάρχουν άνθρωποι κ αν ναι τι κάνετε γι αυτό; Και πάλι συγνώμη, συνεχίστε ανθρωπάκια…

  Εικόνα


 • Στάθης Καλύβας κατά αδελφού Τζανακόπουλου: Ασυγχώρητο να απολαμβάνεις προνόμια Οξφόρδης και να δίνεις αγώνα για μπάχαλο

Στάθης Καλύβας κατά αδελφού Τζανακόπουλου: Ασυγχώρητο να απολαμβάνεις προνόμια Οξφόρδης και να… Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το Υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία των ΑΕΙ και ειδικά για το σχέδιο που αφορά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των πανεπιστημίων με τη δημιουργία…iefimerida.gr


Αδιανόητο: Μουσουλμάνος απήγαγε, βίασε και ήθελε να παντρευτεί 12χρονη Χριστιανή. Ο 45χρονος κρατούσε αλυσοδεμένη επί 5 μήνες τη 12χρονη σε στάβλο στο Πακιστάν. ΖΩΑ στην ψυχή και το σώμα.
Αδιανόητο: Μουσουλμάνος απήγαγε, βίασε και ήθελε να παντρευτεί 12χρονη Χριστιανή
 • Το 12χρονο κορίτσι έζησε τη φρίκη για τουλάχιστον πέντε μήνες στα χέρια του 45χρονου Μουσουλμάνου.newsbomb.gr

  Αυτή η σύννομη (βλ. Συνθήκη Λωζάνης) εύλογη και καίρια απαίτηση του κ. Δένδια έπρεπε να έχει τεθεί από το ελληνικό κράτος πολλές δεκαετίες πριν, προτού δηλ. εκριζωθούν ουσιαστικά οι γηγενείς ελληνικές κοινότητες της Ίμβρου, της Τενέδου και της Βασιλεύουσας!


Τέλος εποχής για τους βαρώνους του Ιντερνετ.

Οικονομική ασυδοσία

Με εξαίρεση την Κίνα και ελάχιστες άλλες χώρες του κόσμου, οι περίφημες GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft) κυριαρχούν συντριπτικά στον κυβερνοχώρο. Το γεγονός ότι ελάχιστες αμερικανικές πολυεθνικές μονοπωλούν τον πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο χώρο της παγκόσμιας οικονομίας, από τον οποίο εξαρτώνται άμεσα κρίσιμες κρατικές υποδομές, αποτελεί καιρό τώρα πηγή ανησυχίας.

 • Το ενδεχόμενο να επιβληθεί σε αυτές τις εταιρείες αντι-τραστ νομοθεσία, όπως εκείνες που επέβαλαν στο παρελθόν το σπάσιμο γιγαντιαίων μονοπωλίων, σαν τη Standard Oil και την AT&T, έχει ήδη τεθεί στην ημερήσια διάταξη στις ΗΠΑ. Η πίεση ενισχύεται λόγω των μυθικών κερδών που αποκομίζουν οι εν λόγω εταιρείες στην εποχή της πανδημίας, όταν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας απειλείται με οικονομικό αφανισμό.

Λίγους μήνες μετά την έκρηξη της πανδημίας και τα lockdowns στις ΗΠΑ, οι πέντε GAFAM έφτασαν να αντιπροσωπεύουν το 20% της αξίας των 500 μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων, που περιλαμβάνονται στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500. Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται από καιρό σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ για την επιβολή φορολογίας στις GAFAM και τίποτα δεν δείχνει ότι η αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο θα λύσει αυτομάτως το πρόβλημα.

 • Η Γαλλία δίνει στον εαυτό της περιθώριο μέχρι το καλοκαίρι για να πείσει τον Μπάιντεν να στηρίξει την υιοθέτηση διεθνούς φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις του Διαδικτύου, δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρινό Λε Μερ. Το θέμα ήδη συζητείται στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, αλλά για την ώρα προσκρούει στις αμερικανικές αντιρρήσεις.
Τέλος εποχής για τους «βαρώνους» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Ηταν η 11η Σεπτεμβρίου του κυβερνοχώρου». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε, σε άρθρο του στη γαλλική Le Figaro, ο Τιερί Μπρετόν τα πρωτοφανή γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. kathimerini.gr


ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