(2)- Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα (5/11)

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ με την αξία των συναλλαγών στα 27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,2 εκατ. αφορούν τις μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ άλλα 5,2 εκατ. ευρώ τις 4 Συστημικές. Οπότε, για τις υπόλοιπες 150 περίπου μετοχές περισσεύουν… 7,6 εκατ. ευρώ!!
 • ΑΛΛΑ κόλπα, αλλά με την Κυβέρνηση που έχουμε (πολλά γέλια) και η οποία διέψευσε παταγωδώς τις ελπίδες αναγέννησης του Χ.Α όλων των ιδιωτών επενδυτών με την προκλητική αδιαφορία που δείχνει για τον Θεσμό τι να περιμένει κανείς για την γενική εικόνα της αγοράς;
ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ τους για την συνεχιζόμενη εκκωφαντική απουσία ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μας εξέφρασαν και όλοι σχεδόν οι… κολλητοί φίλοι της (οι του περιβάλλοντος της). Με όσους δηλαδή επικοινωνήσαμε, γιατί δεν υπήρχε και λόγος να συνεχίσουμε, αφού οι άνθρωποι ήταν κάθετα απόλυτοι με εκφράσεις που δεν μεταφέρονται εγγράφως.
 • ΕΡΩΤΗΜΑ: Για την ΔΕΗ μαζεύτηκαν 4 δισ. ευρώ, για τις ΑΜΚ  των ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ βρέθηκαν τα δισ. ευρώ που ζητούσαν και… εκατό ψωροεκατομμυριάκια να μπουν στο μαγαζάκι της Αθηνών110 δεν μπορούν να το καταφέρουν; Ή δεν θέλουν; Κι αν δεν το θέλουν, γιατί;;  Ενα τηλέφωνο να έκαναν σε αυτούς που έβαλαν τα δισ. των δισ. πιο πάνω και αμέσως θα έβαζαν όχι 100 εκατ,. αλλά για πλάκα και για 1η δόση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
OΛΕΣ οι αγορές, είτε σε νέα υψηλά είτε στα ύψη και η δική μας, απλά… το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Μιλάμε πάντα για την γενική εικόνα της, γιατί στην ειδική οι συνειδητοποιημένοι και συνετά ενεργούντες επενδυτές δεν έχουν κανένα παράπονο.
 • ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ φταίει ο μ/μ, γιατί ορισμένες μετοχές έχουν εγκλωβίσει κόσμο. Αυτά όμως που γράφει ο μ/μ και που έγραφε κατ’επανάληψη (όχι πάνω από 2 χιλ. ευρώ – μάξιμουμ – ανά περίπτωση, σταδιακή κατοχύρωση κερδών στο +25%, +40% και +50%) αποκλειστικά για τους φίλους μικροεπενδυτές- αναγνώστες του δεν απευθύνονταν στους… Εξυπνάκηδες.

Ο μ/μ αν ήταν να… απολογηθεί, θα το έκανε στους φίλους αναγνώστες του και μόνον. Για τους υπόλοιπους – όπως έγραφε – δεν έδινε, αλλά και δεν δίνει την παραμικρή σημασία.

 • Εμάς, σαν μ/μ, μας ενδιαφέρει το πως τα πήγαν και τα πηγαίνουν όσοι φίλοι αναγνώστες του. ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ μπορούν να έχουν οι άνθρωποι; Αλλαξε η ζωή τους…
****
NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Με θετικές διαθέσεις ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση στον ΓΔΧΑ, σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ωστόσο, στο εσωτερικό είναι εμφανής η αδυναμία ανοδικής απομάκρυνσης από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ και οι όγκοι συναλλαγών ενδυναμώνουν αυτό το σενάριο.
 • Παράλληλα, η καταγεγραμμένη αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά κρατικών ομολόγων εντός και εκτός χώρας δεν έχει περάσει ακόμα  στους μετοχικούς δείκτες, ενώ κάτι τέτοιο  θα ήταν φυσιολογικό να γίνει.
Στο μέτωπο των μάκρο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χθεσινά επίπεδα εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν τα χαμηλότερα από τα μέσα Μαρτίου του 2020.
 • Παραμένουμε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα καθώς τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν και είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την πανδημία, ειδικότερα όσο προχωράμε στον χειμώνα.
Στα μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης και οι νέες θέσεις εργασίας μη αγροτικού τομέα στις  ΗΠΑ.

