(2)- Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα (4/11)

ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ του φθηνότερου χρηματιστηρίου του κόσμου*:

 • Δύο όμιλοι, Coca Cola HBC και ΟΤΕ, καλύπτουν το ένα τρίτο της συνολικής κεφ/σης του(!). Σε αστεία επίπεδα αποτίμησης – συγκριτικά με τα διεθνή στάνταρντς – όμιλοι όπως αυτοί των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ (θα μοιράσει 9ευρώ μέρισμα μέχρι το 2030) ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΛΑΜΔΑ, ΤΙΤC, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ κ.α.

*Μην δίνετε καμμία σημασία στις μαλακίες (sic) των ξένων αναλυτών σχετικά με τους δείκτες του Χ.Α κι αυτό γιατί αυτοί γνωρίζουν (sic) μόνον 15 με 20 εταιρείες και δεν δίνουν καμμία σημασία στις υπόλοιπες 60 με 70 ποιοτικές και δυναμικές εταιρείες του που είναι κυριολεκτικά τζάμπα.

 • *Οπως και εμείς δεν δίνουμε καμμία σημασία στους μιζερόπληκτους και μηδενιστές του Χ.Α οι οποίοι εκτός από πανάσχετοι, είναι και άκρως επικίνδυνοι. Αλλά θα μας πείτε, καλά να τα παθαίνουν όσοι όχι μόνον τους διαβάζουν, αλλά και τους ακολουθούν εμπράκτως.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – 9μηνο Coca Cola HBC

CC HBC (9M/Q3:21 trading update): Coca-Cola HBC reported a strong improvement in volumes and sales in Q3:21. CCHBC reiterated its full-year guidance of a strong recovery in FX-neutral revenues and a 20-30bps EBIT margin expansion.

§  Strong Q3 FX-neutral revenue growth of 17.1% or +16.1% on a reported basis. Sharp acceleration on a 2-year basis, closing 16.8%up on Q3 2019 or 8.9% ahead YTD.

§  Successful execution of targeted plans to capture the full potential of the summer season as markets reopened. The out-of-home channel grew volumes by 20% and 10% above 2019 levels in Q3. At home channel volumes up 10% in Q3, +17% above 2019 levels.

§  Volume growth of 13.1% was supported by priority categories in our 24/7 portfolio: Sparkling +13.1%; Low/no sugar sparkling +54.6%; Adult sparkling +27.5%; and Energy +29.4%.

§  Market share gains in NARTD, gaining 70bps of value share year to date compared to 50bps at H1 2021.

§  Established markets recorded +8% volume growth, +9.8% sales growth (FX-neutral basis) or +10% on a reported basis.

§  Developing markets -1.9% vol growth impacted by sluggish Polish performance due to sugar tax new regime. Revenues (FX-neutral) up 11.8%, +115 reported.

§  Emerging markets volumes outperform with +21.3%, stronger than expected. Revenues up 26.1% (FX-neutral) or +23.7% (reported).

§  Price/mix up 5.1% YTD and up 3.5% in Q3

§  On track to complete the acquisition of Coca-Cola Bottling Company of Egypt by Q1 2022

§  Announced commitment to achieve net-zero emissions across the entire value chain by 2040. Management remains cautiously optimistic for Q4:21 and reiterated guidance for strong top line growth and EBIT margin expansion by 20-30bps. Supply chain issues did not have material impact in Q3:21 results.

Summarizing, a strong top line performance characterized by recovery in all segments despite inflation.ary pressures and challenging cost environment.

********

 1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (μαζί του από τα 1,0000 ευρώ)- Με εκτιμώμενα EV/EBITDA στα 5, p/e περί το 9 και δείκτη δανειακής μόχλευσης ουσιαστικά ανύπαρκτο.
 2. ΣΙΔΜΑ (μαζί της από τα 1,2000) – με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών άνω των 300 εκατ. ευρώ το 2022
 3. ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μας θυμίζει σε μικρογραφία την Autohellas στα πρώτα της βήματα. Διορατικά χαρτοφυλάκια τοποθετούνται στο εύρος των 1,6500 με 1,7000 ευρώ.
 4. ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Λόγω… ΓΑΙΑ και πιθανολογούμενης ενεργειακής κίνησης δεηθώμεν.

FTSE25@2206 μονάδες

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: H αγορά για 5η φορά δοκιμάζει την κύρια αντίσταση της οποίας η διάσπαση θα δώσει αν μη τι άλλο εκτόνωση προς τα υψηλά. Οι 2182 μονάδες αποτελούν την κύρια στήριξη με το στοπ να παραμένει στις 2162.


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@15,6100 ευρώ: Το στοπ σε ημερήσιο ανέβηκε στα 15,3300 ευρώ σε κλείσιμο ημέρας. Τα 15,8300 είναι η κοντινή αντίσταση της οποίας η κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει συνέχιση στα 16,00 ή τα 16,4000 ευρώ.

