(2) Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (19/5/2021)

Οι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Ανοδική είναι σήμερα η πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα 

Νο.2 

MΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (15 με 50 εκατ. κ/φσης)

 • ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ (36)

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας. Αφορά αποκλειστικά και μόνον τους φίλους αναγνώστες μας και κανέναν άλλο. Καθότι τα πάντα ρει και ουδείς μάγος στις αγορές…

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (αγνοούμε παντελώς τις κινήσεις των διαχειριστών της μετοχής του στο ταμπλό. Απίστευτη δυναμική, τεράστιες προοπτικές)
 • SPACE: Συν τοις άλλοις έχει προσαρτήσει και το 50% της SINGULAR LOGIC, ενώ είναι πολύ ισχυρή παρασκηνιακά, επικοινωνιακά, επιχειρηματικά κλπ.
 • PERFORMANCE

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΛΙΝΟΙΛ: Σιγά, μην πέσουμε έξω στη δική της περίπτωση…
 • ΙΝΤΕΚ: Σε περίπτωση που διορθώσει κατά τι, αλλιώς παραμένουμε με όσα έχουμε.

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • AS.CO: Απλά μόνον και μόνον επειδή η διοίκηση της είναι σκέτη “συντηρητικούρα”, αλλιώς θα ήταν σε άλλα εδάφη.

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΔΡΟΜΕΑΣ: Υπάρχει κόντρα εσωτερική κι αυτό αποτελεί τροχοπέδη…
 • ΦΡΙΓΟ – ΛΑΒΙ – ΙΝΛΟΤ: Της επιτήρησης και οι (3)… Λίγα βάζεις, πολλά κερδίζεις αν σου κάτσει… Λίγα βάζεις, λίγα χάνεις, αν δε σου κάτσει.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ και επαναλαμβάνουμε το σχόλιο μας: ΧΘΕΣ… “JP Morgan: Πιο ακριβή αγορά στην Ευρώπη η Ελλάδα- Τον υψηλότερο δείκτη P/E «βλέπει» η JP Morgan την τριετία 2021-2023, με τεράστια διαφορά από την αμέσως επόμενη ευρωπαϊκή χώρα. Μικρή βελτίωση τα επόμενα έτη στα κέρδη ανά μετοχή, εκτιμά ο οίκος. Πολύ χαμηλές συγκριτικά και οι μερισματικές αποδόσεις.

 • ΣΣ μ/μ: Τι μας λέτε ωρέ λεβέντες; Σας χτύπησε πάλι στο κεφάλι και κατεβάζετε σχόλια-εκτιμήσεις σκέτα ανέκδοτα και μάλιστα κάκιστου γούστου;; Δεν μας λέτε, αν και αμφιβάλουμε αν ποτέ το έχετε ψάξει, το Χ.Α έχει… 10 μετοχές ή παραπάνω;  Καιρός να  μάθετε αθεόφοβοι, ότι ο αριθμός τους είναι 15πλάσιος και ανάμεσα σε αυτές πολλές πραγματικό κόσμημα… Επίσης συμπεράσματα δεν βγαίνουν με βάση μόνον το p/e. Εχετε μεγάλη πλάκα αστέρια μου!

ΦΟΥΡΛΗΣ – απάντηση: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη από το πρώτο 3μηνο του 2021. Ξανά ζημιές, αλλά πλέον είναι κλασσική περίπτωση turnaround situation. Kάποια στιγμή θα γυρίσει, δεν γίνεται αλλιώς. Ομως αρκετών επενδυτών μετόχων του η υπομονή είτε εξαντλήθηκε, είτε εξαντλείται. Και δεν έχουν άδικο…

 • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 4,405 4,600 -1,98
30 ημερών 4,310 4,720 0,45
3 μηνών 3,775 4,785 18,04
6 μηνών 3,590 4,785 13,81
12 μηνών 3,110 4,785 26,60

****

TITC: Νέα τιμή-στόχο στα 22,00 από 14,00 ευρώ από την Wood για την μετοχή του με σύσταση ΑΓΟΡΑ. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρία είναι στην εκκίνηση ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου με ώθηση από τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

 • ΧΑ – Υψηλό 52 εβδομάδων


ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS – ΒΟΣΥΣ 

Γράψαμε χθες σχετικά για την εταιρεία και την τόσον υποτιμημένη μετοχή(1)της και βρήκαν την… ευκαιρία οι του A.P.B να αδειάσουν τα ράφια τους από την περιττή… σαβούρα. Οπως μάλιστα μας πληροφόρησε ο Κατάσκοπος μας, τους έχουν μείνει περί τις 23 χιλ.τμχ**. Παράλληλα όμως οι άνθρωποι κάνουν και μεγάλη εξυπηρέτηση στους επενδυτές που τοποθετήθηκαν ή θα τοποθετηθούν.