*****

JUMBO: Εδώ ο τίτλος περιμένει να δει αν θα μείνει ή θα εξέλθει από τον MSCI. Η τεχνική εικόνα παραμένει short τόσο σε Intraday όσο και σε daily με τα stop στο 1307 και 1326 αντίστοιχα. Η λογική λέει ότι αν κάποιος θέλει να αγοράσει καλό θα ήταν να περιμένει το τέλος του μήνα και το auction ή σε περίπτωση που παραμείνει στον msci την κατοχύρωση του 1326. Το 1270 κοντινή στήριξη και η ζώνη του 1220 extreme…

****
ΡΕΒ (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ)

*****

ΤΙΤC- ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Το παράδειγμα του Τιτάνα το φέρνουμε για να δείξουμε και το τι συμβαίνει σε μία έξοδο από τον MSCI. Όπως θυμόμαστε εκείνη της περίοδο ο τίτλος του Τιτάνα από τα 18 ευρώ βρέθηκε κάπου στα 8,50 λόγω του ότι κάποιοι ήξεραν την έξοδο από τον MSCI.

 • Τον Μάιο του 2020 ο τίτλος έκανε τζίρο σχεδόν το 5% της εταιρίας στην ζώνη του 11,70 με μεγάλα funds αναγκαστικά να πουλάνε και άλλους θεσμικούς να τοποθετούνται. Έκτοτε και μετά από μία συσσώρευση μαζί με την αγορά ο τίτλος έκανε κίνηση που έφτασε στα 1830 ευρώ με απόδοση από το πακέτο που έφτανε το 55%.

Ακόμα και σήμερα μετά από διόρθωση τα κέρδη για αυτούς που τοποθετήθηκαν εκείνη την περίοδο είναι 30%. Τεχνικά αν έρθουμε στο σήμερα, ο τίτλος είναι long με το στοπ στο 1434 σε κλείσιμο. Παρόλα αυτά, χρειάζεται μία κατοχύρωση του 1520-1530 αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι μία ανοδική κίνηση.

 • ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ δύο μετοχές υπάρχουν μόνον που να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Η ΔΕΗ και η ΙΝΛΟΤ. Η πρώτη λόγω κεφαλαίων (ΑΜΚ) και η 2η για την ξέφρενη ανοδική πορεία της που δεν σταματά…

****

ΠΕΤΡΟ (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ) 


ΙΝΛΟΤ – απάντηση σε πληθώρα ερωτήσεων: Καμμία σχέση από πλευράς προσδοκιών με όλο το υπόλοιπο ταμπλό. Και δεν χρειάζεται (επ)εξήγηση. Δεν πρόκειται να επανέλθουμε για την ΙΝΛΟΤ απαντώντας σε ερωτήματα του τύπου… που την βλέπετε να πάει, να αγοράσω ακόμη και τώρα κλπ κλπ. Δεν είναι άλλωστε και η δουλειά μας αυτή.
 • Ο καθείς αποφασίζει για τον εαυτό του (ο κανόνας αυτός πρέπει να αποτελεί θέσφατο στην επενδυτική κοινότητα της αγοράς). Αν δεν το μπορεί, τότε δεν (θα) του φταίει κανείς.
Η παρατήρηση αυτή δεν αφορά, εννοείται, την ΙΝΛΟΤ. Σήμερα μάλιστα ο Απ.Μάνθος στο capital.gr έχει καταθέσει με την παραμικρή λεπτομέρεια πως έχει η όλη κατάσταση με την εταιρεία.
 • Εμάς, σαν μ/μ, μας ενδιαφέρει το πως τα πήγαν και τα πηγαίνουν όσοι φίλοι αναγνώστες του ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την μετοχή της. Και οι οποίοι φυσικά δεν έχουν να αγωνιούν για τίποτα, γιατί ήταν τέτοια η πορεία της που επιτρέπει πλέον στους περισσότερους εξ αυτών να τρέχουν δωρεάν τις θέσεις τους(!)

ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ μπορούν να έχουν οι άνθρωποι; Αλλαξε η ζωή τους…


*****ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.