(2 Αυγ.2021)- Χ.Α: Τεχνική εικόνα μετοχών από τα κάτω ράφια του ταμπλό…

  • Τεχνική εικόνα μετοχών από τα κάτω ράφια του ταμπλό…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η τιμή της μετοχής μετά την ανοδική διάλυση της μακροπρόθεσμης καθοδικής γραμμής τάσης “Q” στα 0,7700 ευρώ προσπάθησε να διατρήσει την περιοχή του 1 ευρώ αλλά μέχρι στιγμής δε το έχει καταφέρει. Αυτό το διαγραμματικό στοιχείο έχει επιφέρει από τα μέσα Ιουνίου  ένα pullback προς ανάκτηση δυνάμεων πέριξ των 0,8100 ευρώ.

  • Ο διαγραμματικός όμως  μεσοπρόθεσμος στόχος παραμένει η ανοδική διάσπαση  της φθαρμένης πλέον αντίστασης στα 1,0000 ευρώ με κίνηση προς τα υψηλά του 2020 των 1,2000 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Παραμένει σε θετικό έδαφος η μετοχή της, μετά και την πολύ καλή της συμπεριφορά στην περιοχή του 1,0500 ευρώ. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τα 1,3400, κατοχύρωση των οποίων σε ημερήσιο κλείσιμο οδηγεί τη μετοχή στην περιοχή των 2,0000 ευρώ (Ηλ.Ζ).

ΔΡΟΜΕΑΣ:  Διαγραμματικά η μετοχή μετά και το μάζεμα που φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί λίγο πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη στήριξης των 0,4200 με 0,4000 ευρώ αποτυπώνεται με τη θέληση να  επανακτήσει το ορμητήριο της περασμένης άνοιξης των 0,5000 ευρώ.

  • Η κίνηση αυτή αν στεφθεί με επιτυχία θα ανοίξει και πάλι το φως στο ανηφορικό διάζωμα της αντίστασης των 0,6000 με 0,5800 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Η κίνηση που πραγματοποίησε εσχάτως κλείνει ουσιαστικά το τεχνικό μάτι στην ανοδική τάση δίνοντας έτσι ελεύθερο χώρο στους αγοραστές για ένα άπλωμα έως το ψυχολογικό όριο των 2,0000 ευρώ. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι η μετοχή του ομίλου είχε να δει τιμές πάνω από τα 1,7200 ευρώ από τον Οκτώβρη του 2009, σοβαρότατη ένδειξη ότι κάτι πολύ σημαντικό πάει να αλλάξει στην αναπτυξιακή της ρότα.

  • Επίσης ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να έχει καλά ανοδικά περιθώρια έως ότου χαρακτηριστεί “overbought”. Η συνέχεια της εξελισσόμενης ανοδικής κίνησης  αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ένα ευερέθιστο χρηματιστήριο που βιάζεται να εκτιμήσει για ακόμα μια φορά το αρνητικό «θα»…

UNIBIOS (ΒΙΟΣΚ): Σκέτη πρόκληση είναι διαγραμματικά η μετοχή, καθώς  δείχνει να απεργάζεται όλο και πιο πολύ το σενάριο ανοδικής εισχώρησης της μέσα στο έδαφος της άνοιξης του 2018 ανάμεσα στα 0,5250 με 0,4700 ευρώ.  Πάνω από τα 0,5250 η μετοχή απελευθερώνεται για τις τοπικές κορυφές του 2018 με 2017, στα 0,6500 με 0,7000 ευρώ.

******

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.