**Οι ίδιοι είχαν παλαιότερα κάνει τον βίο αβίωτο σε υπαλλήλους τους που αγόραζαν ΚΑΡΤΖ για τους ιδιώτες πελάτες τους και τους πίεζαν αφόρητα να τα ξεφορτώσουν με την τιμή του ΚΑΡΤΖ στα 4 και 4,5 ευρώ(!!). Προφανώς. για να διοχετεύσουν σε ΑΜΚ τους. Αποτέλεσμα… ο ΚΑΡΤΖ έφτασε τα 10,00 ευρώ, ενώ τα της ΑΜΚ μηδένισαν!

 • ΤΕΤΟΙΑ παραδείγματα – αν μπορούσαν να μίλαγαν τα private desks όλων των τραπεζικών αρμόδιων τμημάτων – είναι τόσα πολλά, που θα έπρεπε να γράφαμε για εβδομάδες. ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΣ και όλοι οι επικεφαλής παρέμειναν ατιμώρητοι.
 • Αλήθεια, πως να κοιμούνται τα βράδυα;; Μπορούν; Φυσικά και μπορούν, αλλιώς δεν θα τα έκαναν. ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. Ρευστοποιούσαν ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, κλπ κλπ για να τα βάζουν σε ΑΜΚ που ναυάγησαν -μηδένισαν τρεις φορές. Θες να τα ξεχάσεις, αλλά δεν γίνεται…

18/5@2:30μμ:

(1) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ αλλά η συγκεκριμένη συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες διαχρονικά παρουσίες του ελληνικού χρηματιστηρίου. Μόνον τα μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίου που έχει διανείμει στους επενδυτές μετόχους της υπερκαλύπτουν την τρέχουσα αποτίμηση της στο ταμπλό.
Περί ΒΟΣΥΣ ο λόγος η μετοχή της οποίας αναμφισβήτητα έχει θέση στο κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, αλλά εδώ είναι ξέρετε τι… Οι φίλοι μας όμως καλόν είναι να αρχίσουν να την κοιτάνε…  Απίστευτα ποιοτική και ελκυστική περίπτωση χωρίς το παραμικρό downside risk που στην περίοδο αυτή είναι για μας το πλέον σημαντικό πλεονέκτημα.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι η σχέση NETDEBT/ EBITDA είναι αρνητική (!!) η Book Value στα 2,4500 ευρώ και η πραγματική της πολύ περισσότερο. Ακολουθεί παρουσίαση ομίλου στο μεταμεσονύχτιο κεντρικό θέμα μας…
Στα 1,8300 ευρώ η τιμή της μετοχής της αυτή την στιγμή… Στα 2,4200 ευρώ η τιμή της στις 31.12.2019 με τον γ.δ. στις 916 μονάδες…
****
ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ:


 • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μεταβολή %
7 ημερών 1,680 1,910 9,76
30 ημερών 1,630 1,910 5,88
3 μηνών 1,570 1,910 5,88
6 μηνών 1,540 1,910 13,92
12 μηνών 1,350 2,000 5,88

Ο Oμιλος εταιρειών ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS με παρουσία στην Ελλάδα και στη Ρουμανία κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΙ από το 1992 ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στην επίπλωση καταστημάτων Retail και στον εξοπλισμό Αποθηκών και Κέντρων διανομής με συστήματα που καλύπτουν από απλές ανάγκες αποθήκευσης έως και αυτοματοποιημένες λύσεις (Industry 4.0) που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των intralogistics.
 • Η μετοχική σύνθεση της ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS A.E.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ.: 3.225.750 [51,00%]
ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ (Αντιπρόεδρος &  Μέλος του Δ.Σ.): 1.009.335 [15,96%]
ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΝΑ (Μέλος του Δ.Σ.): 1.009.335 [15,96%]
ΛΟΙΠΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ έως 3%: 1.080.580 [17,08%]
ΣΥΝΟΛΟ ΑΡ. ΜΕΤΟΧΩΝ: 6.325.000

Ο ΟΜΙΛΟΣ 

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS Α.Ε. - Ad.Con SA

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS – κεντρικά γραφεία στην Αθήνα

EUROFIT – αποθήκες & γραφεία στο Βουκουρέστι – Ρουμανία
BETAWOOD – ξυλουργική μονάδα

Βoγιατζόγλου Systems – ΣΤΕΦ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ:  Η πανδημία έπληξε το μεγαλύτερο τμήμα του εμπορίου (λιανικού και χονδρικού) αναβάλλοντας αρκετές από τις επενδύσεις του κλάδου, τις οποίες θα διεκδικούσε η εισηγμένη εταιρεία. Οι οικονομικές επιδόσεις της ΒΟΣΥΣ υποχώρησαν, γεγονός που επηρέασε και την αποτίμησή της στο Χρηματιστήριο. Ζητούμενο για τη νοικοκυρεμένη εισηγμένη εταιρεία αποτελεί η πορεία της ζήτησης μετά την πάροδο της πανδημίας. Πάντως, σημαντικές δουλειές θα μπορούσαν να προκύψουν από τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων (logistics), τομέας που παρουσιάζει ταχύτατη ανάπτυξη.


 • Οπισθόφυλλο εφημερίδας Καθημερινή

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.