 • Στο Intraday είμαστε short με το στοπ στα 15,8300 ενώ τα 15,3400 σε κάθε περίπτωση είναι η κύρια στήριξη η οποία μπορεί να δοκιμαστεί σε περίπτωση κατά την οποία το πλησιάσει ξανά.


ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Να μην τα ξαναλέμε… Πάντως, κάποτε η εταιρεία έβγαζε ετήσια κέρδη όσα είναι η σημερινή αποτίμηση της!!

 • ΣΧΟΛΙάκι: Στις αγορές μπορεί να ζήσουμε τα πάντα, από τα πιο απιθανοαπίθανα μέχρι τα πιο πολύ απιθανοαπίθανα. Γι αυτό άλλωστε και δεν πεθαίνουν ποτέ. Οι αγορές, απλά είναι μία θάλασσα. Δεν πρέπει να τις φοβάσαι, αλλά πρέπει πρωτίστως να τις σέβεσαι. Οι κανόνες τους άλλωστε είναι απλοί, λογικοί και εφαρμόσιμοι. Αλλά οι άνθρωποι δεν αρέσκονται στα απλά και λογικά.


HΛIAΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- ΔΕΗ: Όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον πρωταγωνιστή της περιόδου μιας και σήμερα ολοκληρώνει την μεγαλύτερη Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την τελευταία 15ετία εκτός του τραπεζικού κλάδου. Πλέον από αύριο θα μιλάμε για μία άλλη εταιρία από αυτή που ξέραμε 3 χρόνια πριν.

 • Αν κάποιος σκεφτεί ότι είχε δανεισμό 4δις και κόστος 4,5% και μετά την πώληση του ΔΕΔΗΕ και την ΑΜΚ θα έχει δανεισμό κάτω από το δις καταλαβαίνει για ποιο λόγο σπεύδουν όλοι να συμμετάσχουν την αμκ. Είναι η εταιρία με το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα για την επόμενη 5ετία με τις πιθανότητες ολοκλήρωσης να είναι μεγάλες.

Είναι δεδομένο ότι πλέον θα μπορεί να δανειστεί με πολύ χαμηλά επιτόκια ενώ όλα δείχνουν ότι στο κοντινό μέλλον θα είναι ο νέος leader στον κλάδο. Τεχνικά σε ημερήσιο είμαστε Long από την διάσπαση του 820 με το στοπ μας πλέον να είναι στο 905. Το 9609-966 επίπεδο είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει κίνηση στο 10. Στο intraday το stop είναι στο 940 σε κλείσιμο ώρας.

 • Ο τίτλος μπορεί να πιεστεί βραχυπρόθεσμα στην είσοδο των νέων τίτλων από τους γρήγορους παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαροί αγοραστές που μπορούν να απορροφήσουν την ζήτηση ή και να συνεχίσουν ανοδικά μέχρι τέλος του μήνα που θα τελειώσει η αναδιάρθρωση του MSCI


INFORM ΛΥΚΟΣ: Μπορεί ο όμιλος να μην ανήκει αυτός καθ’εαυτός στον κλάδο της ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, αλλά δεν απέχει και πολύ. Με την αποτίμηση του μόλις στα 33 εκατ. ευρώ και για λόγους που σας έχουμε και πρόσφατα αναφέρει, είναι προκλητικά ελκυστικός. Αλλωστε η αιτία της υστέρησης του είναι γνωστή και ακούει στη λέξη Μεγαλομέτοχος. Αλλά κι αυτός άνθρωπος είναι, μπορεί ξαφνικά να την δει αλλιώς την όλη κατάσταση.ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ENTERSOFT: Ο τίτλος έχει 104% απόδοση για το 2021

 • Έχει το καλύτερο μετοχολόγιο στον κλάδο με σοβαρούς στρατηγικούς ξένους θεσμικούς αλλά και αρκετά Ελληνικά θεσμικά χαρτοφυλάκια. Οι ιδιώτες παράλληλα έχουν αγαπήσει την εταιρία. Είναι από τους τίτλους που οι περισσότεροι μέτοχοι βλέπουν σαν επένδυση και όχι σαν trading και αυτό είναι το μαγικό συστατικό.

Η εταιρία έχει την καλύτερη ρευστότητα στον κλάδο και εύκολα και χωρίς δανεισμό μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω σε γρήγορο χρόνο. Τέλος του μήνα κλείνουν βιβλία οι ξένοι και συνηθίζεται οι μεγάλες θέσεις τους και ειδικά οι τίτλοι που έχουν μεγάλη απόδοση να κάνουν και καλό κλείσιμο στα βιβλία τους.

 • Στο entersoft τεχνικά η μετοχή δοκιμάζει τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά της στο 540. Μία κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης με επόμενο κοντινό στόχο το 578. Το 509 είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 474. Στην παρούσα το στοπ μας είναι στο 460.


 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.