(2) Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (07.10.2021)


ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ενα, ένα, τα κομμάτια του πάζλ τοποθετούνται στη θέση τους. Η διοίκηση έχει δείξει επανειλημμένα πως να αξιοποιεί και να γυρίζει υπέρ της καταστάσεις που θεωρούνταν χαμένες.

  • O όμιλος αλλάζει πλήρως την εικόνα του και εκτός από αδιαφιλονίκητος leader του κλάδου του καθίσταται πλέον ως ένας εκ των “very top” του ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Στη δική του περίπτωση απλά… “The Sky is the Limit”.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ: Με ζητούμενο την συνέχεια…

  • ΑΛΟΥΜΥΛ: Στο κάτω μέρος του δρομολογίου που εκτελεί τώρα τελευταία (“1,9000- 1,9200 με 2,3000- 2,3200 ευρώ)…

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Στερεύει η προσφορά κάτω από τα 3,0500  Στα 9,3 εκατ. η κ/φση και στα 11,9 εκατ. ευρώ ο ΜΠΗΤΡΟΣ. Απίστευτα πράγματα, αλλά στον ΜΠΤΚ έχουν καρδιά…

  • ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Έρχεται και εδώ ισχυρή επιχειρηματική είδηση.

ΙΝΤΚΑ – ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ απαντήσεις: Οι market makers των μετοχών τους είναι απρόβλεπτοι και δεν μπορεί να παίξει κανείς μαζί τους βραχυπρόθεσμα. Αδικος κόπος.

  • Σε περιπτώσεις σαν και τις δικές τους αν τις πιστεύεις, τότε παίρνεις μία θέση όταν το αποφασίζεις – μετρώντας τα υπέρ και τα κατά – και περιμένεις στο τερματικό σου να δεις αν σου κλήρωσε.

Μην ξεχνάτε ότι και οι τρεις έχουν προσφέρει απίστευτα κέρδη και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο του 8μηνου…

  • ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Πλησιάζει η ημερομηνία. Ανοδος σήμερα (@16:35) στα 2,3000 ευρώ και +4,5%.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Να μην τον ματιάσουμε, τίποτα άλλο για την ώρα…

AΡNHTIKEΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: 0,44 εκατ. ευρώ.


ΦΙΕΡΑ – απάντηση: Η διοίκηση έδωσε μάχη να την κρατήσει ζωντανή και τα κατάφερε. Εξαγωγική επιχείρηση που βλέπει την μοίρα της να αλλάζει προς το καλύτερο. Εχει πολύ καλό όνομα, εντάξει 100% στις υποχρεώσεις της και κυρία απέναντι στο προσωπικό της. Αυτή την περίοδο (και όχι μόνον φυσικά) υποφέρει από έλλειψη εμπορευσιμότητας. Απέχει 100% από την Book value και η fair value επί του παρόντος έπρεπε να ήταν στα 0,7000 με 0,7500 ευρώ με προοπτική περαιτέρω ανόδου τουλάχιστον μέχρι το 1,0000 ευρώ. Οι μεγαλομέτοχοι δεν ενδιαφέρονται για την μετοχή τους, αλλά δεν θα χώσουν και χαρτιά στο κεφάλι. Απέχουν από τέτοια σπορ…

****

ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ: 

ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ… Την κατασκευή – παραγωγή μεταλλικών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων ανά την ελληνική επικράτεια, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 5,8 εκατ. ευρώ περίπου, για λογαριασμό εταιρείας, μέλους διεθνούς κατασκευαστικού Ομίλου με σημαντικές δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο, ανέλαβε η Mevaco. Σύμφωνα με το τεθέν χρονοδιάγραμμα, η παραγωγή και η παράδοση των ως άνω μεταλλικών βάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσεως.

ΜΕΒΑΚΟ: Ως γνωστόν… κατέγραψε σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

  • Ο κύκλος εργασιών υπερδιπλασιάστηκε από τα 4,88 στα 9,87 εκατ. ευρώ.
  • Το EBITDA υπερτριπλασιάστηκε από τα 367 χιλ. στο 1,254 εκατ. ευρώ.

• Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 756 χιλ., έναντι ζημιών 90 χιλ. ευρώ.

• Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν κερδοφόρο (631 χιλ. έναντι -70 χιλ. ευρώ).

• Τα ίδια κεφάλαια στα 23 εκατ. ευρώ.
  • O καθαρός δανεισμός μειώθηκε σε 2,7 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης δανειακής μόχλευσης εξαιρετικός στο 0,12.

Ένας ακόμη τομέας που η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευθεί την τεχνογνωσία που διαθέτει είναι τα εξοπλιστικά. Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Intracom Defence βρίσκονται σε φάση υλοποίησης  οκτώ συμβάσεις, συνολικού ύψους 2,93 εκατ. δολαρίων περίπου, για την κατασκευή μερών εκτοξευτήρων αμυντικών συστημάτων, των οποίων η προσήκουσα υλοποίηση και εκτέλεση αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο επόμενο έτος.

Λόγω κλάδου και πλάνου ανάπτυξης οι ρυθμοί της αναμένονται ιδιαίτερα αυξητικοί στις χρήσεις που έρχονται.

  • Στα 23 εκατ. η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, με τα ΑΥΛΑ να αποτιμώνται σε… 0,2 εκατ.ευρώ. Πάντα ευάλωτη σε εξαγορά, αν το τίμημα που θα προσφερθεί θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Και φυσικά, κάποια στιγμή θα την ανακαλύψουν και αυτήν… Δεν θα βγαίνει λογικά του λοιπού προσφορά, αλλά όχι κυνήγι στο ταμπλό. Ενδεχόμενες αγορές (αν προκύψουν) πέριξ των 1,9500 με 2,0500 ευρώ.

 


PREMIA