2/8/21- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις, από τον… Παρατηρητικό

ΣΑΡΑΝΤΗΣ – απάντηση: Καλό μήνα Σωτήρη… Ο Σαράντης κινείται σε έναν χώρο που έχει άμεση σχέση με προϊόντα των οποίων η κατανάλωση αυξάνει όπως αυξάνουν και οι τιμές τους. Συνεπώς, λογικό δεν είναι να βελτιώνονται τα μεγέθη της εταιρίας; Προφανώς η διοίκηση το βλέπει και αγοράζει.

  • Δεν θεωρώ ότι υπάρχει αναδιανομή. Μάλλον πίστη στο μέλλον της εταιρίας. Φυσικά, δεν είναι παιχνιδιάρα να τρέξει άμεσα αλλά σε γενικές γραμμές θα έλεγα νοικοκυρεμένη εταιρία με μέλλον. Και μην ξεχνάτε ότι η τιμή της είναι ουσιαστικά στα 17 ευρώ plus (1νέα/1παλαιά) έχοντας ξεκινήσει από τα 1,5000 και πιο κάτω. Απλά, προηγήθηκε κατά πολύ των υπολοίπων blue Chips… 

ΦΟΥΡΛΗΣ: Θεού δώρον πλέον η μετοχή του ομίλου, αποτελεί την πεμπτουσία της τερματικής ευκαιρίας, τον ορισμό του ΤΖΑΜΠΑ για πλείστους όσους λόγους. Τίποτα άλλο για την ώρα…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Νέα βάση στήριξης στα 1,8200 με 1,8500 ευρώ, εν αναμονή της επόμενης διαδρομής. Μαζί της από πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμών, πάρα πολύ χαμηλότερα.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ – Απάντηση: Ρωτήσαμε τον Κατάσκοπο του μ/μ και μας ενημέρωσε ότι το πακέτο που θα συμπληρώνει την αποχώρηση των Αντιρρησιών

BIOTEΡ – Απάντηση: Ο αγοραστής δεν βιάζεται, υπομονετικά μαζεύει καθημερινά ό,τι του προσφέρεται μεταξύ 0,4750-0,4950. Προφανώς, θα είναι ο ίδιος που βάζει τουβλάκια στα 0,5000 με 0,5200 ευρώ. Ακολουθεί την ίδια τακτική που ακολουθούσε στα 0,2900-0,3100 και 0,3800 – 0,4000 ευρώ.

  • Εξυπακούεται ότι θα ξέρει κάτι που οι υπόλοιποι το αγνοούν. Ευλογημένο χαρτί όμως γι όσους αγόρασαν στα χαμηλά των 0,0800 με 0,1200 αλλά και 0,1500. Ηδη πήραν το μεγαλύτερο μέρος ή και όλα τα κέρδη τους. Και πολύ καλά έκαναν, ας βγάζουν και οι επόμενοι.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μην μας ρωτάτε για το που μπορεί να πάει η τιμή μίας μετοχής. Σε περιόδους Τάσης, δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις. Αλλά και γενικά. Τι θεμελιώδη και κουραφέξαλα; Δείτε σήμερα την ΞΥΛΚ στο πλαφόν με 120 χιλιάδες τεμάχια.

  • Μία εταιρεία με καθαρή θέση – ίδια κεφάλαια μόλις 2,4 εκατ. ευρώ και δανεισμό 29,5 εκατ. ευρώ, ζημιογόνος κλπ κλπ και την κλείδωσαν σχεδόν στο πλαφόν του +30%!!

ΟΠΟΥ θέλουν επομένως μπορούν να πάνε και τις ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ, ΛΑΝΑΚΑΜ, ΜΠΗΤΡΟΣ, ΦΙΕΡΑΤΕΞ, ΚΟΥΑΛ, ΜΙΝΕΡΒΑ κλπ κλπ που μας ρωτήσατε. Η κάθε μία με την τύχη της δηλαδή. Με προυπόθεση απαραίτητη, να βρει τερματικό σπόνσορα.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ότι το Χρήμα δεν χάνεται, δεν εξαυλώνεται. Απλά, αλλάζει τσέπες.

  • Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο V.K.P  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.