(2) Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (21.9.2021)

Αδυναμία διατήρησης των περιορισμένων πρωινών κερδών και πέρασμα με αρνητικό πρόσημο την ώρα που οι ξένες αγορές υπεραντιδρούν από την χτεσινή πτώση.

  • Η αγορά πέφτει λες και την evergrande την έχουν δανείσει ελληνικές τράπεζες…χαχαχα…. ε ρε γέλια…
Μεγάλο πρόβλημα πια για την κυβέρνηση η άθλια εικόνα του χρηματιστηρίου που πλήττει το προφίλ της.

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ:
 
Αυξημένες απώλειες σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφηκαν χθες με αφορμή την αγορά ακινήτων στην Κίνα και με επίκεντρο τις ανησυχίες για Evergrande
 
Νομοτελειακά ακολούθησε και ο ΓΔΧΑ χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις πανικού. 
 
Μία ενδεχόμενη περαιτέρω διόρθωση τιμών στο εσωτερικό μέχρι και την περιοχή των 870 μονάδων είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά η συνέχεια θα κριθεί στο εξωτερικό. 
 
Για σήμερα, αναμένουμε μια περισσότερο σταθεροποιητική ημέρα εν αναμονή και της αυριανής συνεδρίασης της FED, αλλά και λόγω της κλειστής αγοράς της Κίνας.  
 
Η ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα στοιχεία Αυγούστου για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ στην 5άδα  ΑΛΜΥ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ,  ΣΙΔΜΑ, ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ και ΤΖΚΑ. Προηγείται σε αυτή την φάση η μετοχή της ΑΛΜΥ, που συν τοις άλλοις έχει μπει και στο… στόχαστρο ομίλου πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας.
Αργότερα η σχετική αιτιολόγηση.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ- απάντηση: Ξεχασμένη – μόλις χθες έβγαλε μία κίνηση που την απομάκρυνε από τα κατώτατα έτους… Δεν έχουμε καμία αντίρρηση ότι χρηματοοικονομικά είναι σε πολύ καλύτερη θέση από τις ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΠΙΛΚ, ΑΝΕΚ, ΜΠΤΚ κλπ κλπ αλλά πρέπει και η διοίκηση να ενδιαφερθεί. Πάντως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι και να αναστηθεί η μετοχή της. Και εν πάσει περιπτώσει δεν έχει downside risk, ενώ την έχει μία κίνηση προς τα 0,7000 ευρώ. Εν αναμονή του 6μηνου της.


AΛΜΥ – ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ
Αποτιμάται σε 68,7 εκατ. ευρώ
Πωλήσεις 6μηνου: 140,5 εκατ. ευρώ
Κέρδη 6Μ: 7,23 εκατ.ευρώ (μετά από φόρους και μειοψηφικά δικαιώματα)
ΕΒΙΤDA 6M: 19,5 εκατ. ευρώ
Απασχολεί προσωπικό 2491 ατόμων (πέρυσι 2170)
Εκτιμώμενο P/e 2021 ίσως κάτω και του 6
Εκτιμώμενο EV/EBITDA 2021 ίσως κάτω και του 6
EIΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ στο εύρος των 2,0500 με 2,1000 ευρώ


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Όταν έχεις ένα εβδομαδιαίο γράφημα με στοπ πολύ κοντινό στα τρέχοντα επίπεδα αν μη τι άλλο δεν βιάζεσαι να ξεφορτωθείς χαρτιά σε μία διόρθωση της αγοράς. Μπορεί τα νέα το τελευταίο διάστημα να καίγονται εύκολα παρόλα δεν παύουν να υπάρχουν και να είναι πολύ σημαντικά.